Selecteer een pagina

In Nederland zijn er een aantal uitvaartverzekeraars actief. In dit artikel bespreken we alle uitvaartverzekeringen en soorten die je kan afsluiten bij verzekeraars in Nederland.

Alle uitvaartverzekeringen

Soorten uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeraars in Nederland bieden verschillende vormen van uitvaartverzekeringen aan. Om te bepalen welke vorm het beste bij je past vindt je hieronder een kort overzicht van de verschillende soorten.

Kapitaal uitvaartverzekering

Van alle uitvaartverzekeringen is de kapitaal verzekering de simpelste vorm. Je kiest een bedrag dat je wilt verzekeren waarvoor je maandelijks premie betaald. Zodra je komt te overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden. Zei kunnen met het vrijgekomen bedrag je uitvaart betalen. Het geldbedrag bij een kapitaal verzekering is vrij te besteden en hoeft dus niet uitsluitend aan uitvaart gerelateerde kosten worden besteed.

Natura uitvaartverzekering

Naast de kapitaal verzekering heb je de natura verzekering. Van alle uitvaartverzekeringen is dit een van de populairste vormen. De reden hiervan is dat je zelf veel invloed hebt op de invulling. Je stelt namelijk zelf een pakket van producten en diensten op. Bij overlijden zal er een compleet verzorgde uitvaart worden verzorgd zoals jij hebt aangegeven door aangesloten uitvaartverzorgers.

Ruim 70 procent van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten!

Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie is een vorm van zowel de kapitaal en natura verzekering. Naast de verzorgde uitvaart zoals gewenst is er een extra geldbedrag beschikbaar voor extra persoonlijke wensen. Hierbij kun je denken aan een luxere grafkist of een uitgebreide rouwstoet. Goed om te weten is dat in tegenstelling tot de kapitaal verzekering het geldbedrag moet worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Grote uitvaartverzekeraars

Op UitvaartVergelijker.nl vergelijken we de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Wij vergelijken uitsluitend aanbieders van uitvaartverzekeringen waar je de verzekering ook direct online kunt afsluiten. Alle verzekeringen vergelijken wij op inhoud en premie.

  • Ardanta – 3.5 miljoen verzekerden
  • DELA – 2.9 miljoen verzekerden
  • Monuta – 1.4 miljoen verzekerden
  • Yarden – 975 duizend verzekerden
  • Lifetri – 600 duizend verzekerden

DELA uitvaartverzekering

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. Het bedrijf hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en wensen. De uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. Dela is meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Bij DELA kunt u zowel een kapitaal als een natura uitvaartverzekering afsluiten. Daarnaast is DELA ook uitvaartverzorger en heeft het verschillende uitvaartcentra verspreid over het gehele land.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wilt Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

Bij Monuta kan je enkel een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Naast verzekeraar is Monuta ook uitvaartondernemer. Het bedrijf beschikt over meerdere crematoria en begraafplaatsen verspreid over het land.

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op haar website kan je eenvoudig de kosten van je uitvaart berekenen. Als je voldoende spaargeld hebt, zal Ardanta adviseren om een lager of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen. Ardanta is onderdeel van ASR.

Bij Ardanta kunt een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten maar ook een sommen en natura uitvaartverzekering behoren tot de mogelijkheden. Ardanta is geen uitvaartverzorger maar werkt wel nauw samen met veel lokale uitvaartondernemers over het hele land.

Lifetri uitvaartverzekering

Lifetri is een verzekeringsgroep die in 2018 is opgericht. Bij de verzekeraar kan je een Natura en combinatie uitvaartverzekering afsluiten. Je bepaalt zelf de invulling van je uitvaart en betaald hiervoor een maandelijkse premie. Een belangrijk kenmerk van de Lifetri uitvaartverzekeringen is dat de verzekeraar rekening houdt met lokale prijsverschillen waardoor de maandelijkse premie zeer gunstig kan uitvallen. Daarnaast zijn bij alle Lifetri verzekeringen kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Lifetri is de afgelopen flink gegroeid. Dit komt mede omdat het bedrijf de uitvaarttak van Nuvema heeft overgenomen.

Overige uitvaartverzekeraars

PC Uitvaart

PC Uitvaart is een uitvaartspecialist voor de regio Noordwest Nederland. Je kunt naast een uitvaartverzekering ook gebruik maken van de verschillende uitvaartlocaties verspreid over de gehele regio.

Klaverblad

Klaverblad is een bekende verzekeraar in Nederland. Naast alle andere verzekeringen die de maatschappij aanbiedt kan je bij Klaverblad een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten waarmee uw nabestaanden uw uitvaart naar eigen wens kunnen organiseren. 

De laatste eer

De laatste eer is een regionale uitvaartondernemer voor mensen die wonen in de omgeving van Leiden. Via DLE kan je een Nuvema uitvaartverzekering afsluiten die volledig aansluit op jouw persoonlijke wensen. 

Twenthe Uitvaart

Twenthe Uitvaart is een lokale uitvaartverzekeraar die zich richt op de regio Twente. Je kan bij de verzekeraar enkel een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Hierdoor bent u verzekerd voor een passende uitvaart. Uw nabestaanden kunnen de uitvaart volledig naar eigen wens invullen.

TAF

TAF is gespecialiseerd en in Overlijdensrisicoverzekeringen. Via TAF kan je een gepersonaliseerde uitvaartverzekering in geld afsluiten.

EABN

EABN is een regionale uitvaartverzorger in de omgeving van Nijkerk. Het bedrijf is gespecialiseerd in uitvaartverzorging. Ook kan je via EABN een uitvaartverzekering afsluiten. Op het moment dat je een uitvaartverzekering afsluit bij EABN kan je bovendien een ledenkorting krijgen die kan oplopen tot €250,-

GUV

GUV is een zelfstandige regionale uitvaartverzekeraar. Naast de kapitaal verzekering die je kan afsluiten is GUV ook een uitvaartverzorger. GUV heeft meerdere uitvaartcentra in de regio en heeft ook een eigen crematorium.