Selecteer een pagina

Een afgesloten uitvaartpolis kan in de loop der jaren verloren raken. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat de uitvaartverzekeraar niet meer bestaat of dat de administratie is zoek geraakt en nabestaanden niet weten of er een uitvaartverzekering is afgesloten. Ben je benieuwd of jij of een familielid een vergeten uitvaartverzekering hebben? Met onderstaand stappenplan kom je er snel achter! 

Vergeten uitvaartverzekering

Zoeken in de administratie

Wanneer je een vergeten uitvaartverzekering wil gaan zoeken is de eerste stap het doorzoeken van de administratie en bankafschriften van de overledene. Je kan dan snel zien of er een premiebedrag is afgeschreven. Let hierbij ook op namen van oude verzekeraars. 

De meest bekende verzekeraars waren;

  • Aurora > OHRA 
  • Concordia > REAAL 
  • De Utrecht N.V.  > Ardanta 
  • Victoria Vesta > Nationale Nederlanden
  • HAV Bank > Ardanta 
  • N.V. Noord-Brant > OHRA 
  • RVS > Nationale Nederlanden 
  • AEGON Nabestaandenzorg N.V. > AXENT 

De Nederlandse bank heeft een speciaal archief opgesteld waarin alle oude verzekeraars en vergeten uitvaartverzekeringen zijn opgenomen inclusief de namen van de verzekeraars waar de polissen op dit moment in beheer zijn.

Door de bankafschriften van de overledene te controleren kom je er snel achter of er premie is afgeschreven voor een vergeten uitvaartverzekering

Heb je geen vergeten uitvaartverzekering gevonden in de administratie? Dan is het handig om na te gaan of je overleden dierbare een financieel tussenpersoon had. Deze weet misschien wel of er een verzekering is afgesloten.

Verbond van verzekeraars

Geen vergeten uitvaartverzekering gevonden? Dan kan je als laatste optie contact opnemen met het verbond van verzekeraars. Er wordt gebruik gemaakt van een zoekservice voor oude uitvaartpolissen. Het verbond gaat voor je na bij elke verzekeraar of er oude polissen zijn afgesloten. Op de website van Het Verbond van Verzekeraars kan je een aanvraag indienen. Op het moment dat j een aanvraag hiervoor indient moet je rekening houden met een aantal voorwaarden.

  • De zoekservice mag alleen gebruikt worden wanneer de persoon in kwestie is overleden
  • Je kan de informatie alleen opvragen wanneer je een erfgenaam, echtgenoot/partner of kind bent van de overleden persoon. Of als je bent aangewezen om de nalatenschap in af te handelen.

Heb je een oude uitvaartpolis gevonden? Dan is het goed om te weten dat volgens de wet deze tot 5 jaar na overlijden moet worden uitgekeerd.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar