Selecteer een pagina

Het kan voorkomen dat je een keer vergeet premie te betalen voor je uitvaartverzekering. Dit kan gebeuren en heeft geen grote gevolgen. Wanneer je echter voor een lange periode de premie uitvaartverzekering niet betaald, niet reageert op de aanmaningen dan wel incasso`s dan heeft dit wel vervelende gevolgen.

Premie uitvaartverzekering niet betaald

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 10 Nederlanders niet in staat zijn om de uitvaart van een dierbare in één keer te betalen als deze komt te overlijden.

Uitstel van betaling

Het kan natuurlijk voorkomen dat je door omstandigheden het niet lukt om de premie op tijd te betalen. De uitvaartverzekeraar zal je in eerste instantie een aanmaning sturen omdat de premie niet betaald is. Wanneer je echt geen mogelijkheid hebt om te betalen kan je contact opnemen met de verzekeraar om uitstel van betaling te vragen. Uitvaartverzekeraars geven vaak twee opties in dit geval;

  • Bij een goede reden kan de verzekeraar ervoor kiezen om uitstel te geven van betaling
  • De dekking van de uitvaartverzekering kan worden verminderd tegen betaling van een lagere premie

Uitvaartverzekering wordt stopgezet

Wanneer je structureel de premie niet betaald en ook geen contact opneemt met de verzekeraar dan kan deze besluiten om de verzekering op te schorten of zelfs permanent stop te zetten. Op het moment dat de verzekeraar de verzekering stop zet dan heeft dit ook vervelende gevolgen voor je nabestaanden.

Wanbetaler uitvaartverzekering

Wanneer je de premie structureel niet betaald kan je ook te boek komen te staan als wanbetaler. Dit betekent dan ook dat andere verzekeraars je kunnen weigeren als klant.

Waarom verzekeraars vergelijken?

Uitvaartverzekeraars verschillen o.a. op premie, premie periode, uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren soort uitvaartverzekering). Op deze factoren kan je op onze website eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken. In onze uitgebreide module vindt je alle soorten uitvaartverzekeringen van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars van Nederland.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar