Selecteer een pagina

Waaraan moet een uitvaartverzorger voldoen?

30 jun, 2019Uitvaart Algemeen, Veel gestelde vragen

Bij de organisatie van een uitvaart komen veel praktische en emotionele zaken kijken. Een goede uitvaartverzorger kan u in deze periode helpen en ondersteuning bieden. In dit artikel bespreken we waaraan een goede uitvaartverzorger moet voldoen en op welke punten hij/zij u kan helpen.

Uitvaartverzorger

Wat doet een uitvaartverzorger?

De belangrijkste taak van een uitvaartverzorger is dat hij/zij de organisatie en zorg van een uitvaart van u overneemt en uw ondersteund. Waardoor u meer tijd heeft om u te richten op uw verlies. In tijden van uw verdriet is het niet meer dan logisch dat u misschien niet weet wat er allemaal moet gebeuren. Een goede verzorger biedt u een luisterend oor en zorgt voor een passend afscheid dat aansluit bij de persoonlijke wensen van u en de overledene.

Een goede uitvaartverzorger kan zich goed inleven probeert het afscheid zo persoonlijk mogelijk in te vullen

Ondersteunende dienstverlening

Een van de belangrijkste taken van een goede uitvaartverzorger is dat hij/zij samen met u een goede een goede actielijst opstelt. In z’n actielijst worden de belangrijke zaken rondom de uitvaart beschreven en gepland van dag tot dag.¬†Onderdelen van de uitvaart waar een goede uitvaartverzorger u zeker bij zal helpen zijn onder andere:

  • Drukwerk bestellen en verzorgen
  • De kist / urn bestellen
  • Reserveren van het rouwcentrum en bezoektijden opstellen
  • Indien overledene gelovig is, contact opnemen met de kerk
  • Rouwauto en volgauto’s bestellen
  • Afspraken vastleggen met de begraafplaats of het crematorium (muziek, consumpties, bloemen etc)

Een goede uitvaartverzorger werkt voornamelijk ondersteunend en zal dus proberen zo goed mogelijk aan aan uw wensen te voldoen. Ook zal deze nooit een beslissing nemen zonder uw toestemming en zorgen voor een duidelijk kostenoverzicht.

Zodra u een uitvaartverzorger heeft gekozen zal er een eerste gesprek plaatsvinden. Het is aan te raden om u goed voor te bereiden op dit gesprek en al uw vragen op papier te zetten.

Het eerste gesprek

Zodra u een uitvaartverzorger heeft gekozen zal er een eerste gesprek plaatsvinden. Het is aan te raden om u goed voor te bereiden op dit gesprek en al uw vragen op papier te zetten. Vragen die u kunt stellen zijn bijvoorbeeld: Wat zijn de kosten van de gewenste uitvaart? Wanneer zal de uitvaart plaatsvinden en Is de locatie goed bereikbaar voor de genodigden?

Er zijn geen rare vragen om te stellen. De uitvaartverzorger heeft al vele uitvaarten begeleid en is goed op de hoogte van alle regels rondom een uitvaart binnen de regio en zal in de meeste gevallen een passend antwoordt hebben op al uw vragen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartzorg verzekeren

Om er zeker van te zijn dat uw nabestaanden gebruik kunnen maken van een uitvaartverzorger kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Zij krijgen emotionele hulp en praktische ondersteuning bij de organisatie van uw uitvaart. Ook zadelt u uw nabestaanden niet op met hoge kosten bij een onverwacht overlijden.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.