Selecteer een pagina
Uitvaartverzekeraar Yarden kampt al geruime tijd met financiële problemen en beperkt uitvaartpolissen van voor 2006 van natura uitvaartverzekeringen vanaf volgend jaar. Hierdoor zullen honderdduizenden klanten meer moeten betalen om de kosten stijgingen tegen te gaan. Dit heeft een woordvoerder van de verzekeraar bevestigt in een bericht van de telegraaf. 
Yarden beperkt uitvaartpolissen

Extra kosten vanaf 2020

Op 2 juli 2019 hebben alle leden van Yarden een brief ontvangen met de aankondiging dat Yarden uitvaartpolissen beperkt vanaf 2020. Ruim 380.000 klanten van de ruim 1 miljoen zullen hierdoor extra moeten gaan betalen voor hun uitvaart. Het bedrijf neemt deze maatregelen omdat het geen voldoende financiële buffers heeft.

Stijging van uitvaartkosten

Dat het bedrijf deze maatregelen moet nemen heeft onder andere te maken met de flinke prijsstijgingen van uitvaartkosten de afgelopen jaren. Het gaat dan ook voornamelijk om zogenoemde natura uitvaartverzekeringen die zijn afgesloten voor 2006 waarbij niet een bedrag maar een volledig verzorgde uitvaart wordt vergoed.

Naast de stijging van de uitvaartkosten zijn daarnaast de opbrengsten uit beleggingen voor het bedrijf zeer tegengevallen door de lage rente. Yarden moet nu dus toeleggen op deze polissen.

Toezicht Nederlandse Bank

Yarden wordt al langer in de gaten gehouden door toezichthouder De Nederlandse bank. Eerder heeft Yarden ook al geprobeerd om deze uitvaartpolissen te beperken maar werd toen der tijd tegengehouden door de rechtbank. Het bedrijf denkt dat de nieuwe maatregel wel stand zal houden.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Bronvermelding: De Telegraaf