Selecteer een pagina

Wat dekt een begrafenisverzekering is een veelgestelde vraag. Een uitvaartverzekering dekt alle kosten die komen kijken bij een uitvaart. Om het voor u overzichtelijk te maken kunt de dekkingen van de meest gekozen en betrouwbare aanbieders van uitvaartverzekeringen simpel en onafhankelijk vergelijken op premie en inhoud.

Dekking begrafenisverzekering

Uitvaartkosten

Bij een crematie of begrafenis komen een hoop uitvaartkosten om de hoek kijken. Afhankelijk van het type uitvaartverzekering dat u afsluit zullen vergoedingen en de dekking verschillen. De twee soorten uitvaartpolissen waarin we het grootste onderscheidt kunnen maken zijn de natura en kapitaal verzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij de kapitaal begrafenisverzekering zal er een geldbedrag worden uitgekeerd. Met dit geldbedrag kunnen nabestaanden de begrafeniskosten dekken. Een groot voordeel van een kapitaalverzekering is dat nabestaanden het uitgekeerde geldbedrag kunnen gebruiken om de uitvaart naar eigen wens zelf in te vullen. Een nadeel hiervan is echter wel dat nabestaanden meer tijd moeten besteden aan de voorbereiding en organisatie van de uitvaart. 

Natura uitvaartverzekering

De natura begrafenisverzekering zit anders in elkaar. U heeft zelf een grote invloed op de invulling van de uitvaart en welke kosten worden vergoedt door de uitvaartverzekeraar. U kiest namelijk zelf een pakket van producten en diensten die worden uitgekeerd bij overlijden.

Veel verzekeraars bieden daarnaast de mogelijkheid om een combinatie van beide varianten af te sluiten. Naast de diensten die u heeft gekozen zal er een aanvullend geldbedrag vrijkomen voor aanvullende wensen.

Een begrafenisverzekering dekt de kosten van een uitvaart. Zodat uw nabestaanden deze niet gepresenteerd krijgen.

Wat dekt een begrafenisverzekering?

Onderdelen waar een begrafenisverzekering dekking voor biedt zijn onder andere;

  • Begrafenis / crematie
  • Basiskosten
  • Opbaren
  • Houten kist / urn
  • Bloemen
  • Eten en drinken
  • Rouwkaarten
  • Grafsteen
  • Vervoer

Bovengenoemde vergoedingen zijn op basis van een gemiddelde uitvaartpolis. De daadwerkelijke dekking van een begrafenisverzekering bepaalt u zelf tijdens het afsluiten van de uitvaartpolis.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar