Selecteer een pagina

Wat dekt een begrafenisverzekering is een veel gestelde vraag. Uitvaartverzekeringen vergoeden de kosten die komen kijken bij een uitvaart. De vergoeding van een uitvaartverzekering kan echter enorm verschillen per verzekeraar, ook het soort verzekering dat je afsluit heeft veel invloed op de dekking. Om het overzichtelijk voor je te maken kan je de dekkingen van de meest gekozen en betrouwbare aanbieders van uitvaartverzekeringen onze website simpel en onafhankelijk vergelijken op premie en inhoud.

Dekking begrafenisverzekering

Uitvaartkosten

Bij een crematie of begrafenis komen een hoop kosten om de hoek kijken. Deze uitvaartkosten kan je verzekeren met een uitvaartverzekering. Er bestaan meerdere soorten uitvaartverzekeringen, afhankelijk van het soort uitvaartverzekering dat je afsluit zal de vergoeding verschillen.

Kapitaal uitvaartverzekering

Als je een kapitaal begrafenisverzekering afsluit zal er een geldbedrag dat je zelf hebt gekozen worden uitgekeerd. Je kiest een bedrag en betaalt hiervoor maandelijks een vaste premie. Bij overlijden zal het geldbedrag worden uitgekeerd. Met het vrijgekomen geldbedrag kunnen nabestaanden de begrafeniskosten dekken. Een groot voordeel van een kapitaalverzekering is dat nabestaanden het uitgekeerde geldbedrag kunnen gebruiken om de uitvaart volledig naar eigen wens in te vullen. Dit wordt soms ook als nadeel gezien omdat nabestaanden meer tijd moeten besteden aan de voorbereiding en organisatie van de uitvaart. Het geldbedrag dat wordt uitgekeerd bij een kapitaal verzekering is volledig vrij te besteden.

Natura uitvaartverzekering

De natura begrafenisverzekering zit iets anders in elkaar. Bij deze vorm verzeker je geen geldbedrag maar een volledig verzorgde uitvaart. Je kiest bij het afsluiten voor welke onderdelen je jezelf wil verzekeren. Hierdoor heb je zelf dus een grote invloed op de invulling. Op het moment dat je komt te overlijden zal de verzekeraar een uitvaartverzorger aanwijzen die de uitvaart organiseert volledig naar jouw wens.

Combinatie van beide varianten

Veel uitvaartverzekeraars bieden bovendien de mogelijkheid om beide varianten te combineren. Je bent verzekert van een volledig verzorgde uitvaart via de natura begrafenisverzekering met daarboven op een extra geldbedrag voor persoonlijke wensen van je nabestaanden. Hierbij kun je denken aan een grote grafkist, een luxere rouwauto of een uitgebreide catering. Je nabestaanden hebben volledige vrijheid om het bedrag te besteden aan uitvaart gerelateerde kosten. Goed om te weten is dat een belangrijk verschil is dat het bedrag niet vrij is te besteden zoals bij de kapitaal verzekering maar echt moet worden besteed aan de uitvaart.

De vergoeding van een uitvaartverzekering is er voor je nabestaanden zodat zei niet worden geconfronteerd met de hoge kosten die een uitvaart met zich mee brengen

Wat dekt een begrafenisverzekering?

Onderdelen waar een begrafenisverzekering dekking voor biedt zijn onder andere;

  • Begrafenis / crematie
  • Basiskosten
  • Opbaren
  • Houten kist / urn
  • Bloemen
  • Eten en drinken
  • Rouwkaarten
  • Grafsteen
  • Vervoer

Bovengenoemde vergoedingen zijn op basis van een gemiddelde uitvaartpolis. De daadwerkelijke dekking van een begrafenisverzekering bepaal je altijd zelf tijdens het afsluiten van begrafenisverzekering.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar