Selecteer een pagina

Een Nationale Nederlanden uitvaartverzekering afsluiten is niet meer mogelijk. Je kan nog wel een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. In het verleden was het wel mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering sluit je af om de kosten van je uitvaart te dekken.

Nationale Nederlanden Uitvaartverzekering

Verschil Nationale Nederlanden uitvaartverzekering en Overlijdensrisicoverzekering

Bij een uitvaartverzekering worden de kosten van de uitvaart zelf gedekt. Een uitvaartverzekering loopt levenslang, dus tot aan het overlijden. Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat deze gaat uitkeren. Je nabestaanden kunnen met de uitkering van de uitvaartverzekering jouw uitvaart verzorgen of laten verzorgen. Dit is afhankelijk van het type uitvaartverzekering dat je hebt afgesloten. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost al snel zo’n EUR 8.000,-. Dit is een bedrag dat niet zomaar iedereen even kan ophoesten.

De Overlijdensrisicoverzekering sluit je ook af voor je nabestaanden. Overlijdensrisicoverzekeringen hebben daarentegen wel een einddatum. Enkel en alleen als je tijdens de duur van de verzekering komt te overlijden, zal de verzekeraar het verzekerde bedrag uitkeren.

Alternatieven voor een Nationale Nederlanden begrafenisverzekering

Ben je echt specifiek op zoek naar een uitvaartverzekering? Dan zijn er gelukkig nog genoeg alternatieven. Voordat je een verzekering gaat afsluiten is het echter slim om als eerste je persoonlijke wensen in kaart te brengen. Heb je dit gedaan? Dan kan je bepalen welk soort uitvaartverzekering het beste hierbij aansluit.

Natura uitvaartverzekering

Een populaire vorm van een begrafenisverzekering is de Natura verzekering. Hierbij stel je zelf een pakket van producten en diensten op. Bij overlijden zal de verzekeraar een volledig verzorgde uitvaart uitkeren. Een groot voordeel hiervan is dat je jouw nabestaanden ontlast met de organisatie, ook heb je zelf een grote invloed op de invulling van je eigen uitvaart.

Kapitaal uitvaartverzekering

Heb je liever een geldbedrag dat wordt uitgekeerd? Dan kan je beter kiezen voor een kapitaal verzekering. Je kiest een bedrag waarvoor je jezelf wilt verzekeren en betaalt hiervoor maandelijks een premie. Wanneer je komt te overlijden zal het verzekerde bedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden. Zei kunnen met het vrijgekomen bedrag jouw uitvaart volledig naar eigen wens organiseren. Goed om te weten is dat het vrijgekomen geldbedrag vrij is te besteden en dus niet volledig aan uitvaart gerelateerde kosten hoeft te worden besteed.

Als je jezelf toch wil verzekeren bij Nationale Nederlanden dan is de overlijdensrisicoverzekering een goede optie.

Nationale Nederlanden Overlijdensrisicoverzekering

Zoals aangegeven kan je geen Nationale Nederlanden uitvaartverzekering meer afsluiten. Echter een overlijdensrisicoverzekering afsluiten is wel mogelijk. Het is echter niet slim om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als alternatief voor een Nationale Nederlanden begrafenisverzekering. Dit komt omdat je bij een overlijdensrisicoverzekering altijd een vaste einddatum moet vaststellen, Er is dus een kans dat er niets wordt uitgekeerd. Wanneer je komt te overlijden staat immers niet vast. Overlijdensrisicoverzekeringen worden meestal gekoppeld aan een hypotheek. Wanneer jij en je partner samen een huis kopen bestaat er altijd een risico dat een van jullie komt te overlijden. Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je dit risico waardoor je in het geval dat een van jullie beide komt te overlijden je wel in het huis kan blijven wonen.

Wil je meer informatie over een overlijdensrisicoverzekering? Klik hier!

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar