Selecteer een pagina

Wanneer iemand in je omgeving komt te overlijden zal je merken dat er veel zaken komen kijken bij het organiseren van een uitvaart. In dit geval kan een uitvaartverzorger je helpen bij het organiseren van de uitvaart. Een uitvaartverzorger kan je helpen bij alle zaken rondom een uitvaart. Voordeel hiervan is dat je zelf meer tijd hebt om te rouwen in een periode waarin je persoonlijk verlies moet verwerken.

Wat doet een uitvaartverzorger?

Wat doet een uitvaartverzorger?

Een uitvaartverzorger of ondernemer helpt nabestaanden met de organisatie van een uitvaart bij overlijden. Nabestaanden mogen vaak zelf een uitvaartonder kiezen. Bij overleden komt deze langs bij de familie om de stappen te overleggen. Sommige nabestaanden willen het liefst veel zelf doen, andere juist helemaal niet. Een goede uitvaartverzorger zet de wensen van de nabestaanden centraal en neemt waar mogelijk zorgen uit handen. Het is de taak van de uitvaartverzorger om goed te luisteren en in een moeilijke periode rust en overzicht te bieden zodat nabestaanden zich volledig kunnen richten op het verlies in een moeilijke periode. Een uitvaartverzorger verzorgd onder andere praktische zaken zoals;

  • Aangifte van overlijden
  • Het maken van een rouwadvertentie/kaart 
  • Regelen van het rouwvervoer
  • Zorgen voor een locatie 
  • Organisatie van de catering 

Uiteraard zal de uitvaartverzorger ten alle tijden overleggen met de nabestaanden wat de wensen zijn van de overledene en zijn of haar nabestaanden. 

Compleet verzorgde uitvaart door een uitvaartverzorger

In tegenstelling tot een kapitaal uitvaartverzekering verzeker je bij een natura uitvaartverzekering geen geldbedrag maar een pakket van producten en diensten, ”verzorgde uitvaart”. Bij aanvraag van de verzekering stel je zelf een pakket samen dat zal worden uitgekeerd bij overlijden. Op het moment dat je een natura uitvaartverzekering afsluit verzeker je in de meeste gevallen voor de volgende onderdelen;

  • De uitvaartverzorging
  • Een standaard grafkist
  • Rouwvervoer
  • Rouwkaarten, dankbetuigingen en een condoleanceregister.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kan je kiezen uit een standaard of een uitgebreid pakket. Belangrijk is het om altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder te raadplegen voor een volledig overzicht van de dekking.

Een groot voordeel van een natura uitvaartverzekering is dat je zelf een grote invloed heeft op de invulling van je eigen uitvaart

Persoonlijke uitvaartwensen

Om ervoor te zorgen dat je de Natura begrafenisverzekering afsluit die aansluit op je wensen is het een goed idee om jouw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen. Stel jezelf vragen zoals; wil ik een sobere uitvaart? Of wil ik juist uitpakken? Wil ik een luxe grafkist of is een basiskist voldoende. Om je een goed beeld te geven van de kosten hebben wij op onze uitvaartkosten pagina een uitgebreid overzicht geplaatst.

Combinatie verzekering

Er bestaat ook een mogelijkheid om de natura verzekering en kapitaalverzekering te combineren, de combinatieverzekering. Bij deze variant verzekerd je een extra geldbedrag bovenop de natura verzekering dat je nabestaanden kunnen besteden voor persoonlijke uitvaartwensen. Belangrijk om te weten is dat het extra geldbedrag wel moet worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten in tegenstelling tot de kapitaal verzekering waar het bedrag vrij is te besteden.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar