Selecteer een pagina

Wat is een kapitaal uitvaartverzekering is een veel gestelde vraag. Een kapitaal uitvaartverzekering, ook wel uitvaartverzekering in geld genoemd is een verzekering waarbij je door een maandelijkse premiebetaling een kapitaal opbouwt dat wordt uitgekeerd bij overlijden.

wat is een kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering is het verzekerde bedrag vooraf door jou vastgesteld waardoor nabestaanden volledige keuzevrijheid hebben bij het inrichten van de uitvaart. Echter wordt dit vaak ook als nadeel gezien omdat de meeste mensen vinden dat hun nabestaanden al genoeg te verwerken hebben wanneer een dierbare komt te overlijden.

De kapitaal uitvaartverzekering is een van de populairste vormen van een uitvaartverzekering. Het is een recht toe recht aan verzekering. Je verzekert een geldbedrag dat wordt uitgekeerd aan je nabestaanden wanneer je komt te overlijden. Met dit geldbedrag kunnen ze jouw uitvaart naar eigen smaak invullen. Goed om te weten is dat het uitgekeerde geldbedrag vrij is te besteden en dus niet perse aan uitvaart gerelateerde kosten hoeft te worden besteed.

Een belangrijke reden voor veel mensen om een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten is de grote keuzevrijheid en flexibiliteit voor nabestaanden. Om te voorkomen dat je jezelf onderverzekerd is het slim om je uitvaartpolis te laten indexeren. Hierdoor stijgt het verzekerde bedrag geleidelijk mee met de stijgende uitvaartkosten. Uiteraard zal het premiebedrag meegroeien. Door je verzekering te indexeren bescherm je je nabestaanden tegen onvoorziene kosten.

Voordelen van een kapitaal uitvaartverzekering

  • Vast verzekerd bedrag
  • Grote flexibiliteit voor nabestaanden
  • Vrije besteding van het verzekerde bedrag
  • Gunstige premie, je betaalt alleen voor persoonlijke wensen
  • Eigen keuze van een uitvaartondernemer

Nadeel van de kapitaalverzekering is dat wanneer het uitgekeerde bedrag niet voldoende is om de uitvaart in te vullen je nabestaanden de bijkomende kosten zelf zullen moeten betalen.

Voor welk bedrag een verzekering afsluiten?

Voordat je een kapitaal uitvaartverzekering gaat afsluiten is het aan te raden om je persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen. Door je wensen in kaart te brengen krijg je namelijk een goed beeld voor welk bedrag je minimaal een uitvaartverzekering moet afsluiten. Via onze uitvaartkosten module krijg je aan de hand van een aantal vragen een goed overzicht van de kosten van je gewenste uitvaart.

Stijgende uitvaartkosten

Het is aan te raden om je verzekering ruim af te sluiten. Hiermee voorkom je dat door stijgende uitvaartkosten je bent onderverzekerd. Ook kunnen je uitvaartwensen met de jaren veranderen. Naast het ruim afsluiten van je verzekering is het ook aan te raden om elke drie jaar opnieuw te controleren of het verzekerde bedrag nog altijd voldoende is om je uitvaart naar wens te laten plaatsvinden.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar