Selecteer een pagina

Wat kost een uitvaart is een veel gestelde vraag op uitvaartvergelijker.nl. Het antwoordt op deze vraag is echter niet eenduidig. De kosten voor een uitvaart kan namelijk per individu aanzienlijk verschillen. Dit komt omdat iedereen andere wensen heeft. Benieuwd wat de kosten van de uitvaart zijn die aansluit op je eigen persoonlijke wensen? Door gebruik te maken van onze berekentool krijg je een goed beeld van de kosten!

Wat kost een uitvaart

Persoonlijke uitvaartwensen

Om de kosten van je persoonlijke uitvaart te bepalen is het handig om je persoonlijke wensen in kaart te brengen. Een belangrijke vraag is bijvoorbeeld wil je worden begraven of worden gecremeerd? De kosten tussen deze twee manieren verschillen namelijk aanzienlijk.

Nu je hebt gekozen voor een begrafenis of crematie is het belangrijk om een inschatting te maken hoeveel mensen er bij de uitvaart aanwezig moeten zijn. Ook is het aan te raden om een lijst van persoonlijke wensen op te stellen waaraan de uitvaart moet voldoen. Om je een goed beeld te schetsen van de meest voorkomende uitvaartkosten hebben wij deze voor je op een rij gezet in een kostenoverzicht.

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500
Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500
Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Uitvaartkosten verzekeren

De kosten van een begrafenis of crematie in Nederland bedragen al snel € 10.000 euro zoals je kunt zien. Dit is een flink bedrag waar niemand zijn nabestaanden graag mee opzadelt. Buiten het morele aspect is dit ook niet een bedrag dat iedereen zomaar kan ophoesten. Om ervoor toch voor te zorgen dat je de uitvaart krijgt die je altijd voor ogen heeft gehad kan je deze kosten dekken door een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering afsluiten

Op het moment dat je een goed beeld hebt van je persoonlijke uitvaartkosten is de volgende logische stap, een geschikte uitvaartverzekering afsluiten. Verzekeraars bieden een groot aanbod waardoor het soms lastig kan zijn om de verzekering te kiezen die het beste aansluit bij je persoonlijke wensen.

Soorten uitvaartverzekeringen

De meest voorkomende uitvaartverzekeringen zijn de natura uitvaartverzekering waarmee je een pakket van diensten en producten samenstelt voor een compleet verzorgde uitvaart en de kapitaal uitvaartverzekering waarbij een vooraf afgesproken vrij te besteden bedrag vrijkomt waarmee nabestaanden de uitvaart naar eigen wens kunnen organiseren.

Wanneer je een verzekering gaat afsluiten is het raadzaam om de uitvaartkosten ruim te nemen, aangezien de kosten van je persoonlijke uitvaartwensen met de jaren kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kunt je dit voorkomen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering is een verzekering die je maar een keer in je leven afsluit. Het is daarom aan te raden verzekeraars te vergelijken. Verzekeraars kunnen namelijk aanzienlijk verschillen op enkele factoren. Bijvoorbeeld de looptijd, de manier van premie betalen en de wijze van uitkeren. Om het voor je zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij alle verzekeraars alvast voor je op een rij gezet waardoor je simpel en onafhankelijk alle verzekeringen kan vergelijken. De uitvaartverzekering afsluiten doe je altijd direct bij de verzekeraar van je keuze.