Selecteer een pagina

Wat kost een uitvaart is een veelgestelde vraag op uitvaartvergelijker.nl. Het antwoordt op deze vraag is niet eenduidig. De kosten voor een uitvaart kunnen per individu namelijk aanzienlijk verschillen. Dit komt omdat iedereen andere wensen heeft. Benieuwd wat de kosten van de uitvaart zijn die aansluit op uw persoonlijke wensen? Door gebruik te maken van onze berekentool krijgt u een goed beeld van de kosten van een uitvaart.


Uitvaartkosten berekenen

Begraven of cremeren?

Door uzelf een aantal vragen te stellen krijg je al gauw een indicatie van de uitvaartkosten van uw eigen uitvaart. Een van de belangrijkste vragen die u zichzelf moet stellen is wil ik worden begraven of worden gecremeerd?

Kosten uitvaart berekenen

Persoonlijke uitvaartwensen

Nu u heeft gekozen voor een begrafenis of crematie is het belangrijk om een inschatting te maken hoeveel mensen er bij de uitvaart aanwezig moeten zijn. Ook is het aan te raden om een lijst van persoonlijke wensen op te stellen waaraan de uitvaart moet voldoen. Om u een goed beeld te schetsen van de meest voorkomende uitvaartkosten hebben wij deze voor u op een rij gezet in een kostenoverzicht.

Mijn uitvaartkosten berekenen

Uitvaartkosten verzekeren

De kosten van een begrafenis of crematie in Nederland bedragen al snel € 10.000 euro. Dit is een flink bedrag waar u uw nabestaanden niet graag mee opzadelt. Buiten het morele aspect is dit ook niet een bedrag dat iedereen zomaar kan ophoesten. Om ervoor te zorgen dat u de uitvaart krijgt die u altijd voor ogen heeft gehad kunt u deze kosten dekken door een uitvaartverzekering af te sluiten.

De kosten van een begrafenis of crematie in Nederland liggen gemiddeld tussen de € 6.500 en € 11.000 euro.

[table id=1 /]

Uitvaartverzekering afsluiten

Op het moment dat u een goed beeld heeft van uw persoonlijke uitvaartkosten is de volgende logische stap, een geschikte uitvaartverzekering afsluiten. Verzekeraars bieden een groot aanbod waardoor het soms lastig kan zijn om de verzekering te kiezen die het beste aansluit bij u persoonlijke wensen.
Een uitvaartverzekering kunt u al afsluiten vanaf €6.95 per maand. De exacte kosten verschillen echter per verzekeraar. Deze verschillen zitten onder andere in het soort uitvaartverzekering dat u gaat afsluiten.

Soorten uitvaartverzekeringen

De meest voorkomende uitvaartverzekeringen zijn de natura uitvaartverzekering waarmee u een pakket van diensten en producten samenstelt voor een verzorgde uitvaart en de kapitaal uitvaartverzekering waarbij een vooraf afgesproken vrij te besteden bedrag vrijkomt waarmee nabestaanden uw uitvaart kunnen organiseren.

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering is een verzekering die u maar een keer afsluit. Het is daarom aan te raden verzekeraars te vergelijken. Wij hebben daarom alle verzekeraars en verzekeringen voor u alvast op een rij gezet zodat u simpel en onafhankelijk alle aanbieders kunt vergelijken. De uitvaartverzekering afsluiten doet u direct bij de verzekeraar.

[table id=8 responsive=scroll /]

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl