Selecteer een pagina
Moet ik wel of geen uitvaartverzekering afsluiten is een veel gestelde vraag. Wij hebben daarom voor je de voor-en nadelen op een rij gezet! Wil je een uitvaartverzekering af gaan sluiten? Dan is het verstandig om aanbieders te vergelijken.
Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten?

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die je afsluit zodat de kosten van je begrafenis of crematie zijn gedekt bij overlijden. Je sluit een uitvaartverzekering vooral af voor je nabestaanden. Een uitvaart is namelijk een dure aangelegenheid, en je wil je nabestaanden niet opzadelen met deze hoge kosten.

Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit heb je bovendien veel invloed op de invulling van je eigen uitvaart. Hierdoor ben je er dus zeker van dat je de begrafenis of crematie krijgt die aansluit op je persoonlijke wensen en je altijd voor ogen hebt gehad.

Dus wel of geen uitvaartverzekering afsluiten?

Eigenlijk is het niet afsluiten van een uitvaartverzekering alleen aan te raden op het moment dat je over voldoende geld beschikt. Als dit niet het geval is dan biedt een uitvaartverzekering uitkomst. Uitvaartverzekeringen zijn in verschillende soorten af te sluiten.

Natura uitvaartverzekering

De natura uitvaartverzekering is een verzekering in de vorm van een diensten en productenpakket. Bij de aanvraag stel je zelf een pakket samen van producten en diensten voor een georganiseerde uitvaart. Wanneer je overlijdt zal de verzekeraar je uitvaart organiseren zoals je hebt gewenst.

Kapitaal uitvaartverzekering

Op het moment dat je liever een vast geldbedrag krijgt uitgekeerd waarmee je nabestaanden de uitvaart naar eigen wens kunnen invullen is de Kapitaal uitvaartverzekering meer geschikt. Bij overlijden zal de verzekeraar een vrij te besteden bedrag uitkeren dat kan worden gebruikt voor de invulling van de uitvaart. Goed om te weten is dat het bedrag vrij is te besteden en dus niet volledig hoeft te worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Combinatie uitvaartverzekering

Veel verzekeraars bieden ook de mogelijkheid om de verzekeringen te combineren. Er zal dan naast het pakket dat je zelf heeft samengesteld een extra geldbedrag worden uitgekeerd voor extra diensten of wensen. Belangrijk om te weten is dat in tegenstelling tot de kapitaalverzekering dit geldbedrag enkel kan worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Ongeveer 70 procent van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat de kosten van een begrafenis of crematie snel kunnen oplopen. 

Zelf sparen voor uw uitvaart

Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten? Ik kan toch gewoon zelf sparen voor mijn uitvaart! Uiteraard kan je er altijd voor kiezen om zelf te sparen voor de kosten van je uitvaart. Echter heeft niet iedereen de financiële middelen en discipline om dit te doen. Een ander belangrijk punt waar je rekening mee moet houden is dat je nooit zeker weet wanneer je komt te overlijden, waardoor het kan voorkomen dat je nog niet genoeg hebt gespaard om alle kosten te kunnen dekken. In dat geval zullen je nabestaanden de extra kosten moet betalen, dit is iets wat je natuurlijk niet wilt.

Uitvaartverzekering vergelijken

Wanneer je besluit een uitvaartverzekering af te sluiten is het altijd verstandig om verzekeraars en pakketten te vergelijken. Om het zo simpel en overzichtelijk voor je te maken vind je op onze website een overzicht van de meest gekozen en meest betrouwbare verzekeraars van Nederland. De uitvaartverzekering afsluiten doe je altijd direct bij de verzekeraar van jouw keuze.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar