Selecteer een pagina

Moet ik wel of geen uitvaartverzekering afsluiten is een veelgestelde vraag op UitvaartVergelijker.nl. Wij hebben daarom voor u de voor-en nadelen op een rij gezet!

Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten?

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Via een uitvaartverzekering spaart u voor een georganiseerde uitvaart of een vast geldbedrag zodat de kosten van uw begrafenis of crematie zijn gedekt.

Ongeveer 70 procent van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat de kosten van een begrafenis of crematie snel kunnen oplopen. Een standaard begrafenis of crematie kost in Nederland namelijk al snel zo’n €8.000,-.  Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat deze kosten zijn gedekt. Een tweede belangrijke reden is het ontzien en beschermen van nabestaanden. Wanneer u geen verzekering heeft afgesloten zullen de uitvaartkosten namelijk moeten worden betaald door uw nabestaanden met het risico dat zij voor financiële problemen komen te staan. Dit voorkomen is iets wat veel Nederlands zien als een morele plicht.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heeft u bovendien veel invloed over de invulling van uw uitvaart. Hierdoor bent u er zeker van dat u de begrafenis of crematie krijgt die aansluit op uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget.

Zelf sparen voor uw uitvaart

Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten? Ik kan toch gewoon zelf sparen voor mijn uitvaart!

Uiteraard kunt u zelf sparen voor uw begrafenis of crematie. Echter heeft niet iedereen de financiële ruimte en discipline. Als u zelf spaart voor uw uitvaart moet u er ook rekening mee houden dat het moment dat u komt te overlijden nooit zeker is. Het gevaar hiervan is dat het bedrag dat u heeft gespaard niet voldoende is om alle kosten te dekken. Nabestaanden zullen in z`n geval de kosten voor hun rekening krijgen.

Dus wel of geen uitvaartverzekering afsluiten?

Eigenlijk is het niet afsluiten van een uitvaartverzekering enkel aan te raden op het moment dat u over voldoende geld beschikt. Als dit niet het geval is dan kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden. Uitvaartverzekeringen woorden in verschillende soorten aangeboden door verzekeraars.

Natura uitvaartverzekering

De natura uitvaartverzekering is een verzekering in de vorm van een diensten en productenpakket. U stelt zelf een pakket samen voor een georganiseerde uitvaart. Zodra u overlijdt komt er dus geen geldbedrag vrij maar wordt uw uitvaart uitgevoerd zoals besproken in de polis.

Kapitaal uitvaartverzekering

Op het moment dat u liever een vast geldbedrag krijgt uitgekeerd waarmee uw nabestaanden de uitvaart naar eigen wens kunnen invullen is de Kapitaal uitvaartverzekering geschikt. Bij overlijden zal de verzekeraar een vrij te besteden bedrag uitkeren dat kan worden gebruikt voor de invulling van uw uitvaart.

Veel verzekeraars bieden ook de mogelijkheid om de verzekeringen te combineren. Er zal dan naast het pakket dat u zelf heeft samengesteld een vrij te besteden geldbedrag worden uitgekeerd voor extra diensten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Wanneer u besluit een uitvaartverzekering af te sluiten is het altijd verstandig om verzekeraars en pakketten te vergelijken. Om het voor u simpel en overzichtelijk te maken vindt u hieronder een overzicht van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars.

De uitvaartverzekering afsluiten doet u dit direct bij de verzekeraar. Bovenstaande vergelijking is gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 35 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1982). De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.

Dela

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 2.250,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 7,07

Yarden

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
Vrije keuze

Kinderen gratis
tot 21 jaar

€ 7,99

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
€ 2.600,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,85

Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 8.000,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 9,77

PC uitvaart

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 500,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 10,90

Laatst gecontroleerd op: 23 december 2019. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1995)