Selecteer een pagina

Begrafenis verzekerenBelangrijk om te weten is dat een begrafenis of crematie al snel €8.000,- kost. Als u geen uitvaartverzekering heeft worden uw nabestaanden belast met deze hoge kosten. Uw begrafenis verzekeren kan dit voorkomen.

Om ervoor te zorgen dat u de uitvaartverzekering afsluit die aanslaat op uw persoonlijke wensen en past binnen uw budget is het goed om alle aanbieders eerst te vergelijken voordat u een begrafenisverzekering afsluit.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

Uw begrafenis verzekeren

70 procent van de Nederlanders heeft een begrafenisverzekering.

U denkt waarschijnlijk zelden aan uw eigen begrafenis. Toch is het goed om hier zo nu en dan over na te denken en uw uitvaartwensen op papier te zetten in bijvoorbeeld een wilsbeschikking.

Een uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan zeker is dat hij uiteindelijk zal uitkeren. Het gaat namelijk niet enkel om het risico van overlijden, maar om de zekerheid dat uw begrafenis of crematie kan worden betaald. Uw begrafenis verzekeren zorgt er bovendien voor dat nabestaanden niet worden opgezadeld met hoge uitvaartkosten.Uitvaartvergelijker.nl

Wanneer u een duidelijk beeld heeft geschetst is het aan te raden de bijbehorende uitvaartkosten te berekenen. Gemiddeld kost een begrafenis in Nederland al snel tussen de €8.000,- en €10.000 euro. Op het moment dat u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en komt te overlijden zullen uw nabestaanden dit bedrag moeten ophoesten.

uitvaartverzekering afsluiten

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een begrafenisverzekering is in Nederland geen verplichte verzekering. U kunt er ook voor kiezen om zelf te sparen voor uw uitvaart. Het nadeel van zelf sparen voor uw uitvaart is dat dit erg veel discipline vergt. Daarnaast valt niet met zekerheid te zeggen dat u het benodigde bedrag bij elkaar heeft gespaard wanneer u plotseling komt te overlijden.

Uitvaartverzekering vergelijken

Op het moment dat u heeft besloten een uitvaartverzekering te gaan afsluiten is het aan te raden om alle verzekeraars te vergelijken. Door aanbieders te vergelijken zorgt u ervoor dat u de verzekering afsluit die het beste aansluit bij uw uitvaartwensen en past binnen uw budget.

Op uitvaartvergelijker.nl vindt u alle verzekeraars en verzekeringen in een overzicht zodat u simpel en onafhankelijk kunt vergelijken. Uitvaartverzekeraars verschillen onder andere op premie, de premieperiode, het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren.

[table id=8 responsive=scroll /]

De uitvaartverzekering afsluiten doet u dit direct bij de verzekeraar. Onderstaande vergelijking is gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 35 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1982).


De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl