Selecteer een pagina
Voor de meeste mensen is een overlijdensrisicoverzekering afsluiten is geen dagelijkse bezigheid. Aan te raden is daarom verzekeraars goed te vergelijken voordat u definitief een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Door aanbieders te vergelijken zorgt u ervoor dat u de verzekering afsluit die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie. Om het voor simpel en overzichtelijk te houden kunt op uitvaartvergelijker.nl toonaangevende en betrouwbare verzekeraars vergelijken op premie en inhoud. Ook hebben wij voor u alvast de meest gekozen verzekeringen op een rij gezet in een top drie
Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Reaal-ORV

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 75,-

Premie betaling
per maand

€ 5,90
Dela-OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie periode
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 11,50,-

Premie betaling
per maand

€ 5,97
PC uitvaart

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 9,77

Premie van de Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering is gebaseerd op een bedrag van € 100.000 met een periode van 30 jaar bij een leeftijd van 30 jaar (geboortedatum 1-1-1992). U kiest na het vergelijken bij welke verzekeraar u wilt afsluiten. Voor het afsluiten van de verzekering, sturen wij u door naar de website van de aanbieder

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering biedt uw nabestaanden bescherming tegen eventuele financiële problemen op het moment dat u of uw partner komt te overlijden. Door de terugval van inkomsten bestaat het risico dat lopende vaste lasten zoals woonlasten, opvoedingskosten en studiekosten niet kunnen worden afgelost.

Met een overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een geldbedrag voor een vooraf afgesproken periode. U betaalt maandelijks een premie tijdens deze afgesproken periode. Mocht u of uw partner binnen deze periode (de looptijd) komen te overlijden zal het verzekerde bedrag worden uitgekeerd.

Een belangrijk kenmerk is dat de de verzekering kan worden gekoppeld aan een hypotheek. Wanneer u een koopwoning met hypotheekschuld heeft kan uw partner deze aflossen met het vrijgekomen bedrag van de overlijdensrisicoverzekering.

Heeft u inhoudelijke vragen over het koppelen van een overlijdensrisicoverzekering aan uw hypotheek?  Dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw hypotheekverstrekker of verzekeringsadviseur.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt over het algemeen afgesloten op twee levens, meestal partners. Als u samen een verzekering afsluit dan is de ander vaak de begunstigde, maar ook uw kinderen kunnen als begunstigde worden opgegeven.


Soort overlijdensrisicoverzekeringen

Gelijkblijvende OVRAnnuïtair Dalende OVRLineair Dalende OVR

Gelijkblijvende verzekering

Met een Gelijkblijvende verzekering verzekerd u een vast bedrag voor een vaste premie per maand.

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals u in de grafiek kunt zien blijft het verzekerde bedrag gedurende de looptijd gelijk. De premie staat vast en blijft tot het verstrijken van de looptijd gelijk.

Het verzekerde bedrag blijft gedurende de looptijd van de Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering gelijk. Uw nabestaanden krijgen bij overlijden het bedrag waarvoor u en/of uw partner de verzekering hebben afgesloten.

Waarom een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering?
Wanneer u een koopwoning met hypotheekschuld heeft of in het bezit bent van een ander krediet kan een overlijdensrisicoverzekering afsluiten verstandig zijn. Hierdoor kan uw partner namelijk bij uw overlijden de hypotheekschuld aflossen en in de huidige woning blijven wonen.

Annuïtair Dalende verzekering

Met een Annuïtair Dalende verzekering verzekerd u een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals u kunt zien in de grafiek zal het uitkeringsbedrag in de het begin van de verzekering langzaam dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal het uitkeringsbedrag sneller dalen.

Premie Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering
De premie bij een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering staat vast. Het verzekerde bedrag daalt wel ieder jaar, daarom zijn de laatste jaren vaak premievrij. Dit omdat het overgebleven uitkeringsbedrag erg laag is aan het einde van de looptijd. gelijk.

Bij het afsluiten van een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering kiest u zelf een annuïteit percentage.

Koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheek
Wanneer u een koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheekschuld heeft en uw lasten jaarlijks dalen kan een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering interessant zijn. Er wordt rekening gehouden met uw lasten vermindering en/of het opbouwen van uw vermogen in de loop van tijd.

En-bloc clausule
Sommige verzekeraars hebben een En-bloc clausule in de voorwaarden opgenomen. Dit houdt in dat de verzekeraar tijdens de duur van de verzekering het premiebedrag kan verhogen. Goed om te weten is dat u uw verzekering dan kunt beëindigen.

 

Lineair Dalende verzekering

Met een Lineair Dalende verzekering verzekerd u een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals u kunt zien in de grafiek zal het uitkeringsbedrag jaarlijks gelijkmatig dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal het uitkeringsbedrag nul zijn.

Premie Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering
De premie bij een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering staat vast. Het verzekerde bedrag daalt wel ieder jaar, daarom zijn de laatste jaren vaak premievrij. Dit omdat het overgebleven uitkeringsbedrag erg laag is aan het einde van de looptijd.

Bij het afsluiten van een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerde bedrag jaarlijks gelijkmatig. Aan het einde van de verzekering is het verzekerde bedrag gedaald tot nul.

Koopwoning met een Lineaire hypotheek
Met een Lineaire Overlijdensrisicoverzekering kan in dit geval uw partner het restant van de hypotheekschuld aflossen en in de koopwoning blijven wonen bij uw overlijden.

En-bloc clausule
Sommige verzekeraars hebben een En-bloc clausule in de voorwaarden opgenomen. Dit houdt in dat de verzekeraar tijdens de duur van de verzekering het premiebedrag kan verhogen. Goed om te weten is dat u uw verzekering dan kunt beëindigen.

Alle overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.