Selecteer een pagina

Voor de meeste mensen is een overlijdensrisicoverzekering afsluiten is geen dagelijkse bezigheid. Het is daarom slim om verzekeraars goed te vergelijken voordat je definitief een overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten. Door aanbieders te vergelijken zorg je ervoor dat je de verzekering afsluit die het beste aansluit bij je persoonlijke situatie. Om het makkelijk en overzichtelijk voor je te maken kan je op onze website de meest gekozen en meest betrouwbare aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken op premie en inhoud.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken
Allianz OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 70,-

Premie betaling
per maand

€ 5,17

Nationale Nederlanden OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 45,-

Premie betaling
per maand

€ 5,36

PC uitvaart

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 5,37

Reaal-ORV

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 5,38

Dela-OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie periode
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 19,20

Premie betaling
per maand

€ 5,97

Premie van de Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering is gebaseerd op een bedrag van € 100.000 met een periode van 30 jaar bij een leeftijd van 30 jaar (geboortedatum 1-1-1993). Je kiest na het vergelijken bij welke verzekeraar je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van de verzekering, sturen wij je door naar de website van de aanbieder

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een verzekering waarbij je jezelf verzekerd tegen het risico van overlijden binnen de looptijd van de verzekering. Op het moment dat je komt te overlijden keert de verzekeraar het bedrag waarvoor je bent verzekerd uit aan je nabestaanden, bijvoorbeeld je partner. Je voorkomt hiermee dat ze in financiële problemen komen. Het uitgekeerde bedrag kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het aflossen van een hypothee. Ook opvoedingskosten en studiekosten voor kinderen zijn zaken waarvoor het bedrag kan worden gebruikt.

Een belangrijk kenmerk is dat de de verzekering kan worden gekoppeld aan een hypotheek. Wanneer je een koopwoning met hypotheekschuld hebt kan je partner deze aflossen met het vrijgekomen bedrag van de overlijdensrisicoverzekering.

Heb je inhoudelijke vragen over het koppelen van een overlijdensrisicoverzekering aan je hypotheek?  Dan adviseren wij je om contact op te nemen met je hypotheekverstrekker of verzekeringsadviseur.

 

Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je een geldbedrag voor een vooraf afgesproken periode. Je betaalt maandelijks een premie tijdens deze afgesproken periode. Mocht jij je uw partner binnen de looptijd komen te overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt over het algemeen afgesloten op twee levens, meestal partners. Als je samen een verzekering afsluit dan is de ander vaak de begunstigde, maar ook kinderen kunnen als begunstigde worden opgegeven.

Premie berekenen

Bereken eenvoudig je persoonlijke premie. Geen contactgegevens nodig.

Afsluiten bij verzekeraar

Het afsluiten van een polis doe je altijd direct bij de verzekeraar van jouw keuze. 

14 dagen bedenktijd

Je hebt altijd 14 dagen om de verzekering kosteloos te annuleren.

Verschil met een Uitvaartverzekering?

Bij een uitvaartverzekering worden de kosten van de uitvaart zelf gedekt. Deze verzekering loopt levenslang, dus tot overlijden. Dit is de enige verzekering waarvan je weet dat deze zeker uitkeert. Je nabestaanden kunnen met de uitkering van de uitvaartverzekering de uitvaart verzorgen of laten verzorgen. Dit is afhankelijk van het type uitvaartverzekering. Een gemiddelde uitvaart kost in Nederland zo’n EUR 8.000,-. Er zijn verschillende aanbieders welke online uitvaartverzekeringen aanbieden. Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering? Vergelijk dan direct de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars.

 

Verschil overlijdensrisicoverzekering-uitvaartverzekering

Soort overlijdensrisicoverzekeringen

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Met een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering verzeker je een vast bedrag voor een vaste premie per maand.

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals je ziet in de grafiek blijft het verzekerde bedrag gedurende de gehele looptijd gelijk en staat de premie vast. Het verzekerde bedrag blijft gedurende de looptijd van de Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering gelijk. Nabestaanden krijgen bij overlijden het bedrag waarvoor jij en/of je partner de verzekering hebben afgesloten.

Waarom een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering?
Wanneer je een koopwoning met hypotheekschuld hebt of in het bezit bent van een ander krediet kan een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering afsluiten verstandig zijn. Hierdoor kan jouw partner namelijk hypotheekschuld aflossen wanneer je komt te overlijden, en kan zo dus in de huidige woning blijven wonen.

Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Met een Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering verzeker je een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals je ziet in de grafiek zal het uitkeringsbedrag in de het begin van de verzekering langzaam dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal het uitkeringsbedrag sneller dalen.

Premie Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering
De premie bij een Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering staat vast. Het verzekerde bedrag daalt wel ieder jaar, daarom zijn de laatste jaren vaak premievrij. Dit omdat het overgebleven uitkeringsbedrag erg laag is aan het einde van de looptijd gelijk. Bij het afsluiten van een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering kies je zelf een annuïteit percentage.

Koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheek
Wanneer je een koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheekschuld hebt en de lasten jaarlijks dalen kan een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering interessant zijn. Er wordt rekening gehouden met de lasten vermindering en/of het opbouwen van vermogen in de loop van tijd.

En-bloc clausule Sommige verzekeraars hebben een En-bloc clausule in de voorwaarden opgenomen. Dit houdt in dat de verzekeraar tijdens de duur van de verzekering het premiebedrag kan verhogen. Goed om te weten is dat je de verzekering dan kan beëindigen.

Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Met een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering verzeker je een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals je kunt zien in de grafiek zal het uitkeringsbedrag jaarlijks gelijkmatig dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal het uitkeringsbedrag nul zijn.

Premie Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering
De premie bij een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering staat vast. Het verzekerde bedrag daalt wel ieder jaar, daarom zijn de laatste jaren vaak premievrij. Dit omdat het overgebleven uitkeringsbedrag erg laag is aan het einde van de looptijd. Bij het afsluiten van een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerde bedrag jaarlijks gelijkmatig. Aan het einde van de verzekering is het verzekerde bedrag gedaald tot nul.

Koopwoning met een Lineaire hypotheek
Met een Lineaire Overlijdensrisicoverzekering kan in dit geval je partner het restant van de hypotheekschuld aflossen en in de koopwoning blijven wonen als je komt te overlijden.

En-bloc clausule
Sommige verzekeraars hebben een En-bloc clausule in de voorwaarden opgenomen. Dit houdt in dat de verzekeraar tijdens de duur van de verzekering het premiebedrag kan verhogen. Goed om te weten is dat je de verzekering dan kan beëindigen.

Medische acceptatie

Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten probeert een verzekeraar altijd het risico op overlijden in te schatten. Er zal dan onder andere worden gevraagd naar je leeftijd, inkomen en je gezondheid. Zo krijg je bijvoorbeeld bij veel verzekeraars een korting op de premie als je niet rookt. Dit komt omdat rokers een hogere kans hebben op hart- en longziekten en er dus een groter risico is op overlijden dan bij iemand die niet rookt.

Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht?

Nee een overlijdensrisicoverzekering is geen verplichte verzekering. Behalve bij enkele hypotheekverstrekkers. Het is echter wel aan te raden in in bepaalde situaties. Wanneer je bijvoorbeeld een huis gaat kopen of een persoonlijke lening aangaat.