Selecteer een pagina
Voor de meeste mensen is een overlijdensrisicoverzekering afsluiten is geen dagelijkse bezigheid. Aan te raden is daarom verzekeraars goed te vergelijken voordat u definitief een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Door aanbieders te vergelijken zorgt u ervoor dat u de verzekering afsluit die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie. Om het voor simpel en overzichtelijk te houden kunt op uitvaartvergelijker.nl toonaangevende en betrouwbare verzekeraars vergelijken op premie en inhoud. Ook hebben wij voor u alvast de meest gekozen verzekeringen op een rij gezet in een top drie
Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Reaal-ORV

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 75,-

Premie betaling
per maand

€ 5,90
Dela-OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie periode
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 11,50,-

Premie betaling
per maand

€ 5,97
PC uitvaart

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 9,77

Premie van de Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering is gebaseerd op een bedrag van € 100.000 met een periode van 30 jaar bij een leeftijd van 30 jaar (geboortedatum 1-1-1992). U kiest na het vergelijken bij welke verzekeraar u wilt afsluiten. Voor het afsluiten van de verzekering, sturen wij u door naar de website van de aanbieder

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering biedt uw nabestaanden bescherming tegen eventuele financiële problemen op het moment dat u of uw partner komt te overlijden. Door de terugval van inkomsten bestaat het risico dat lopende vaste lasten zoals woonlasten, opvoedingskosten en studiekosten niet kunnen worden afgelost.

Met een overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een geldbedrag voor een vooraf afgesproken periode. U betaalt maandelijks een premie tijdens deze afgesproken periode. Mocht u of uw partner binnen deze periode (de looptijd) komen te overlijden zal het verzekerde bedrag worden uitgekeerd.

Een belangrijk kenmerk is dat de de verzekering kan worden gekoppeld aan een hypotheek. Wanneer u een koopwoning met hypotheekschuld heeft kan uw partner deze aflossen met het vrijgekomen bedrag van de overlijdensrisicoverzekering.

Heeft u inhoudelijke vragen over het koppelen van een overlijdensrisicoverzekering aan uw hypotheek?  Dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw hypotheekverstrekker of verzekeringsadviseur.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt over het algemeen afgesloten op twee levens, meestal partners. Als u samen een verzekering afsluit dan is de ander vaak de begunstigde, maar ook uw kinderen kunnen als begunstigde worden opgegeven.

Soort overlijdensrisicoverzekeringen

Met een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een vast bedrag voor een vaste premie per maand.

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Waarom een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering?
Wanneer u een koopwoning met hypotheekschuld heeft of in het bezit bent van een ander krediet kan een overlijdensrisicoverzekering afsluiten verstandig zijn. Hierdoor kan uw partner namelijk bij uw overlijden de hypotheekschuld aflossen en in de huidige woning blijven wonen.

 

Met een Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheek
Wanneer u een koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheekschuld heeft en uw lasten jaarlijks dalen kan een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering interessant zijn. Er wordt rekening gehouden met uw lasten vermindering en/of het opbouwen van uw vermogen in de loop van tijd.

 

Met een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerde bedrag jaarlijks gelijkmatig. Aan het einde van de verzekering is het verzekerde bedrag gedaald tot nul.

Koopwoning met een Lineaire hypotheek
Met een Lineaire Overlijdensrisicoverzekering kan in dit geval uw partner het restant van de hypotheekschuld aflossen en in de koopwoning blijven wonen bij uw overlijden.