Selecteer een pagina

Wanneer u of uw partner onverwachts komt te overlijden is er vaak sprake van een inkomensterugval. Dit kan tot gevolg hebben dat lopende vaste lasten zoals woonlasten, opvoedingskosten en studiekosten van kinderen niet meer betaald kunnen worden. Door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering beschermt u uw nabestaanden tegen de financiële gevolgen van uw overlijden.

Afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering
Reaal-ORV

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 75,-

Premie betaling
per maand

€ 5,90
Dela-OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie periode
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 11,50,-

Premie betaling
per maand

€ 5,97
PC uitvaart

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 9,77

Premie van de Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering is gebaseerd op een bedrag van € 100.000 met een periode van 30 jaar bij een leeftijd van 30 jaar (geboortedatum 1-1-1992). U kiest na het vergelijken bij welke verzekeraar u wilt afsluiten. Voor het afsluiten van de verzekering, sturen wij u door naar de website van de aanbieder

Afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering

Om het voor u zo simpel mogelijk en overzichtelijk te maken hebben wij op uitvaartvergelijker.nl toonaangevende en betrouwbare verzekeraars op een rij gezet. De meest gekozen verzekeringen vindt u in onderstaande top drie.

Huidige overlijdensrisicoverzekering oversluiten

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Heeft u in de periode tussen 2000 en 2013 een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is de kans aanwezig dat u aanzienlijk kan besparen uw maandelijkse premie.

Voor meer informatie over het oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering adviseren wij u om contact op te nemen met uw financieel tussenpersoon.

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij een hypotheek

De meeste mensen die een overlijdensrisicoverzekering afsluiten doen dit op twee levens, meestal partners. Als u samen een verzekering afsluit dan is de ander vaak de begunstigde, maar ook uw kinderen kunnen als begunstigde worden opgegeven.

Wanneer u met uw partner een huis heeft gekocht en geen overlijdensrisicoverzekering gekoppeld kan dit grote financiële gevolgen hebben. Een van de belangrijkste kenmerken van een overlijdensrisicoverzekering is dat deze gekoppeld kan worden aan een hypotheek. Als u de verzekering koppelt aan uw hypotheek zorgt u ervoor dat u partner en/of kinderen in de woning kunnen blijven wonen als één van u komt te overlijden. Dit komt omdat met het uitgekeerde bedrag een gedeelte van de hypotheekschuld direct wordt afgelost bij de bank.

Soort overlijdensrisicoverzekeringen

Met een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een vast bedrag voor een vaste premie per maand.

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Waarom een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering?
Wanneer u een koopwoning met hypotheekschuld heeft of in het bezit bent van een ander krediet kan een overlijdensrisicoverzekering afsluiten verstandig zijn. Hierdoor kan uw partner namelijk bij uw overlijden de hypotheekschuld aflossen en in de huidige woning blijven wonen.

 

Met een Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheek
Wanneer u een koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheekschuld heeft en uw lasten jaarlijks dalen kan een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering interessant zijn. Er wordt rekening gehouden met uw lasten vermindering en/of het opbouwen van uw vermogen in de loop van tijd.

 

Met een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerde bedrag jaarlijks gelijkmatig. Aan het einde van de verzekering is het verzekerde bedrag gedaald tot nul.

Koopwoning met een Lineaire hypotheek
Met een Lineaire Overlijdensrisicoverzekering kan in dit geval uw partner het restant van de hypotheekschuld aflossen en in de koopwoning blijven wonen bij uw overlijden.