Selecteer een pagina

Wanneer jij of je partner komt te overlijden ontstaat er vaak een verlies van inkomsten. Dit met als gevolg dat de vaste lasten zoals woonlasten, opvoedingskosten en/of studiekosten niet meer kunnen worden betaald. Dit inkomstenverlies kan je dekken door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zo bescherm je jouw nabestaanden tegen de financiële gevolgen van je overlijden.

Afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering
Allianz OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 70,-

Premie betaling
per maand

€ 5,17

Nationale Nederlanden OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 45,-

Premie betaling
per maand

€ 5,36

PC uitvaart

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 5,37

Reaal-ORV

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 5,38

Dela-OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie periode
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 19,20

Premie betaling
per maand

€ 5,97

Premie van de Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering is gebaseerd op een bedrag van € 100.000 met een periode van 30 jaar bij een leeftijd van 30 jaar (geboortedatum 1-1-1993). Je kiest na het vergelijken bij welke verzekeraar je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van de verzekering, sturen wij je door naar de website van de aanbieder

Afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering beschermt je nabestaanden door een afgesproken bedrag uit te keren bij overlijden. Het bedrag dat je verzekert wordt uitgekeerd aan je nabestaanden of andere aangewezen begunstigen. Hiermee kunnen zei het inkomensverlies dat jij achterlaat opvangen. Een goed voorbeeld hiervan is dat het vrijgekomen geldbedrag kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een gedeelte van de hypotheek af te lossen, de huur te kunnen blijven betalen. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan al vanaf een paar euro per maand. Om het overzichtelijk voor je te maken kan je op UitvaartVergelijker.nl de meest gekozen en meest betrouwbare verzekeraars vergelijken op premie en inhoud.

Huidige overlijdensrisicoverzekering oversluiten

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Heb jij in de periode tussen 2000 en 2013 een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is de kans aanwezig dat je aanzienlijk kan besparen op je maandelijkse premie. Voor meer informatie over het oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering adviseren wij je om contact op te nemen met jouw financieel tussenpersoon.

Soort overlijdensrisicoverzekeringen

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Met een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering verzeker je een vast bedrag voor een vaste premie per maand.

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals je in de grafiek ziet blijft het verzekerde bedrag gedurende de looptijd gelijk. De premie staat vast en blijft tot het verstrijken van de looptijd gelijk. Het verzekerde bedrag blijft gedurende de looptijd van de Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering gelijk. Nabestaanden krijgen bij overlijden het bedrag waarvoor de verzekering is afgesloten.

Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Met een Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering verzekerd je een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals u kunt zien in de grafiek zal het uitkeringsbedrag in de het begin van de verzekering langzaam dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal het uitkeringsbedrag sneller dalen. De premie bij een Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering staat vast. Het verzekerde bedrag daalt wel ieder jaar, daarom zijn de laatste jaren vaak premievrij. Dit omdat het overgebleven uitkeringsbedrag erg laag is aan het einde van de looptijd. gelijk. Bij het afsluiten van een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering kiest u zelf een annuïteit percentage.

Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Met een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering verzeker je een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals je ziet in de grafiek zal het uitkeringsbedrag jaarlijks gelijkmatig dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal het uitkeringsbedrag nul zijn. De premie bij een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering staat vast. Het verzekerde bedrag daalt wel ieder jaar, daarom zijn de laatste jaren vaak premievrij. Dit omdat het overgebleven uitkeringsbedrag erg laag is aan het einde van de looptijd. Bij het afsluiten van een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerde bedrag jaarlijks gelijkmatig. Aan het einde van de verzekering is het verzekerde bedrag gedaald tot nul.

 

De meeste mensen die een overlijdensrisicoverzekering afsluiten doen dit op twee levens, meestal partners. Als je samen een verzekering afsluit dan is de ander de begunstigde, maar ook kinderen kunnen als begunstigde worden opgegeven.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij een hypotheek

Wanneer jij met je partner een huis hebben gekocht en geen overlijdensrisicoverzekering gekoppeld hebben kan dit grote financiële gevolgen hebben. Een van de belangrijkste kenmerken van een overlijdensrisicoverzekering is dat deze gekoppeld kan worden aan een hypotheek. Als je de verzekering koppelt aan een hypotheek zorg je ervoor dat jij of jouw partner en/of kinderen in de woning kunnen blijven wonen als één van jullie komt te overlijden. Dit komt omdat met het uitgekeerde bedrag een gedeelte van de hypotheekschuld direct wordt afgelost bij de bank.

Bij bepaalde hypotheekverstrekkers is een overlijdensrisicoverzekering afsluiten verplicht. Dit gaat dan bijvoorbeeld over het deel van de lening dat boven de 80 procent bedraagt. Ook als het niet verplicht is, bijvoorbeeld bij een hypotheek met een NHG garantie is het zeer verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

 

 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar