Selecteer een pagina

Afsluiten overlijdensrisicoverzekeringWanneer u of uw partner onverwachts komt te overlijden is er vaak sprake van een inkomensterugval. Dit kan tot gevolg hebben dat lopende vaste lasten zoals woonlasten, opvoedingskosten en studiekosten van kinderen niet meer betaald kunnen worden. Door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering beschermt u uw nabestaanden tegen de financiële gevolgen van uw overlijden.

Alle overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken
Staat u op het punt om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten maar heeft u nog inhoudelijke vragen? Dan adviseren wij dat u contact opneemt met uw financieel tussenpersoon.

Afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering

Om het voor u zo simpel mogelijk en overzichtelijk te maken hebben wij op uitvaartvergelijker.nl toonaangevende en betrouwbare verzekeraars op een rij gezet. De meest gekozen verzekeringen vindt u in onderstaande top drie.
[supsystic-price-table id=41] Bovengenoemde premie is gebaseerd op een bedrag van € 100.000 met een premieperiode van 30 jaar bij een leeftijd van 30 jaar (geboortedatum 1-1-1988).


Overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Huidige overlijdensrisicoverzekering oversluiten

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Heeft u in de periode tussen 2000 en 2013 een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is de kans aanwezig dat u aanzienlijk kan besparen uw maandelijkse premie.

Voor meer informatie over het oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering adviseren wij u om contact op te nemen met uw financieel tussenpersoon.


Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij een hypotheek

De meeste mensen die een overlijdensrisicoverzekering afsluiten doen dit op twee levens, meestal partners. Als u samen een verzekering afsluit dan is de ander vaak de begunstigde, maar ook uw kinderen kunnen als begunstigde worden opgegeven.

Wanneer u met uw partner een huis heeft gekocht en geen overlijdensrisicoverzekering gekoppeld kan dit grote financiële gevolgen hebben.
Een van de belangrijkste kenmerken van een overlijdensrisicoverzekering is dat deze gekoppeld kan worden aan een hypotheek. Als u de verzekering koppelt aan uw hypotheek zorgt u ervoor dat u partner en/of kinderen in de woning kunnen blijven wonen als één van u komt te overlijden. Dit komt omdat met het uitgekeerde bedrag een gedeelte van de hypotheekschuld direct wordt afgelost bij de bank.


Soort overlijdensrisicoverzekeringen

Gelijkblijvende OVRAnnuïtair Dalende OVRLineair Dalende OVR

Gelijkblijvende verzekering

Met een Gelijkblijvende verzekering verzekerd u een vast bedrag voor een vaste premie per maand.

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals u in de grafiek kunt zien blijft het verzekerde bedrag gedurende de looptijd gelijk. De premie staat vast en blijft tot het verstrijken van de looptijd gelijk.

Het verzekerde bedrag blijft gedurende de looptijd van de Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering gelijk. Uw nabestaanden krijgen bij overlijden het bedrag waarvoor u en/of uw partner de verzekering hebben afgesloten.

Waarom een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering?
Wanneer u een koopwoning met hypotheekschuld heeft of in het bezit bent van een ander krediet kan een overlijdensrisicoverzekering afsluiten verstandig zijn. Hierdoor kan uw partner namelijk bij uw overlijden de hypotheekschuld aflossen en in de huidige woning blijven wonen.

Annuïtair Dalende verzekering

Met een Annuïtair Dalende verzekering verzekerd u een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals u kunt zien in de grafiek zal het uitkeringsbedrag in de het begin van de verzekering langzaam dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal het uitkeringsbedrag sneller dalen.

Premie Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering
De premie bij een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering staat vast. Het verzekerde bedrag daalt wel ieder jaar, daarom zijn de laatste jaren vaak premievrij. Dit omdat het overgebleven uitkeringsbedrag erg laag is aan het einde van de looptijd. gelijk.

Bij het afsluiten van een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering kiest u zelf een annuïteit percentage.

Koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheek
Wanneer u een koopwoning met een Annuïtair Dalende hypotheekschuld heeft en uw lasten jaarlijks dalen kan een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering interessant zijn. Er wordt rekening gehouden met uw lasten vermindering en/of het opbouwen van uw vermogen in de loop van tijd.

En-bloc clausule
Sommige verzekeraars hebben een En-bloc clausule in de voorwaarden opgenomen. Dit houdt in dat de verzekeraar tijdens de duur van de verzekering het premiebedrag kan verhogen. Goed om te weten is dat u uw verzekering dan kunt beëindigen.

 

Lineair Dalende verzekering

Met een Lineair Dalende verzekering verzekerd u een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Zoals u kunt zien in de grafiek zal het uitkeringsbedrag jaarlijks gelijkmatig dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal het uitkeringsbedrag nul zijn.

Premie Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering
De premie bij een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering staat vast. Het verzekerde bedrag daalt wel ieder jaar, daarom zijn de laatste jaren vaak premievrij. Dit omdat het overgebleven uitkeringsbedrag erg laag is aan het einde van de looptijd.

Bij het afsluiten van een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerde bedrag jaarlijks gelijkmatig. Aan het einde van de verzekering is het verzekerde bedrag gedaald tot nul.

Koopwoning met een Lineaire hypotheek
Met een Lineaire Overlijdensrisicoverzekering kan in dit geval uw partner het restant van de hypotheekschuld aflossen en in de koopwoning blijven wonen bij uw overlijden.

En-bloc clausule
Sommige verzekeraars hebben een En-bloc clausule in de voorwaarden opgenomen. Dit houdt in dat de verzekeraar tijdens de duur van de verzekering het premiebedrag kan verhogen. Goed om te weten is dat u uw verzekering dan kunt beëindigen.

Alle overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl