Selecteer een pagina

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten is een veelgestelde vraag? Uitvaartverzekeringen dekken de kosten van uw begrafenis of crematie en beschermen uw nabestaanden.

Waarom uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een unieke verzekering. Het is namelijk de enige verzekering waarvan u zeker bent dat deze ooit gaat uitkeren.

De kosten van een uitvaart kunnen al snel oplopen. In Nederland bedragen de gemiddelde kosten van een uitvaart om en nabij de 8000 euro. Een uitvaartverzekering is er om de kosten van een begrafenis of crematie gedeeltelijk of volledig te dekken. De belangrijkste reden om voor een uitvaartverzekering te kiezen is het beschermen van uw nabestaanden.

Soorten uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeraars bieden verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan. De twee meest voorkomende zijn de Natura uitvaartverzekering en de Kapitaal uitvaartverzekering. Bij de kapitaal verzekering verzekert u een vrij te besteden bedrag wat nabestaanden kunnen gebruiken voor de organisatie van uw uitvaart. Bij een Natura verzekering zit dit echter anders. U verzekert zichzelf van een complete uitvaart door een pakket van producten en diensten samen te stellen die zullen worden uitgekeerd bij overlijden.

Nabestaanden beschermen

Uitvaartverzekeringen beschermen uw nabestaanden tegen de financiële gevolgen van een overlijden. Vaak is er namelijk niet genoeg spaargeld om een uitvaart te bekostigen. Mocht u wel genoeg spaargeld hebben is het nog altijd zinvol om een uitvaartverzekering af te sluiten omdat uw spaargeld in de meeste gevallen niet direct beschikbaar is en nabestaanden de kosten moeten voorschieten.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Voor welk bedrag een uitvaartverzekering afsluiten?

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het een goed idee om uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen en de bijbehorende kosten hiervan op een rijtje te zetten. Hierdoor krijgt u een goede indruk voor welk bedrag u een uitvaartverzekering moet afsluiten. Om het voor u makkelijk en overzichtelijk te maken kunt u op uitvaartvergelijker.nl gebruik maken van onze uitvaartkostenmodule die aan de hand van uw wensen u een goede indicatie geeft.

Indexatie

Het is goed om te weten dat uitvaartkosten met de jaren stijgen. Om te voorkomen dat u zich voor een te laag bedrag verzekerd indexeren veel uitvaartverzekeraars uw uitvaartpolis. Uw verzekerd bedrag en maandelijkse premie zullen automatisch aanpassen.

Waarom uitvaartverzekeraars vergelijken?

Uitvaartverzekeraars verschillen op een aantal belangrijke punten. De grootste zitten in;

  • Maandelijks premiebedrag
  • Premie periode
  • Het verzekerd bedrag
  • En het soort verzekering

Om het voor u simpel en overzichtelijk te houden kunt u op uitvaartvergelijker.nl uitvaartverzekeringen vergelijken van de meest gekozen en betrouwbare aanbieders op alle bovengenoemde factoren.

We denken er liever niet over na. Maar de vraag waarom een uitvaartverzekering afsluiten is een belangrijke. Een uitvaart in Nederland kost namelijk al snel €8.000,-.

Waarom uitvaartverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen niet hetzelfde zijn

Het is belangrijk om te weten dat uitvaartverzekeringen niet hetzelfde zijn als overlijdensrisicoverzekeringen. Een uitvaartverzekering is een verzekering die altijd uitkeert bij overlijden. Het geld dat vrij komt is er om de uitvaartkosten te dekken. Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die u afsluit voor een bepaalde looptijd en alleen zal uitkeren bij overlijden binnen deze looptijd. Het geld dat vrijkomt bij een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gebruikt voor het aflossen van een gedeelte van de hypotheek.