Selecteer een pagina

Een uitvaartverzekering afsluiten is misschien niet het eerste waar je aan denkt op het moment dat je 18 jaar of ouder bent geworden, gaat studeren of het huis uit gaat. Toch is het aan te raden om je te oriënteren. Een begrafenis of crematie zijn namelijk dure aangelegenheden waarvan de kosten al snel kunnen oplopen tot €8.000 euro.

18 jaar uitvaartverzekering afsluiten?

18 jaar en een uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten doe je om de kosten van een uitvaart te dekken. Hoe leuk het leven ook zijn op jonge leeftijd is het zinvol om je hierin te verdiepen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering op jonge leeftijd is bovendien vaak ook gunstig. Omdat het risico voor de uitvaartverzekeraar over meerdere jaren wordt verspreid is de maandelijkse premie die je moet betalen in de meeste gevallen een stuk lager.   

Meeverzekerd met ouders

Ben je tot 18 jaar of later meeverzekerd geweest op de uitvaartpolis van je ouders? Dan is het interessant om te bekijken of je de polis tegen een gunstige premie over kunt zetten op je eigen naam.  

 

Een uitvaartverzekering afsluiten als student of jong volwassene is meestal goedkoper dan wanneer je dit doet op latere leeftijd.

18 jaar waarom nu al een uitvaartverzekering?

Natuurlijk gaat niemand ervan uit op jonge leeftijd te overlijden. Mocht het onverhoopt wel gebeuren dan wil je natuurlijk niet dat je nabestaanden zich zorgen hoeven te maken over de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Je uitvaartwensen in kaart brengen

Nu je 18 jaar jaar bent is het goed om is na te denken over hoe jij wilt dat jouw eigen uitvaart eruit komt te zien. Weet je al of je wilt worden begraven of worden gecremeerd en welke muziek wil je laten horen?

Om het makkelijk voor je te maken kun met onze uitvaartkosten berekentool al je wensen in kaart brengen en de kosten die hierbij horen bekijken. Je weet dan gelijk voor welk bedrag je een uitvaartverzekering moet afsluiten.

Soorten uitvaartverzekeringen

Op het moment dat je weet hoe je uitvaart eruit moet zien moet je een keuze maken voor een soort verzekering. Er zijn eigenlijk twee soorten verzekeringen waaruit je kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een geldbedrag of voor een natura uitvaartverzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

De Kapitaaal verzekering is een uitvaartverzekering in geld. Je kiest een bedrag waarvoor je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Als je komt te overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden die hiermee jouw uitvaart zelf kunnen invullen. 

Natura uitvaartverzekering

Bij de Natura uitvaartverzekering wordt er geen geld uitgekeerd maar worden er diensten en producten geleverd die van te voren zijn afgesproken. Je hebt dus zelf een grote invloed op de invulling van je uitvaart.

Veel verzekeraars bieden ook de mogelijkheid voor een combinatie verzekering. Je kiest een pakket van producten en diensten met een aanvullend geldbedrag voor exta wensen van je nabestaanden.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Heb je alles goed in kaart gebracht? Dan is het een goed idee om verzekeraars te gaan vergelijken. Zaken waarop je extra kunt letten bij het vergelijken zijn; de hoogte van het verzekerd bedrag, de maandelijkse premie, het soort verzekering en de premie looptijd.

Om het zo overzichtelijk mogelijk voor je te maken hebben wij een overzicht gemaakt van de meest gekozen en betrouwbare aanbieders van uitvaartverzekeringen.