Selecteer een pagina

Voordat u een begrafenisverzekering gaat afsluiten is het aan te raden om uitvaartverzekeraars te vergelijken. Onder andere de maandelijkse premie, de premieperiode, het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren kunnen per aanbieder namelijk veel verschillen. Om het voor u overzichtelijk te maken kunt u op uitvaartvergelijker.nl begrafenisverzekeringen vergelijken op premie en inhoud van de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars.

Waarom een begrafenisverzekering vergelijken

Voordat u een begrafenisverzekering gaat afsluiten is het aan te raden om uitvaartverzekeraars te vergelijken. Onder andere de maandelijkse premie, de premieperiode, het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren kunnen per aanbieder namelijk veel verschillen. Om het voor u overzichtelijk te maken kunt u op uitvaartvergelijker.nl begrafenisverzekeringen vergelijken op premie en inhoud van de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars.

 

Een begrafenis in Nederland kost gemiddeld €8000,-. Dit is een flink bedrag wat niet iedereen zomaar op de plank heeft liggen. Om financiële problemen voor nabestaanden te voorkomen heeft daarom ruim 70 procent van de Nederlanders een begrafenisverzekering afgesloten.

Begrafenisverzekeringen vergelijken op premie en inhoud

Voordat u een een begrafenisverzekering gaat afsluiten is het goed om te weten dat u kunt kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. De meest voorkomende zijn de Natura en Kapitaal verzekering. Bij de kapitaalverzekering, ook wel uitvaartverzekering in geld genoemd komt er bij overlijden een vrij te besteden geldbedrag vrij. Met het uitgekeerde kapitaal kunnen uw nabestaanden de uitvaart naar eigen wens invullen.

Kapitaal begrafenisverzekering vergelijken op premie

Wilt u een kapitaalverzekering af gaan sluiten dan is het aan te raden verzekeraars te vergelijken op premie en de inhoud van de polis. Veel aanbieders van kapitaalverzekeringen bieden de mogelijkheid om de begrafenispolis te indexeren. De premie en het verzekerde bedrag worden dan jaarlijks aangepast. De premie van verzekering met indexatie is in de meeste gevallen hoger dan een verzekering waarin geen indexatie is opgenomen.

Een Natura uitvaartverzekering is een verzekering voor een compleet verzorgde begrafenis. Dit type verzekering onderscheidt zich van de kapitaal verzekering omdat er geen geldbedrag maar een pakket van producten en diensten bij overleden wordt uitgekeerd.

Natura begrafenisverzekering vergelijken op inhoud

Wanneer u natura verzekering gaat afsluiten is het aan te raden pakketten te vergelijken op inhoud en premie. Veel verzekeraars bieden verschillende pakketten aan. Deze variëren van een simpele begrafenis tot aan een uitgebreide uitvaart. Hierdoor verschillen de premies van natura verzekeringen vaak meer dan die van een kapitaal verzekering. Wanneer u voor een simpele uitvaart kiest dan zal de premie uiteraard lager liggen dan wanneer u voor een compleet verzorgde uitvaart kiest. Voordat u een natura verzekering gaat vergelijken is het dus belangrijk om een goed beeld te hebben van uw persoonlijke uitvaartwensen. Via onze uitvaartkosten calculator kunt u eenvoudig uw uitvaartwensen in kaart brengen en begrafenisverzekeringen vergelijken die hierop aansluiten.

Veel uitvaartverzekeraars bieden ook de mogelijkheid om beide verzekeringen te combineren. U stelt dan een pakket van producten en diensten op dat zal worden uitgekeerd bij overlijden. Aanvullend zal er geldbedrag vrij komen dat uw nabestaanden vrij kunnen besteden.

Begrafenisverzekering afsluiten

Staat u op het punt om een begrafenisverzekering af te sluiten? Het is aan te raden om het bedrag dat u gaat verzekeren ruim te nemen. Uitvaartkosten kunnen door inflatie met de jaren toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren zorgt u ervoor dat aan al uw persoonlijke wensen ook in de toekomst kunnen worden voldaan. Daarnaast zullen uw nabestaanden geen financiële gevolgen ondervinden van de toekomstige prijsstijgingen.

De begrafenisverzekering afsluiten doet u direct bij de uitvaartverzekeraar van uw keuze. Bovenstaande vergelijking is gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 35 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1982).