Selecteer een pagina

Een begrafenisverzekering is de enige verzekering in Nederland waarvan u zeker bent dat deze ooit zal uitkeren. Vergelijk begrafenisverzekering op premie en inhoud van de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars!

Vergelijk begrafenisverzekering

70 procent van de Nederlanders heeft een begrafenisverzekering.

Waarom een begrafenisverzekering afsluiten?

Zoals bijna alle Nederlanders heeft u waarschijnlijk ook wel is nagedacht over uw uitvaart en uw specifieke wensen. Op het moment dat u komt te overlijden wilt u waarschijnlijk worden begraven of worden gecremeerd in de aanwezigheid van familie en vrienden. Door een begrafenisverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet voor de kosten van uw uitvaart hoeven opdraaien en op een waardige manier afscheid van u kunnen nemen op het moment dat u komt te overlijden.

Door een begrafenisverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet voor onvoorziene uitvaartkosten komen te staan en op een waardige manier afscheid van u kunnen nemen op het moment dat u komt te overlijden.

Een begrafenisverzekering is een zeer nuttige verzekering. Het is een verzekering die u waarschijnlijk maar één keer in uw leven afsluit. Daarom is het belangrijk dat u de juiste verzekering afsluit.

Wat kost een begrafenis of crematie?

De kosten van een uitvaart in Nederland zijn gemiddeld tussen de € 6.500 en € 11.000 euro.

Om erachter komen voor welk bedrag u zich moet verzekeren is het goed om uw uitvaartwensen in kaart te brengen.

Hiernaast vindt u de meest voorkomende uitvaartkosten in een overzicht zodat u een goed beeld kunt schetsen. Wilt u weten voor hoeveel u moet verzekeren? Maak dan gebruik van onze uitvaartkosten module.

Zijn begrafenisverzekering verplicht?

Een begrafenisverzekering is in Nederland geen verplichte verzekering. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zelf te sparen voor uw uitvaart. Een groot nadeel van het zelf sparen voor uw uitvaart is dat dit erg veel discipline vergt. Bovendien valt niet met zekerheid te zeggen dat u het benodigde bedrag bij elkaar heeft gespaard wanneer u plotseling komt te overlijden. Ook zult u er rekening mee moeten houden dat de kosten van een begrafenis en crematie met de jaren zullen stijgen.

Belangrijkste verschillen tussen begrafenisverzekeringen

Er bestaan verschillende type begrafenisverzekeringen. Hieronder vindt u de meest voorkomende type verzekeringen.

Kapitaal verzekering

De kapitaal uitvaartverzekering is een traditionele vorm van verzekeren. U verzekert een geldbedrag en betaald hiervoor maandelijks een premie. Op het moment dat u komt te overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zei kunnen uw begrafenis met dit bedrag naar eigen wens invullen.

Belasting bij een kapitaal verzekering

Op het moment dat u een bedrag dat lager is dan €7000,- verzekert bent u vrijgesteld van belasting. Wanneer u een hoger bedrag verzekert moet u er rekening me houden dat u vermogensbelasting van 1.2% (box 3) moet betalen gedurende de looptijd van uw verzekering.

Natura verzekering

Bij de kapitaal verzekering moeten uw nabestaanden de uitvaart organiseren. Op het moment dat u uw nabestaanden hiermee niet wil belasten is een Natura uitvaartverzekering een uitkomst. De Natura verzekering is een verzekering waarbij uzelf een pakket van producten en diensten opstelt dat zal worden uitgekeerd bij overlijden. U heeft dus zelf een grote invloed op de invulling van uw begrafenis of crematie en ontlast bovendien uw nabestaanden met de organisatie van de uitvaart.

Combinatie verzekering

Veel uitvaartverzenkaars bieden ook de mogelijkheid om beide varianten te combineren in een combinatie uitvaartverzekering. De verzekering bestaat uit een combinatie van een verzorgde uitvaart met daarbij een aanvullend vrij te besteden geldbedrag. Dit geldbedrag kan worden besteed voor extra persoonlijke wensen van u of uw nabestaanden.

Begrafenisverzekering vergelijken op premie en inhoud

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Dienstenpakket
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Tot 85 jaar

Kinderpremie
Niet van toepassing

€ 10,01

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 3 mei 2024. Gebaseerd op een kapitaalverzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)