Selecteer een pagina

Heb ik een uitvaartverzekering nodig is een veel gestelde vraag. U sluit een uitvaartverzekering af zodat de kosten voor uw uitvaart zijn gedekt. Deze kosten kunnen namelijk aanzienlijk oplopen. Wanneer u geen verzekering heeft afgesloten zullen uw nabestaanden voor deze kosten moeten opdraaien.

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

70% van Nederland heeft een uitvaartverzekering afgesloten

We denken er allemaal natuurlijk liever niet over na. Maar de vraag of ik een uitvaartverzekering nodig heb is een belangrijke. In Nederland kost een uitvaart namelijk al snel €10.000,-. Dit is een hoog bedrag dat niet iedereen zomaar kan betalen. Wanneer u niet verzekerd bent zullen uw nabestaanden worden belast met deze kosten. Dit is iets wat natuurlijk niemand wil.

Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit bent u er bovendien van verzekerd dat u een begrafenis of crematie krijgt die volledig aansluit op uw persoonlijke wensen.

Is een uitvaartverzekering nodig?

Veel mensen zien het hebben van een uitvaartverzekering als een morele plicht. U zadelt nabestaanden niet op met de kosten van uw uitvaart. Ongeveer 7 op de 10 Nederlanders hebben een uitvaartverzekering. Dat geeft wel aan hoe belangrijk mensen het vinden om hun nabestaanden niet met onverwachte, hoge kosten op te zadelen.

Kiezen voor een soort uitvaartverzekering

U heeft besloten dat u een uitvaartverzekering nodig heeft. Belangrijk om te weten is dat verzekeraars meerdere vormen van verzekeringen aanbieden.

Natura uitvaartverzekering

Misschien wel de meest voorkomende uitvaartverzekering van dit moment is de natura verzekering. Bij aanvraag van de verzekering stelt u zelf een pakket van producten en diensten op. Bij overlijden zal het pakket worden uitgekeerd in de vorm van diensten en producten. Een groot voordeel van de natura verzekering is dat u zelf grote invloed heeft op de invulling van uw uitvaart. Daarnaast zorgt u er hierdoor voor dat uw nabestaanden meer tijd hebben om te rouwen in een moeilijke periode omdat zij niet belast worden met de volledige organisatie van de uitvaart.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een tweede populaire vorm van een uitvaartverzekering is de kapitaal verzekering. Deze vorm van een uitvaartverzekering is recht toe recht aan. U kiest een bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren en betaalt hiervoor maandelijks een premie. Bij overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden die dit bedrag vrij kunnen besteden.

Combinatie verzekering

Veel uitvaartverzekeraar bieden tegenwoordig ook de mogelijkheid voor een combinatie uitvaartverzekering. De combinatie bestaat uit een natura verzekering met producten en diensten en een aanvullend geldbedrag voor persoonlijke wensen. Belangrijk om te weten is dat bij de combinatieverzekering in de meeste gevallen het geldbedrag niet vrij te besteden is zoals bij de kapitaal verzekering maar moet worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Een uitvaartverzekering afsluiten is iets wat u maar één keer in uw leven doet. Het is daarom ook raadzaam om het verzekerde bedrag ruim te nemen, dit omdat de uitvaartkosten met de jaren kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kunt u dit voorkomen.

Voor hoeveel verzekeren?

Op het moment dat u heeft besloten dat u een uitvaartverzekering nodig heeft is het slim om u persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de kosten waardoor u weet voor welk bedrag u zich minimaal moet verzekeren. Om het voor u overzichtelijk te maken kunt u via onze uitvaartkostenmodule uw persoonlijke uitvaartkosten eenvoudig berekenen.

Indexatie van de verzekering

Een van de andere belangrijke zaken om te weten voor uitvaartverzekeringen is dat niet elke uitvaartverzekering waardevast is. In het meest ongunstige geval zullen uw nabestaanden bij moeten bijbetalen vanwege de stijging van uitvaartkosten.

Bij veel verzekeraars krijgt u echter de mogelijkheid om uw verzekering te indexeren. Dit wil zeggen dat het verzekerde bedrag zal meestijgen met de inflatie en de kosten van een uitvaart. Goed om te weten is dat wanneer u uw verzekering waardevast maakt u premie ook jaarlijks mee zal stijgen. Bekijk voor het afsluiten van de verzekering daarom altijd goed de voorwaarden.

Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering nodig? Vergelijk dan altijd alle aanbieders. Uitvaartverzekeraars kunnen namelijk aanzienlijk verschillen op een aantal factoren;

  • Premiebedrag
  • De premie periode
  • Het verzekerde bedrag
  • Het soort uitvaartverzekering

Om het simpel en overzichtelijk te houden kunt u op UitvaartVergelijker.nl de meest gekozen en meest betrouwbare aanbieders vergelijken op alle bovengenoemde factoren.