Selecteer een pagina

Een veel gestelde op UitvaartVergelijker.nl is. Wat is het risico voor mijn nabestaanden als ik op dit moment geen uitvaartverzekering heb afgesloten? Een uitvaartverzekering sluit je af om nabestaanden te beschermen tegen grote financiële uitgaven. Een uitvaart kan namelijk al snel in de kosten lopen.

geen uitvaartverzekering

Geen uitvaartverzekering? Waarom wel een verzekering afsluiten!

Van alle verzekeringen die je kan afsluiten in Nederland is een uitvaartverzekering de enige waarvan je zeker weet dat deze uiteindelijk gaat uitkeren. Heb je geen uitvaartverzekering afgesloten zullen alle kosten van jouw begrafenis of crematie moeten worden betaald door je nabestaanden. Dit kan tot financiële problemen lijden wanneer er geen geld beschikbaar is, dit is natuurlijk iets dat niemand wil.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een verzekering

Je zal misschien geneigd zijn om de goedkoopste uitvaartverzekering af te sluiten. In veel gevallen is dit echter niet altijd verstandig. De goedkoopste verzekering dekt namelijk niet altijd jouw persoonlijke wensen. Daarom is het aan te raden om je persoonlijke wensen eerst in kaart te brengen voordat je een verzekering gaat afsluiten.

Uitvaartkosten berekenen

Om je een goed beeld te geven van alle kosten die komen kijken bij een uitvaart hebben we hieronder een overzicht geplaatst. De vergoedingen zijn op basis van een gemiddelde uitvaartpolis. De daadwerkelijke dekking bepaalt u uiteindelijk zelf tijdens het afsluiten van de verzekering.

Wanneer je een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het raadzaam om de uitvaartkosten ruim te nemen, aangezien de kosten van je persoonlijke uitvaartwensen met de jaren aanzienlijk kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kun je dit echter voorkomen.

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500
Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500

Heb je in Nederland geen uitvaartverzekering afgesloten? Goed om te weten is dat een verzekering niet is verplicht. Echter het afsluiten van een uitvaartverzekering is wel is aan te raden. Het is ook niet voor niks dat ruim 70 procent van Nederland een verzekering heeft.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende type uitvaartverzekeringen die je kan afsluiten.

display: none;

Natura

De Naturaverzekering is een pakketverzekering waarvan de producten en diensten die worden uitgekeerd vooraf door jou zelf zijn vastgelegd. In het geval van overlijden zal de uitvaart worden georganiseerd door een aangesloten uitvaartondernemer van de uitvaartverzekeraar waarbij je bent verzekerd.

Kapitaal

Een kapitaalverzekering, soms ook verzekering in geld genoemd, keert bij overlijden een door jou zelf vooraf afgesproken geldbedrag uit aan je nabestaanden. Die kunnen dit bedrag volledig naar eigen wens besteden om invulling te geven aan de uitvaart. De premie voor een kapitaal verzekering is afhankelijk van het verzekerd bedrag en de leeftijd waarop je de verzekering afsluit.

Combinatie

Bij de combinatieverzekering zijn de belangrijkste zaken verzekerd via een naturaverzekering. Daarnaast is er een aanvullend geldbedrag beschikbaar via een kapitaalverzekering voor persoonlijke uitvaartwensen van je nabestaanden. Nabestaanden kunnen dit bedrag bijvoorbeeld gebruiken voor een luxere grafkist, een volgauto of extra catering. Belangrijk om te weten is dat bij de kapitaal verzekering het extra geldbedrag enkel mag worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten, dit in tegenstelling tot de kapitaal verzekering waar het volledige bedrag vrij is te besteden.

Aanbieders vergelijken

Je hebt nog geen uitvaartverzekering maar wil er wel een gaan afsluiten. Dan is het verstandig om uitvaartverzekeraars te vergelijken. Deze kunnen namelijk erg verschillen op bijvoorbeeld de premie, de manier van uitkeren en de looptijd waarin je premie moet betalen. Om het simpel en overzichtelijk voor je te maken kan je op UitvaartVergelijker.nl de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken op al deze factoren via onze uitgebreide vergelijkingsmodule.