Selecteer een pagina

Met een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering verzeker je een vast bedrag voor een vaste premie per maand. Bovendien bescherm je jouw nabestaanden tegen financiële zorgen wanneer jij of je partner komt te overlijden. Er kan dan namelijk een inkomstenterugval ontstaan. Vaste lasten zoals bijvoorbeeld hypotheekkosten kunnen hierdoor niet worden betaald. Dit kan je voorkomen door een Overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Met een Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering verzeker je een vast bedrag voor een vaste premie per maand.

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je een Overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten zijn er verschillende vormen. Veruit de meest afgesloten vorm is de gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering. Bij de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag de gehele looptijd hetzelfde.

Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering

De totale dekking veranderd dus niet, mits je deze zelf aanpast. Als de verzekerde overlijdt binnen de looptijd blijft het uitgekeerde bedrag hetzelfde zoals je kunt zien in de grafiek.

Premie betalen

De premie bij een Gelijkblijvende ORV blijft in principe altijd gelijk. Het te betalen premiebedrag zal bij de aanvraag van de verzekering worden vastgesteld. Er zijn verzekeraars die via een En-bloc clausule de mogelijkheid hebben om de premie toch tussentijds aan te passen. Bekijk hierom altijd goed de voorwaarden bij het afsluiten van een verzekering. Goed om te weten is dat je de verzekering dan kan beëindigen.

Waarom een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering?

Wanneer je een koopwoning met een hypotheekschuld hebt of in het bezit bent van een krediet, kan een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering afsluiten verstandig zijn. Hierdoor kunnen jij of je partner namelijk de hypotheekschuld aflossen wanneer een van jullie komt te overlijden, en kan zo dus in de huidige woning blijven wonen.

De grootste voordelen van een Gelijkblijvende ORV zijn dat het uitgekeerde bedrag de gehele looptijd hetzelfde blijft. Dit sluit daarom goed aan bij een aflossingsvrije hypotheek. Een nadeel kan zijn dat de premie hierdoor relatief hoog blijft, dit omdat de dekking altijd gelijk blijft.

Alternatieven

Er bestaan ook verzekeringen met een dalende dekking. Dit zijn de Annuïtair Dalende, en Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering. Hiermee verzeker je een bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering daalt.

Annuïtair Dalende

het uitkeringsbedrag zal in het begin van de verzekering langzaam dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal het uitkeringsbedrag sneller dalen.

Lineair Dalende

Bij de Lineair Dalende verzekering zal het uitkeringsbedrag jaarlijks gelijkmatig dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal het uitkeringsbedrag nul zijn.

Verschil met een uitvaartverzekering

Het belangrijkste verschil tussen een Overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering zijn dat bij een uitvaartverzekering je de kosten van de uitvaart zelf verzekerd. Deze verzekering loopt levenslang, in tegenstelling tot een Overlijdensrisicoverzekering waarbij altijd een termijn wordt gekoppeld. Een uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan je zeker weet dat deze ooit gaat uitkeren. Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld z’n €8.000,-. Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering? Vergelijk dan direct de meest betrouwbare verzekeraars op premie en inhoud.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar