Selecteer een pagina

Op het moment dat u of uw partner komt te overlijden is het door inkomensterugval niet altijd mogelijk om lopende vaste lasten zoals woonlasten, opvoedingskosten en studiekosten van eventuele kinderen te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten beschermt uw nabestaanden tegen deze financiële problemen als u komt te overlijden.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Bij een overlijdensrisicoverzekering betaalt u gedurende een vooraf afgesproken aantal jaren een maandelijkse premie. Het verzekerd bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering.

Een overlijdensrisicoverzekering kan worden gekoppeld aan een hypotheek. Hiermee zorgt u ervoor dat uw partner in het huis kan blijven wonen. In dit geval wordt een deel van de hypotheekschuld na het overlijden afgelost aan de geldverstrekker.

Wat voor soort overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Op het moment dat u een overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten kunt u kiezen tussen drie soorten verzekeringen.

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Het verzekerde bedrag blijft gedurende de looptijd van de verzekering gelijk. Uw nabestaanden krijgen bij overlijden het bedrag waarvoor u en/of uw partner een Overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Klik hier voor meer informatie.

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een Annuïtair Dalende Overlijdensrisicoverzekering kiest u zelf een annuïteitpercentage. Het bedrag dat zal worden uitgekeerd zal in de het begin van de verzekering langzaam dalen. Aan het eind van de van de looptijd zal dit bedrag sneller dalen. Het percentage is in de meeste gevallen afhankelijk van de hypotheekschuld die gekoppeld is aan de verzekering. Klik hier voor meer informatie.

Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering

Op het moment dat u een Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering afsluit zal het verzekerde bedrag jaarlijks gelijkmatig dalen. Aan het einde van de verzekering is het verzekerde bedrag gedaald tot nul. Klik hier voor meer informatie.

Gaat u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten maar heeft u nog inhoudelijke vragen? In dit geval adviseren wij altijd dat u contact opneemt met uw financieel tussenpersoon.

Waarom een Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

De belangrijkste reden waarom een overlijdensrisicoverzekering een zinvolle verzekering is dat het nabestaanden dekt tegen financiële risico van een hypothecaire lening of schuld op de naam van de verzekerde. Mocht u namelijk overlijden gedurende de looptijd van de verzekering dan keert de verzekeraar het vooraf afgesproken bedrag uit waarmee de hypotheek of schuld voor een deel kan worden afgelost.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten is niet iets dat u dagelijks doet. Het is daarom aan te raden om alle aanbieders eerst goed te vergelijken zodat u de verzekering afsluit die het beste bij u persoonlijke wensen past. Op uitvaartvergelijker.nl kunt u een overlijdensrisicoverzekering vergelijken op premie en inhoud van toonaangevende en betrouwbare verzekeraars. Wij hebben voor u alvast de meest gekozen verzekeringen op een rij gezet.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.