Selecteer een pagina

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u meestal op jonge leeftijd. Misschien had u toen wel een heel ander beeld voor ogen voor uw uitvaart of voldoet het afgesloten kapitaal niet meer door een stijging van de uitvaartkosten. Geen probleem! U kunt in veel gevallen uw uitvaartverzekering aanpassen of uitbreiden. Ook kunt u ervoor kiezen om een extra uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering aanpassen

Huidige uitvaartverzekering aanpassen

Een uitvaartverzekering wordt meestal op jonge leeftijd of door ouders afgesloten. Het komt regelmatig voor dat de waarde van deze afgesloten verzekering niet meer genoeg is om aan uw persoonlijke wensen te voldoen. Daarnaast kunnen uw uitvaartwensen met de jaren veranderen en wilt u producten of diensten toevoegen aan uw huidige polis.

Om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke uitvaartwensen ten alle tijden gedekt zijn is het aan te raden uw uitvaartpolis elke 5 jaar te controleren en aan te passen waar nodig.

Voorwaarden en eisen

Belangrijk om te weten is dat verzekeraars bepaalde voorwaarden en eisen kunnen stellen. Bekijk daarom altijd goed uw huidige polisvoorwaarden of neem persoonlijk contact op met uw huidige verzekeraar. In veel gevallen kunt u zelf uw uitvaartverzekering aanpassen op de website van uw verzekeraar.

U zult er rekening mee moeten houden dat u een nieuwe gezondheidsverklaring moeten aanvragen. Ook uw leeftijd en het soort polis dat u wilt wijzigen hebben invloed.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Verzekerd bedrag verhogen

Een kapitaal uitvaartverzekering aanpassen is relatief eenvoudig. Bij de meeste verzekeraars kunt u het verzekerde bedrag verhogen. U betaalt uiteraard dan wel een hogere maandelijkse premie.

Diensten en producten aanpassen

Als u een Natura uitvaartverzekering heeft afgesloten en producten of diensten wilt toevoegen omdat u bijvoorbeeld een luxere grafkist of andere persoonlijke wensen heeft kunt u bij veel verzekeraars online uw pakket wijzigen. Een goed voorbeeld hiervan is de Yarden mijn laatste wensen uitvaartverzekering welke wordt gekenmerkt door de grote flexibiliteit. Een andere optie is om een extra geldbedrag toe te voegen aan uw polis. Dit geldbedrag kunnen uw nabestaanden vrij besteden aan de invulling van uw uitvaart.

Extra uitvaartverzekering afsluiten

Uw huidige uitvaartverzekering aanpassen is niet altijd even gunstig. Vooral wanneer u in het verleden een kapitaal uitvaartverzekering heeft afgesloten is het in de meeste gevallen voordeliger om een extra (nieuwe) uitvaartpolis af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat u niet gebonden bent aan uw huidige verzekeraar.

U kunt zonder nadelen meerdere verzekeringen afsluiten die beide worden uitgekeerd aan uw nabestaanden bij overlijden.