Selecteer een pagina

Met de Uitvaartverzekering van ABN AMRO krijgen de begunstigden na overlijden een bedrag uitgekeerd. Met dit bedrag kunnen zij de begrafenis of crematie betalen. Op dit moment is het helaas niet meer meer mogelijk om een ABN AMRO uitvaartverzekering af te sluiten. Wil je toch graag een verzekering afsluiten? Vergelijk dan alle aanbieders simpel en onafhankelijk.

ABN AMRO Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten doe je normaal gesproken maar een keer in je leven. Het is daarom aan te raden uitvaartverzekeraars goed te vergelijken voordat je definitief een verzekering afsluit.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering verzeker je de kosten van een crematie of begrafenis. Je kan ervoor kiezen om diensten of een geldbedrag uit te laten keren waarmee jouw nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren.

In Nederland kost een begrafenis of crematie al snel rond de € 8.500. Dit is een bedrag dat niet iedereen zomaar even kan ophoesten. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorg je ervoor dat nabestaanden niet voor onverwachte financiële kosten komen te staan.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Je vraagt je je misschien af waarom moet ik een uitvaartverzekering afsluiten? Een uitvaartverzekering sluit je niet af voor jezelf, maar voor je dierbare. Je wil niet dat deze voor hoge kosten komen te staan wanneer je komt te overlijden. Het is bovendien de enige verzekering waarvan je zeker weet dat deze ooit gaat uitkeren.

Voor welk bedrag een uitvaartverzekering afsluiten?

Ben je benieuwd voor welk bedrag je een verzekering moet afsluiten? De hoogte van het verzekerde bedrag hangt onder andere af van je persoonlijke wensen. Wil je het eenvoudig houden? Of wil je juist een uitgebreide en kostbare uitvaart. Om je een indruk te geven van de kosten die komen kijken bij een uitvaart hebben wij alles voor je op een rij gezet op onze uitvaartkosten pagina.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Nu je weet voor welk bedrag je minimaal een verzekering moet gaan afsluiten is het aan te raden aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken. Deze kunnen namelijk aanzienlijk verschillen. De verschillen liggen vooral bij de premie, het premiebedrag, het soort verzekering en de wijze waarop je de premie moet betalen. Om het eenvoudig voor je te maken kan je op onze website de meest gekozen en meest betrouwbare aanbieders van uitvaartverzekeringen vergelijken op alle bovengenoemde punten.

ABN AMRO uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering van ABN AMRO is niet meer af te sluiten. Je kon jezelf verzekeren voor een bedrag tussen de €4.000 en €15.000. Bij overlijden kregen je nabestaanden dit geld uitgekeerd waarmee ze de uitvaart konden betalen.

Indexatie van de polis

Heb je eerder een ABN AMRO uitvaartverzekering afgesloten met de keuze voor een levenslange premiebetaling? Dan zal je polis ieder jaar worden geïndexeerd. Is de ingangsdatum van jouw verzekering op of na 1 augustus 2011? Dan is deze indexatie gelijk aan de gemiddelde kostenstijging van een crematie of begrafenis bij Monuta. Dit wordt berekend over de 10 jaren daaraan voorafgaand. Heb je een verzekering van voor 2011 dan wordt de indexatie gelijk aan het prijsindexcijfer van het CBS.

ABN AMRO uitvaartverzekering aanpassen

Heb je een ABN AMRO uitvaartverzekering en wil je hier iets aan wijzigen? Er zijn een aantal wijzigingen mogelijk. Je kan de indexatie stopzetten wanneer je levenslang premie betaald. De verzekering helemaal stopzetten, stoppen met premie betalen of de begunstiging wijzigen.

Bij ABN AMRO kan je ook geen overlijdensrisicoverzekering meer afsluiten. Er is wel een samenwerkingsverband met Nationale Nederlanden.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar