Selecteer een pagina

Uitvaartverzekering verplicht

Is een uitvaartverzekering verplicht in Nederland? Het afsluiten van een uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht. Het is echter wel wenselijk om u te verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart.

uitvaartverzekering verplicht
Als u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en u komt te overlijden zijn de kosten voor uw nabestaanden. Wilt u uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart achterlaten dan zou kunt u ook zelf sparen voor uw uitvaart. U moet dan wel zorgen dat u voldoende kapitaal bij elkaar spaart. De kosten van een gemiddelde uitvaart zijn op circa € 8.000,-. Deze kosten kunnen jaarlijks stijgen (indexactie). U zult kapitaal regelmatig moeten aanvullen. Als uw kapitaal te laag is, zullen uw nabestaanden dit moeten aanvullen.

Het is verstandig om de kosten voor uw uitvaart te verzekeren. Een uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan u weet dat u deze ooit zult gebruiken. U kunt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zelf bepalen hoe uw uitvaart geregeld zal gaan worden. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. U kunt uitvaartverzekeringen op verschillende factoren vergelijken.
Heeft u nog geen uitvaartverzekering? Vergelijk hier uitvaartverzekeringen op basis van inhoud en premie.