Selecteer een pagina

Een uitvaartverzekering dekt de kosten voor een begrafenis of crematie bij overlijden. Met een uitvaartpolis zorg je dat jouw nabestaanden geen onnodige hoge kosten voor hun rekening krijgen en in mogelijke financiële problemen komen. Maar wat keert een uitvaartverzekering precies uit? De exacte dekking hangt af van het soort uitvaartpolis dat is afgesloten.

Wat keert een uitvaartverzekering uit

Soorten uitvaartpolissen

Er zijn meerdere soorten polissen die je kan kiezen als je een uitvaartverzekering gaat afsluiten. De meest voorkomende zijn de natura uitvaartverzekering, de kapitaal uitvaartverzekering of een combinatie hiervan.

Een kapitaal verzekering is de meest simpele vorm, je kiest een bedrag waarvoor je een verzekering wil afsluiten en betaald hiervoor maandelijks een premiebedrag. Wanneer je komt te overlijden zal het verzekerde bedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden. Zei kunnen met het vrijgekomen bedrag geheel naar eigen wens de uitvaart organiseren.

Bij de Natura verzekering verzeker je geen geldbedrag maar een pakket van producten en diensten voor een volledig verzorgde uitvaart. Als je de verzekering gaat aanvragen stel je zelf een pakket van producten en diensten op die aansluiten op je persoonlijke wensen. In het geval je komt te overlijden zal de uitvaartverzekeraar de uitvaart verzorgen zoals jij altijd hebt gewenst. Een groot voordeel van de natura variant is dat je nabestaanden niet worden belast met de organisatie van de uitvaart.

Wat keert een uitvaartverzekering uit?

Wat keert een uitvaartverzekering uit is een veel gestelde vraag. Zoals eerder aangegeven hangt de exacte dekking af van de gekozen uitvaartpolis. Echter kan je er in de meeste gevallen van uitgaan dat een aantal zaken vergoed zullen worden. Om je hiervan een goede indruk te geven vindt je hieronder een overzicht van deze onderdelen met de bijbehorende kosten.

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500
Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500

Ben je benieuwd voor hoeveel je een verzekering moet afsluiten? Via onze berekentool kan je eenvoudig aan de hand van een aantal vragen bekijken welke verzekering het beste aansluit op je persoonlijke wensen.

Op het moment dat je een uitvaartpolis gaat afsluiten is het raadzaam om het bedrag dat je gaat verzekeren ruim te nemen, dit omdat de kosten van je wensen met de jaren kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kunt u dit echter voorkomen. Bij veel verzekeraars kan je er ook voor kiezen om een verzekering af te sluiten met indexatie. Elk jaar zal je verzekering dan worden geïndexeerd zodat je altijd goed blijft verzekerd.

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat ze ooit gaan uitkeren en in die zin zijn ze bijzonder: Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de uitvaart betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen. Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is dus altijd verstandig.

Uitvaartverzekering vergelijken

Misschien vindt je het helemaal niet belangrijk om een grote begrafenis te hebben en ben je gewoon op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering. In principe is het zo dat er niet één ‘goedkoopste uitvaartverzekering’ is. De kosten voor een uitvaart hangen namelijk af van verschillende factoren. Onder andere je leeftijd en het soort verzekering dat je wil gaan afsluiten spelen hierbij een belangrijke rol.

Zodra je eruit bent voor welk bedrag je een verzekering wil gaan afsluiten dan kan je naar de volgende stap, een verzekering afsluiten. Maar zoals je misschien wel hebt gemerkt is er een ruim aanbod van verzekeraars. Het is daarom altijd aan te raden om deze goed te vergelijken voordat je een verzekering gaat afsluiten. Een uitvaartverzekering sluit je immers maar een keer in je leven af.

Op uitvaartvergelijker.nl hebben wij daarom alle verzekeraars en verzekeringen alvast voor je uit uitgezocht. Dit zodat je simpel en onafhankelijk alle aanbieders kan vergelijken en de verzekering kiest die het beste aansluit op je persoonlijke wensen. Wanneer je de uitvaartverzekering gaat afsluiten doet je dit altijd direct bij de verzekeraar.

 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar