Selecteer een pagina
Een uitvaartverzekering dekt de kosten voor een begrafenis of crematie bij overlijden. Met een uitvaartpolis zorgt u dat uw nabestaanden geen onnodige hoge kosten voor hun rekening krijgen en in financiële problemen komen. Maar wat keert een uitvaartverzekering uit? De exacte dekking hangt af van het soort uitvaartpolis dat is afgesloten.
Wat keert een uitvaartverzekering uit

Soorten uitvaartpolissen

Er zijn meerdere soorten uitvaartpollissen die u kunt kiezen op het moment dat u een verzekering afsluit. De meest voorkomende zijn de natura uitvaartverzekering waarmee u een pakket aan diensten en producten verzekerd voor een verzorgde uitvaart. Daarnaast is er de kapitaal uitvaartverzekering waarbij een vooraf afgesproken bedrag wordt uitbetaald wanneer u komt te overlijden. Met dit bedrag kunnen uw nabestaanden uw uitvaart organiseren.

Wat keert een uitvaartverzekering uit?

Zoals eerder aangegeven hangt de exacte dekking af van de gekozen uitvaartpolis. Echter kunt u er in de meeste gevallen van uitgaan dat een aantal zaken vergoed zullen worden. Om u hiervan een goede indruk te geven vindt u hieronder een overzicht van deze onderdelen met de bijbehorende kosten.
[table id=1 /]

Benieuwd hoeveel u moet verzekeren? Via onze berekentool kunt u eenvoudig uw persoonlijke uitvaartwensen invullen en de kosten bekijken waardoor u een goed beeld krijgt welke uitvaartpolis het beste bij u past!

Op het moment dat u uitvaartpolis gaat afsluiten is het raadzaam om het bedrag dat u gaat verzekeren ruim te nemen, aangezien de kosten van uw wensen met de jaren kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kunt u dit echter voorkomen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Zodra u weet voor hoeveel u zichzelf moet verzekeren is de volgende stap, een geschikte uitvaartverzekering afsluiten. Zoals u misschien wel heeft gemerkt bieden verzekeraars een ruim aanbod aan waardoor het voor u lastig kan zijn de verzekering te kiezen die het beste bij u past.

Op uitvaartvergelijker.nl hebben wij daarom alle verzekeraars en verzekeringen alvast voor u uit uitgezocht. Dit zodat u simpel en onafhankelijk alle maatschappijen kunt vergelijken en de verzekering kiest die het beste aansluit op uw persoonlijke wensen. Wanneer u de uitvaartverzekering gaat afsluiten doet u dit direct bij de verzekeraar.