Selecteer een pagina

Uitvaartverzekeringen zijn verzekeringen die de kosten van een begrafenis of crematie dekken. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat u het afscheid krijgt dat aansluit op uw persoonlijke uitvaartwensen. Ook zorgt u ervoor dat uw nabestaanden worden ontzien bij het organiseren van uw uitvaart en zei zich geen zorgen hoeven maken over de financiële gevolgen hiervan.

Waarom een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. U spaart voor uw uitvaart door premie te betalen. De hoogte van deze premie is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Goed om te weten is dat in Nederland een begrafenis of crematie gemiddeld tussen de €8000,- en €10.000,- ligt.

Uitvaartverzekeringen worden altijd uitgekeerd en zijn daarom uniek ten opzichte van andere verzekeringen.

Op het moment dat u geen verzekering heeft afgesloten zullen alle uitvaartkosten voor rekening komen van uw nabestaanden. Dit wil natuurlijk niemand. Dit kunt u echter voorkomen door een uitvaartverzekering af te sluiten.

Begrafenisverzekeringen zijn hetzelfde als uitvaartverzekeringen

Wanneer in Nederland een persoon komt te overlijden zal er een uitvaart moeten plaatsvinden. Een uitvaart is het geheel van handelingen en plechtigheden die komen kijken bij het overlijden van een persoon. Aan het eind van een uitvaart wordt de persoon begraven of gecremeerd, dit noemen we de teraardebestelling. De begrippen crematie en begrafenis bevatten zowel de teraardebestelling als de uitvaart. Een begrafenis is dus eigenlijk hetzelfde als een uitvaart. 

Uitvaartverzekering afsluiten

Zodra u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het een goed idee om eerst uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen. Belangrijk om te bepalen welke uitvaartverzekering het beste bij u past is allereerst te kiezen voor het soort verzekering dat u wilt afsluiten. Er zijn namelijk verschillende soorten verzekeringen. Wilt u een uitkering in geld waarmee nabestaanden de uitvaart naar eigen wens kunnen invullen? Dan is een kapitaal uitvaartverzekering voor u het meest geschikt.

Natura uitvaartverzekering

Een tweede mogelijkheid is het afsluiten van een Natura uitvaartverzekering. U stelt dan zelf een pakket van producten en diensten op welke worden uitgekeerd bij overlijden. Het grote voordeel van een Natura verzekering is dat u zelf een grote invloed heeft op de invulling van de uitvaart. Ook ontziet u uw nabestaanden omdat zei in deze periode van rouw zich geen zorgen hoeven te maken over de organisatie van de uitvaart.

Veel uitvaartverzekeraars bieden bovendien de mogelijkheid om een combinatie uitvaartverzekering af te sluiten. Naast de producten en diensten die u zelf heeft uitgekozen zal er een extra geldbedrag vrijkomen. Dit geldbedrag kunnen nabestaanden vrij gebruiken voor aanvullende wensen.

Uitvaartverzekeringen
  • 70% van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering 70% 70%

Dela

Best getest


De uitvaartverzekeringen van Dela zijn als beste getest. Dela biedt verschillende pakketten aan. U kunt kiezen voor een van de Natura uitvaartverzekeringen of voor een kapitaal verzekering.

Yarden

Meest gekozen


Bent u op zoek naar een uitvaartverzekering met een lage premie? Dan is de verzekering van Yarden wellicht iets voor u. Op uitvaartvergelijker.nl is Yarden de meest gekozen verzekering. U kunt al een verzekering afsluiten voor €1,99 p/m.

Uitvaartverzekering vergelijken

Voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het goed om aanbieders van begrafenisverzekeringen te vergelijken. Om het voor u zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben wij voor u alvast de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars op een rij gezet.

Dela

Verzekerd bedrag
€ 8.750,-

Premie looptijd
Hele leven

Totale premie
€ 5.875,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 8,16

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 8.500,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Totale premie
€ 6.048,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,40

Yarden

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Totale premie
€ 5.882,-

Kinderen gratis
tot 21 jaar

€ 8,17

Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Totale premie
€ 5.709,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,64

PC uitvaart

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Totale premie
€ 5.710,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,65

Nuvema

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Totale premie
€ 6.112,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 9,26

Laatst gecontroleerd op: 1 april 2019. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1994)

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.