Selecteer een pagina

Veel Nederlanders zijn financieel kwetsbaar op het moment dat hun partner komt te overlijden. Vrouwen zijn bovendien kwetsbaarder bij het overlijden van hun partner dan mannen blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder meer dan 1000 mensen van TAF Verzekeringen.  Een op de vijf geeft aan dat de huidige levensstijl zal moeten veranderen als hun partner komt te overlijden.

Financieel kwetsbaar

Uit onderzoek van TAF Verzekeringen onder meer dan 1000 mensen blijkt dat Nederlandse vrouwen meer financieel kwetsbaar zijn voor de gevolgen van het overlijden van hun partner dan mannen.

Nederlanders financieel kwetsbaar, geen idee van financiële gevolgen overlijden partner

Zonder een financieel vangnet kan het zomaar gebeuren dat het betalen van de hypotheek of huur niet meer te doen is voor de overgebleven partner. Bijna 25 procent van alle Nederlanders denkt eigenlijk nooit na over de gevolgen van zijn of haar overlijden.

Daarnaast weet bijna 1 op de 5 Nederlanders niet wat een overlijdensrisicoverzekering is.

Uit het onderzoek blijken vrouwen een stuk onzekerder te zijn dan mannen. Twee keer zoveel mannen denken niet te hoeven verhuizen bij het overlijden van hun partner.

Het overlijden van een partner is iets waar natuurlijk niemand graag over nadenkt. Toch wordt vaak over het hoofd gezien wat de financiële gevolgen kunnen zijn. Dit geldt vooral voor vrouwen dus in veel gevallen niet de hoofdkostwinner zijn aldus Nicole Hollander, directeur van TAF Verzekeringen.

Geen kennis van verzekeringen

Uit het onderzoek van TAF Verzekeringen blijkt bovendien dat er een groot verschil is over kennis van verzekeringen tussen mannen en vrouwen. Dit benadert nog maar is hoe belangrijk een goede voorlichting van bewustwording hiervan is.

Nicole Hollander van TAF benadrukt dan ook dat het cruciaal is voor zowel vrouwen als mannen om bewust te zijn van de financiële situatie waarin je je bevindt en op de hoogte te zijn van mogelijke verzekeringen om jezelf en je gezin te beschermen.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is bij de meeste verzekeraars af te sluiten op twee levens, bijvoorbeeld het leven van jou en je partner. Wanneer je samen een verzekering afsluit dan is de ander vaak de begunstigde, maar ook kinderen kunnen als begunstigde worden opgegeven. Wanneer jij of je partner komt te overlijden is het door inkomensterugval namelijk niet altijd mogelijk om de huidige vaste lasten te blijven betalen.

Uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering worden de kosten van de uitvaart zelf gedekt. Deze verzekering loopt levenslang, dus tot overlijden. Dit is de enige verzekering waarvan je weet dat deze zeker uitkeert. Je nabestaanden kunnen met de uitkering van de uitvaartverzekering de uitvaart verzorgen of laten verzorgen. Dit is afhankelijk van het type uitvaartverzekering. Een gemiddelde uitvaart kost in Nederland zo’n EUR 8.000,-. Er zijn verschillende aanbieders welke online uitvaartverzekeringen aanbieden. Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering? Vergelijk dan direct de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar