Selecteer een pagina

Een uitvaartverzekering is een verzekering tegen de kosten van een begrafenis of crematie. Bij het overlijden van de verzekerde wordt een geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden waarmee zij de uitvaart kunnen bekostigen

Uitvaartverzekering betekenis (wat is een uitvaartverzekering)

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Anno 2019 kunt u zich bijna voor elk risico verzekeren. Dat u ooit komt te overlijden is echter geen risico maar een gebeurtenis die zeker weten gaat plaatsvinden. Een uitvaartverzekering is dan ook een unieke verzekering. Het is de enige verzekering die u afsluit waarvan u zeker weet dat deze gaat uitkeren.

Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden geen financiële zorgen ervaren wanneer u overlijdt.

Bij overlijden willen de meeste Nederlanders worden begraven of worden gecremeerd. Aan een uitvaart zijn uiteraard financiële consequenties verbonden. De kosten kunnen al snel oplopen tot een bedrag van €10.000,- voor een standaard begrafenis of crematie. Op het moment dat u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten zullen uw nabestaanden dit bedrag moeten betalen.

Bent u benieuwd hoe de kosten van een begrafenis of uitvaart zijn opgebouwd en voor welk bedrag u zich moet verzekeren? Maak dan gebruik van onze uitvaartkostenmodule.

Dit is een bedrag dat niet iedereen zomaar kan betalen. Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden geen financiële zorgen ervaren wanneer u overlijdt. Door maandelijks een klein bedrag aan premie te betalen heeft u de zekerheid dat uw uitvaartkosten worden gedekt en uw nabestaanden niet worden belast.

Het is interessant om een uitvaartverzekering op jonge leeftijd af te sluiten. Omdat het risico dat de verzekeraar loopt wordt gespreid over meerdere jaren profiteert u in het algemeen van een voordelig premietarief.

Belangrijk om te weten is dat er meerdere vormen van een uitvaartverzekering bestaan. U kunt een verzekering afsluiten die een vast geldbedrag uitkeert. Maar u kunt er ook voor kiezen om een pakket van diensten en producten samen te stellen voor een verzorgde uitvaart. Lees hier meer over de verschillende type verzekeringen.

Het verschil tussen een uitvaart en overlijdensrisicoverzekering

Bij een uitvaartverzekering worden de kosten van de uitvaart zelf gedekt. Deze verzekering loopt levenslang, dus tot overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor je nabestaanden.

Bijvoorbeeld zodat zij de hypotheekschuld of andere kosten die doorbetaald moeten worden kunnen aflossen zodra u komt te overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering heeft een einddatum. Er wordt alleen uitgekeerd als bij overlijden binnen de duur van de verzekering. Klik hier voor meer over een overlijdensrisicoverzekering.

Uitvaartverzekering vergelijken

U sluit een uitvaartverzekering maar eenmaal in uw leven af. Daarom is het aan te raden om verzekeraars te vergelijken. Er zijn een aantal factoren waarop u kunt vergelijken. Dit betreffen onder andere de maandelijkse premie, de periode waarin u deze premie moet betalen, het premiebedrag en het type uitvaartverzekering.

Om het voor u zo overzichtelijk mogelijk te houden hebben wij voor u alvast de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars op een rij gezet. Wanneer u een offerte wilt opvragen en uw uitvaartverzekering wil laten berekenen door één van de aanbieders? Dan klikt u eenvoudig door naar de website van de verzekeraar. Hier kunt u vervolgens uw premie laten berekenen.

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Dienstenpakket
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Tot 85 jaar

Kinderpremie
Niet van toepassing

€ 10,01

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 3 april 2024. Gebaseerd op een kapitaalverzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)