Selecteer een pagina

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is iets waar u waarschijnlijk liever niet over nadenkt? Toch is het verstandig om hier zo nu en dan bij stil te staan. Een begrafenis of crematie kan namelijk flink wat kosten met zich meebrengen. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost namelijk al snel tussen de €8000 en €12.000 euro.

Afsluiten van een uitvaartverzekering

Het is altijd verstandig om aanbieders en de verschillende soorten verzekeringen eerst te vergelijken, het afsluiten van een uitvaartverzekering doet u tenslotte maar een keer.

Op het moment dat u zelf geen potje heeft gespaard voor uw uitvaart zullen uw nabestaanden de uitvaartkosten moeten ophoesten. Door een uitvaartverzekering af te sluiten kunt u dit voorkomen en bent u er bovendien zeker van dat u de uitvaart krijgt die u aansluit op uw persoonlijke wensen, zonder dat u zich zorgen te hoeft te maken over de financiële afhandeling.

Een uitvaartverzekering vergelijken kan lastig zijn als u niet goed weet waar u op moet letten. Om het voor u overzichtelijk te maken kunt u op uitvaartvergelijker.nl simpel en eenvoudig de meest toonaangevende en betrouwbare aanbieders vergelijken op premie en inhoud.

Wat voor soort uitvaartverzekering afsluiten?

Een gemiddelde begrafenis of crematie in Nederland kost ongeveer €.8000 en kan oplopen tot wel €12.000 wanneer u specifieke uitvaartwensen heeft. Uitvaartverzekeraars bieden verschillende soorten verzekeringen aan die deze kosten dekken. Het is ten alle tijde raadzaam om uw uitvaartwensen in kaart te brengen zodat u kunt bepalen welke soort uitvaartverzekering het beste aansluit op uw persoonlijke uitvaartwensen.

70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering en zien dit als een morele plicht..

Natura uitvaartverzekering

Een populaire soort uitvaartverzekering is de Natura uitvaartverzekering. Een natura uitvaartverzekering bestaat uit een zelf samengesteld pakket van producten en diensten voor een compleet verzorgde uitvaart. Belangrijke kenmerken van deze soort uitvaartverzekering zijn onder andere dat u zelf grote invloed heeft op de invulling van uw uitvaart en dat uw nabestaanden niet worden belast met de organisatie van uw uitvaart. Bovendien hebben veel uitvaartverzekeraars contracten met uitvaartverzorgers afgesloten waardoor de premie van een Natura verzekering vaak erg gunstig uitvalt.

Kapitaal uitvaartverzekering

Wanneer u liever een vast geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee uw nabestaanden de uitvaart naar eigen wens kunnen invullen is een Kapitaal uitvaartverzekering een geschikte soort verzekering. Bij deze soort zal er een van te voren vastgelegd geldbedrag (kapitaal) worden uitgekeerd. Met dit bedrag kunnen nabestaanden de uitvaart naar eigen wens organiseren. Het geldbedrag dat vrijkomt bij een kapitaal verzekering is vrij te besteden en kan worden gebruikt om alle kosten die te maken hebben met de uitvaart te bekostigen.

Bij veel uitvaartverzekeraars kunt de verzekeringen ook combineren in een combinatieverzekering. In dit geval zal naast een pakket van producten en diensten ook een geldbedrag worden uitgekeerd. Het extra geldbedrag kan voor aanvullende persoonlijke wensen worden gebruikt.

Vergelijken en afsluiten van een uitvaartverzekering

Zoals eerder aangegeven verschillen aanbieders van uitvaartverzekeringen onder andere op premie, de premie periode, het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren. Het is daarom altijd een verstandige keuze om aanbieders te vergelijken. Op uitvaartvergelijker.nl hebben wij alle aanbieders en verzekeringen alvast voor u uit op een rij gezet. Dit zodat u simpel en onafhankelijk kunt vergelijken en de uitvaartverzekering afsluit die het beste aansluit op uw persoonlijke uitvaartwensen.

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat afsluiten kijk dan altijd in de polisvoorwaarden of het mogelijkheid is om kinderen gratis mee te verzekeren. Dit kan u namelijk een hoop kosten besparen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering doet u dit direct bij de verzekeraar. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.