Selecteer een pagina

Volgens de consumentenbond is de maatregel waarin uitvaartverzekeraar Yarden zijn polissen versoberd onrechtmatig. De bond eist dan ook dat de polissen niet versoberd worden van alle Natura uitvaartverzekeringen.

Yarden mag polissen niet versoberen

Volgens de Consumentenbond heeft Yarden geen recht om eenzijdig de regels te veranderen. „Dat mag alleen als de financiële nood heel hoog is en er geen andere mogelijkheden zijn’, stelt directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond.

Vanaf 1 januari heeft Yarden de waarde van het uitvaartpakket van zo’n 390.000 verzekerden gemaximeerd. Wanneer de kosten van bijvoorbeeld het crematoria, de kist of het vervoer omhoog gaan zal de verzekerde dit bedrag zelf moeten bijbetalen.

De consumentenbond is er niet van overtuigd dat uitvaartverzekeraar Yarden geen andere mogelijkheid heeft. De bond heeft meerdere malen om opheldering gevraagd. De belangrijkste vraag is waarom de aanpassing van de voorwaarden nodig is. Gaat het bedrijf anders failliet als de maatregel niet genomen wordt? Welke andere oplossingen zijn onderzocht? En waarom zijn deze niet geschikt gevonden als oplossing? Op al deze vragen is geen antwoordt gegeven.

Bron: De Telegraaf

Dela neemt noodlijdend Yarden over

Yarden kwam afgelopen jaar in financiële problemen en is daarom overgenomen door concurrent Dela. Door de overname groeit Dela uit tot de grootste Nederlandse uitvaartverzekeraar met ruim 5 miljoen verzekerden. De samensmelting van de twee bedrijven zal uiterlijk in 2022 worden afgerond. Door de overname zullen er volgens Dela helaas wel ontslagen vallen op het hoofdkantoor van Yarden. Lees verder

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar