Selecteer een pagina

Uitvaartverzekeraar Yarden opnieuw in de financiële problemen blijkt uit het jaarverslag van de verzekeraar. De buffers van de verzekeraar zijn door grote verliezen verdampt en zijn gezakt onder het wettelijk minimumvereiste. Eerder heeft Yarden al besloten geen nieuwe verzekeringen meer te verkopen ten behoeve van herstel.

Yarden opnieuw in de financiële problemen

Yarden opnieuw in de financiële problemen door SCR-ratio

De problemen waarin Yarden terecht is gekomen spelen bij het SCR-ratio. Dit ratio zet de financiele middelen van de verzekeraar af tegen het bedrag om verantwoord als verzekeraar op te kunnen treden. Dit moet minimaal 100 procent zijn. Yarden kwam eind 2020 echter niet hoger dan 87 procent.

Alle polishouders met een Yarden uitvaartverzekering hoeven niet te vrezen voor hun verzekeringsvoorwaarden, zegt woordvoerder Peter de Groot. Het gaat om buffers die volgens de wet niet genoeg zijn. Eerder dit jaar heeft Yarden een herstelplan ingediend bij De Nederlandse bank, dat zich op dit moment hierover buigt.

Eerder kampte Yarden al met buffer problemen. Deze problemen zijn ontstaan doordat 390.000 natura verzekeringen onder water kwamen te staan, door inflatie van uitvaartkosten, oplopende loonkosten.

Hoop gevestigd op overname door Dela

Eind vorig jaar zag branchegenoot Dela af van een overname vanwege juridische conflicten met polishouders. Nu hebben beide verzekeraars de gesprekken toch hervat. De enige oplossing is volgens Gessink een financiële injectie van een andere partij zodat ze verder afkomen van de ondergrens.

Polishouders hoeven niet te vrezen

Peter de Groot, directeur uitvaartverzekeringen bij Yarden gaf afgelopen vrijdag aan dat polishouders niet hoeven te vrezen dat hun uitvaart niet wordt vergoed.

De buffers zijn volgens de wet te laag maar er zijn nog voldoende middelen om uitvaarten te betalen. Ook heeft De Groot groot vertrouwen dat er op korte termijn een koper wordt gevonden. Zijn hoop is nu gevestigd op branchegenoot Dela.

De toezichthouder De Nederlandse Bank heeft Yarden de tijd gegeven tot 4 augustus om een herstelplan op te stellen.

Bron: NU.nl

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar