Selecteer een pagina

De looptijd van de uitvaartverzekering is de periode vanaf het moment dat je een begrafenisverzekering afsluit totdat je de laatste premiebetaling hebt gedaan. De looptijd van een begrafenisverzekering is dus de periode dat je premie moet betalen aan de uitvaartverzekeraar. Uiteraard is de uitvaartverzekering geldig tot het moment dat de verzekeringsnemer overlijdt.

Looptijd uitvaartverzekering

Het is dus alleen niet zo dat vastgesteld staat dat men premie betaald tot het moment van overlijden. De looptijd kan afwijken. Per uitvaartverzekeraar verschillen de looptijden waar u uit kunt kiezen. Bij de ene uitvaartverzekeraar wordt er standaard levenslang gehanteerd, dan betaald u tot het einde van uw leven de premie. Andere verzekeraars hanteren standaard een bepaald periode van bijvoorbeeld 30 jaar of een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld tot het 75ste levensjaar.

Wanneer u eerder komt te overlijden als de vooraf gestelde looptijd wordt er wel gewoon uitgekeerd. Wanneer u langer leeft dan de looptijd hoeft u na de looptijd geen premie meer af te dragen, maar wordt het bedrag pas uitgekeerd bij overlijden. Hierdoor bent u er zeker van dat dit potje gereserveerd blijft voor uw nabestaanden om uw uitvaart te betalen. Een aantal uitvaartverzekeraars bieden meerdere keuzes om een looptijd te bepalen.

Welke looptijd het voordeligst is valt op voorhand niet te bepalen, u kunt immers niet bepalen wanneer u komt te overlijden. De maandelijkse premie bij een langere looptijd is vaak voordeliger. Dit komt doordat de kans hierdoor groter is dat de uitvaartverzekeraar voldoende premies bij u kan innen. Wanneer u voor een kortere looptijd kiest zal de premie doorgaans hoger worden, u draagt immers ook minder lang af.
Bekijk hier zelf begrafenisverzekeringen en vergelijk op premie en looptijd.