Selecteer een pagina

De looptijd van een uitvaartverzekering is de periode vanaf het moment dat je een begrafenisverzekering afsluit totdat je de laatste premiebetaling hebt gedaan. De looptijd van een uitvaartverzekering is dus de periode dat je premie moet betalen aan de uitvaartverzekeraar. Uiteraard is de uitvaartverzekering altijd geldig tot het moment dat de verzekeringsnemer overlijdt.

Looptijd uitvaartverzekering

Levenslange looptijd uitvaartverzekering

Het is dus alleen niet zo dat vastgesteld staat dat men premie betaald tot het moment van overlijden. De looptijd kan afwijken. Per uitvaartverzekeraar verschillen de looptijden waar je uit kunt kiezen. Bij de ene uitvaartverzekeraar wordt er standaard een levenslange looptijd gehanteerd, dan betaal je tot het einde van je leven de maandelijkse premie.

Vaste looptijd uitvaartverzekering

Andere verzekeraars hanteren standaard een vaste periode van bijvoorbeeld 30 jaar of een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld tot het 75ste levensjaar. Wanneer je eerder komt te overlijden als de vooraf gestelde looptijd wordt er uiteraard wel gewoon uitgekeerd. Wanneer je langer leeft dan de looptijd hoeft u na de looptijd geen premie meer te betalen, maar wordt het bedrag pas uitgekeerd bij overlijden. Hierdoor bent u er zeker van dat dit potje gereserveerd blijft voor je nabestaanden om de uitvaart te betalen.

Welke looptijd uitvaartverzekering is het voordeligst?

Een aantal uitvaartverzekeraars bieden meerdere keuzes om als looptijd. Welke looptijd het voordeligst is valt op voorhand eigenlijk niet te bepalen, je kan immers niet bepalen wanneer je komt te overlijden. De maandelijkse premie bij een langere looptijd is vaak voordeliger. Dit komt omdat de kans groter is dat de uitvaartverzekeraar voldoende premie bij je kan innen. Wanneer je voor een kortere looptijd kiest zal de premie doorgaans iets hoger liggen, je draagt immers ook minder lang af.

Hoe langer de looptijd van de uitvaartverzekering des te lager de maandelijkse premie zal zijn

Looptijden uitvaartverzekeraars

Dela – Tot 65 jaar of tot overlijden
Monuta – Tot overlijden
Ardanta – 30 jaar of tot 80 jarige leeftijd

Verzekeraars vergelijken

Voordat je een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het verstandig om aanbieders te vergelijken. Een van de factoren die belangrijk is bij het vergelijken van verzekeraars is de looptijd van de uitvaartverzekering. Over het algemeen betaal je bij een langere looptijd minder premie. Dat betekent dus ook dat hoe jonger je bent bij het afsluiten hoe voordeliger. 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct jouw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar