Selecteer een pagina

Een uitvaart in Nederland kost al snel rond de €8.000,- dat is een flink bedrag dat niet iedereen zomaar kan ophoesten, een uitvaartverzekering kan deze kosten dekken. Maar wat is de beste uitvaartverzekering die aansluit op jouw persoonlijke wensen? Om het overzichtelijk voor je te maken kan je op onze website de meest gekozen en betrouwbare aanbieders van uitvaartverzekeringen simpel en onafhankelijk vergelijken.

de beste uitvaartverzekering

Begraven of cremeren?

Jezelf laten cremeren of worden begraven is een vraag die niet veel mensen zich zelf wel is stellen. Toch is het belangrijk om dit wel te doen. Vooral voor je nabestaanden is het fijn om te weten wat je wensen zijn zodat zei zich daar niet druk om hoeven te maken. In de meeste gevallen is een crematie goedkoper dan een begrafenis.

Dat de kosten van een begrafenis hoger liggen dan die van een crematie komt voornamelijk door het grafrecht dat zal moeten worden betaald. Ook zaken zoals bijvoorbeeld een grafsteen maken de kosten van een begrafenis hoger. De aanschaf van een urn is namelijk meestal goedkoper dan de aanschaf van een grafsteen. Mocht je de urn bij willen laten zetten in een columbarium dan verschilt de prijs over een langere periode niet zo veel met de kosten van een graf. De keuze voor een bepaalde begraafplaats is wel een belangrijke factor voor de kosten. Deze kunnen per gemeente namelijk aanzienlijk verschillen. Wil je deze kosten niet dan is een crematie een goed alternatief. Voor een crematie is er de mogelijkheden om as uit te strooien of je kunt het mee naar huis nemen.

Resomeren een goed alternatief

Resomeren is een van de alternatieven voor begraven en cremeren. In vergelijking met begraven of cremeren is resomeren een stuk duurzamer. Het lichaam wordt binnen 3 uur ontbonden in een bad van kaliumhydroxide. Op dit moment worden in Canada en in de Verenigde Staten enkele experimenten gedaan. Voor huisdieren is resomeren wel een mogelijkheid. In Nederland is resomeren op dit moment nog niet toegestaan. Op dit moment worden in Canada en in de Verenigde Staten enkele experimenten gedaan. Voor huisdieren is resomeren wel een mogelijkheid.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct jouw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Hoe jonger je bent bij het afsluiten van een uitvaartverzekering des te lager de maandelijkse premie zal zijn.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Wat is de beste uitvaartverzekering? Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Er spelen namelijk veel factoren mee bij het kiezen van de juiste uitvaartverzekering. Het is daarom zeer aan te raden om je uitvaartwensen in kaart te brengen voordat je een verzekering gaat afsluiten.

Kiezen voor een soort uitvaartverzekering

Een belangrijke vraag die jezelf moet stellen is wat voor uitvaartverzekering past het beste bij mijn situatie. Er zijn op dit moment drie populaire vormen van een uitvaartverzekering je kan afsluiten.

Natura verzekering

Wil je graag dat je nabestaanden niet worden belast met de organisatie van je uitvaart? Dan is een Natura uitvaartverzekering afsluiten misschien een goede keuze voor u. Bij een natura verzekering stel je zelf een pakket van producten en diensten op voor een compleet verzorgde uitvaart. Bij overlijden zal de uitvaartverzekeraar jouw uitvaart volledig naar jouw wens organiseren via een aangesloten uitvaartondernemer. 

Kapitaal verzekering

Op het moment dat je liever een geldbedrag uitgekeerd krijgt dan is een Kapitaal uitvaartverzekering een goed alternatief. Je kiest een bedrag waarvoor je jezelf wilt verzekeren en betaalt hiervoor maandelijks een premie. Wanneer je komt te overlijden zal het geldbedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden. Die kunnen met het vrijgekomen geldbedrag jouw uitvaart volledig naar eigen wens organiseren. Een voordeel van de kapitaal verzekering is dat het geldbedrag vrij is te besteden en dus niet volledig hoeft te worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Combinatie verzekering

Veel verzekeraars bieden tegenwoordig ook de mogelijkheid voor het afsluiten van een combinatie uitvaartverzekering. Deze vorm van een uitvaartverzekering is een combinatie van de eerder genoemde natura en kapitaalverzekering. Naast het gekozen pakket wat je zelf kiest is er een aanvullend geldbedrag beschikbaar voor persoonlijke wensen. Wel goed om te weten is dat in tegenstelling tot de kapitaal verzekering het geldbedrag wel moet worden gebruikt voor uitvaart gerelateerde kosten.

Goedkoopste uitvaartverzekering

Misschien vind je het helemaal niet zo belangrijk om een grote begrafenis te hebben en bent je juist enkel op zoek naar de goedkoopste verzekering. Zoals eerder aangegeven is er in principe is er geen “beste” of “goedkoopste” verzekering en hangen de kosten voor een uitvaart hangen namelijk af van verschillende factoren. Onder andere je leeftijd bij het afsluiten en zoals besproken het soort verzekering dat je wilt afsluiten spelen hierbij een grote rol.

Omdat de kosten van een uitvaartverzekering voor een groot deel worden berekent aan de hand van je leeftijd levert het veel voordeel op als je een verzekering afsluit op jonge leeftijd. Hoe jonger je bent bij het afsluiten des te lager de maandelijkse premie namelijk zal zijn. De reden hiervoor is dat het risico voor de verzekeraar gespreid wordt over veel meer jaren dan wanneer je een verzekering afsluit op latere leeftijd.