Selecteer een pagina

Premie uitvaartverzekering. Een van de belangrijkste factoren voor het bepalen van de premie is de leeftijd waarop je een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Hoe jonger je bent hoe lager de premie zal zijn. Dit komt omdat het risico voor de verzekeraar over een langere periode wordt gespreid.

Premie uitvaartverzekering

Premie en looptijd

Hoe jonger je bent bij het afsluiten van een uitvaartverzekering hoe minder premie per maand je zal hoeven te betalen. Dit komt omdat het risico voor de verzekeraar wordt verspreid over meerdere jaren. Wanneer je bijvoorbeeld een uitvaartverzekering afsluit als je 18 bent zal de premie rond de 7 euro zijn voor een verzekering ter waarde van €9.000,-. Naarmate je ouder wordt zal de premie snel oplopen. Als je dezelfde verzekering afsluit op je 35ste zal je maandelijkse premie namelijk al rond de €12,- per maand liggen. Dit lijkt niet veel maar als je ervan uitgaat dat je je hele leven premie moet betalen dan kan het verschil in premie aardig oplopen.

Looptijd premie uitvaartverzekering

Bij de meeste verzekeraars betaal je je gehele leven premie of je kan ervoor kiezen om premie te betalen tot een bepaalde leeftijd. Wanneer je voor deze optie kiest zal je er rekening mee moeten houden dat je maandelijkse premie bedrag iets hoger zal komen te liggen dan wanneer je ervoor kiest om je gehele leven premie af te dragen.

Dela – Tot 65 jaar of tot overlijden
Monuta – Tot overlijden
Ardanta – 30 jaar of tot 80 jarige leeftijd

Op het moment dat je een verzekering gaat afsluiten kan je kiezen voor verschillende vormen van een uitvaartverzekering. Eigenlijk bestaat er geen verschil in kosten voor het soort verzekering dat je afsluit. Uiteraard heeft het totaalbedrag of gekozen diensten wel een invloed op de maandelijkse premie van een uitvaartverzekering.

Premie betalen

Wanneer je een uitvaartverzekering gaat afsluiten zal je in de meeste gevallen de premie per maand moeten betalen. Bij enkele verzekeraars kan je er ook voor kiezen om de premie per jaar te betalen. Soms is dit goedkoper maar niet altijd. Ook goed om te weten is dat niet elke verzekeraar deze optie aanbiedt.

Voordelen betaling per maand

  • Je betaalt iedere maand maar een klein bedrag.
  • Het is overzichtelijk, omdat je precies weet wat je iedere maand moet betalen.

Voordelen betaling per jaar

  • Betaling per jaar is vaak iets goedkoper, omdat er soms premiekorting wordt verleend.
  • Er wordt slechts één keer per jaar iets van je rekening afgeschreven.

 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct jouw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar