Selecteer een pagina

Monuta.nl is verkozen tot de beste website in de uitvaartverzekeringsbranche. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van WUA. Vorig jaar eindigde Monuta nog als tweede achter DELA. Tijdens het onderzoek zijn vierhonderd consumenten, waarvan tweehonderd op desktop en tweehonderd op mobiel, gevraagd om zich te oriënteren op de mogelijkheden voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. De websites worden onder andere beoordeeld op merk, look & feel, informatie, navigatie en aanbod. Uiteindelijk heeft 30% van de consumenten aangegeven te kiezen voor Monuta als zij een uitvaartverzekering zouden afsluiten.

Bron: WUA.cx

Monuta beste uitvaartverzekeraar 2022
Best beoordeeld

Kapitaalverzekering

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
(€ 6.800,- + € 2.200,-)

Premie per maand
7,98

Kapitaalverzekering

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
(€ 7.000,- + € 2.000,-)

Premie per maand
10,42

Monuta uitvaartverzekering afsluiten

Monuta is een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland met meer dan 1.5 miljoen verzekerden. Naast uitvaartverzekeraar zijn ze ook uitvaartverzorger met meer dan 100 uitvaartcentra in het hele land. Omdat Monuta naast verzekeraar ook verzorger is kunnen ze een volledig verzorgde uitvaart aanbieden.

  • Levenslang verzekerd
  • Af te sluiten tot 74 jaar
  • Levenslange premie betaling
  • Premie update is mogelijk
  • Verzekeren vanaf € 7.000,- t/m €15.000,-
  • € 2.200,- is gereserveerd voor de uitvaartverzorger
  • Vrij te besteden geldbedrag vanaf €4.800,-
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Maak je geen gebruik van de Monuta uitvaartverzorger? Dan krijg je enkel het vrij te besteden bedrag.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering doe je maar een keer in je leven. Het is daarom aan te raden uitvaartverzekeraars goed te vergelijken voordat je een verzekering afsluit.

Met een uitvaartverzekering verzeker je de kosten van een crematie of begrafenis. In Nederland kost een uitvaart al snel rond de € 8.500. Dit is een bedrag dat niet iedereen zomaar kan betalen. Door een Monuta uitvaartverzekering af te sluiten zorg je ervoor dat jouw nabestaanden niet voor onverwachte financiële kosten komen te staan wanneer je komt te overlijden.

Uitvaartverzorging

De uitvaartverzorgers van Monuta helpen bovendien je nabestaanden bij het organiseren van de uitvaart en kunnen helpen bij het maken van moeilijke keuzes. Ze van zullen altijd zorgen voor een volledige begeleiding, ongeacht het aantal uren dat nodig is om dit te realiseren. Dit geldt vanaf de melding van overlijden tot en met de nazorg.

Vrij te besteden geldbedrag

Buiten de €2.200,- die gereserveerd is voor de uitvaartverzorging via Monuta hebben je nabestaanden ook de beschikking over een vrij te besteden geldbedrag voor extra persoonlijke wensen. Je zit dus niet vast aan vaste pakketten of diensten. Het maximale bedrag dat je kan verzekeren voor persoonlijke wensen is € 12.800,-.

Waarom kiezen voor een Monuta uitvaartverzekering?

Monuta helpt al ruim 100 jaar bij het realiseren van een afscheid met een goed gevoel. De uitvaartverzorgers ontzorgen nabestaanden waardoor ze zich volledig kunnen richten op het rouwen en zich niet bezig hoeven te houden met de organisatie van de uitvaart. Bovendien heeft Monuta een landelijke dekking waardoor er altijd een uitvaartverzorger in de buurt is. Alle uitvaartverzorgers hebben een diploma en Monuta is in het bezit van het keurmerk uitvaartzorg. De organisatie heeft een hoge klanttevredenheid met een cijfer van 8.6.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar