Natura uitvaartverzekering

Natura uitvaartverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering wordt er geen geld uitgekeerd zoals bij de kapitaal uitvaartverzekering. Bij een natura uitvaartverzekering worden de diensten en producten vergoedt voor de uitvaart. Deze worden door de nabestaanden gekozen bij de uitvaartverzorger. De nabestaanden hoeven zich geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling omtrent uw uitvaart.

Deze begrafenisverzekering bestaat uit een vast pakket producten en diensten voor uw uitvaart. Voor de nabestaanden is de natura begrafenisverzekering erg fijn aangezien er veel werk uit handen wordt genomen door de uitvaartverzorger. Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering heeft u meestal de mogelijkheid om verschillende pakketten te kiezen, zoals een basispakket en/of een pluspakket. De pakketten verschillen per uitvaartverzekeraar. Een pluspakket ten opzichte van een basispakket bevat meestal een duurdere kist en een grafsteen.
Bij een natura uitvaartverzekering zult u dus zelf goed moeten nadenken over uw uitvaartwensen, zodat uw nabestaanden niet voor extra kosten komen te staan.

Een voordeel van een natura uitvaartverzekering is dat de dekking bestaat uit diensten en producten. Stijgingen van kosten zijn voor risico van de uitvaartverzekeraar. Nadeel van de uitvaartverzekering kan zijn dat de nabestaanden vast zitten aan de producten en diensten welke in het pakket zitten. Er is mogelijk minder flexibiliteit in de keuzes van de aula of de uitvaartverzorger.

Er bestaat ook een mogelijkheid om de natura uitvaartverzekering en kapitaalverzekering te combineren, de combinatieverzekering. Deze combinatie wordt vaak gekozen om de nabestaanden toch een gedeelte vrij keuze te geven en extra kosten te dekken. Bereken de mogelijke kosten van uw uitvaartwensen via onze uitvaartkostenmodule.

Wilt u alle uitvaartverzekeringen vergelijken, klik hieronder op de startknop.

Natura uitvaartverzekering