Selecteer een pagina

Uitvaartverzekering onderverzekerd

Het kan voorkomen dat u onderverzekerd bent voor de kosten voor uw uitvaart met uw huidige uitvaartverzekering. Dit houdt in dat uw voor een te laag bedrag verzekerd bent.

Uitvaartverzekering onderverzekerd
De kosten voor uw uitvaart zijn niet volledig gedekt. Er zullen na overlijden meer kosten worden gemaakt voor het verzorgen van uw uitvaart. Deze extra kosten worden in rekening gebracht bij uw nabestaanden. Om dit te voorkomen is het verstand om periodiek te controleren of het verzekerde bedrag nog past bij uw uitvaartwensen.

Hoe komt uw uitvaartverzekering onderverzekerd

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw uitvaartverzekering onderverzekerd is.

Het kan zijn dat u op jong leeftijd een goedkope uitvaartverzekering heeft afgesloten en dat u er achter komt nu uw ouder bent, dat u hele andere wensen heeft voor het invullen van uw uitvaart.

Tegenwoordig kunt u vaak een verzekering afsluiten waarbij de kosten van de diensten zijn geïndexeerd tegen stijgende kosten. Het kan zijn dat u in het verleden een natura uitvaartverzekering heeft afgesloten waarbij dit niet het geval was. De kosten voor het verzorgen van een uitvaart zijn de afgelopen jaren gestegen. Gemiddeld met zo’n 4% per jaar.

Uitvaartwensen bekijken

Wij raden u aan om te kijken of de kosten van uw uitvaart nog aansluiten bij het verzekerde bedrag van uw uitvaart. U kunt hiervoor gebruik maken van onze uitvaartkostenmodule. Indien u een Kapitaal verzekering heeft afgesloten is het verstandig te bekijken of het bedrag nog hoog genoeg is en te bekijken of het verstandig is een bedrag bij te verzekeren. Heeft u een natura verzekering afgesloten is het verstandig om te bekijken of de diensten nog aansluiten bij uw wensen en deze geïndexeerd zijn. Indien dit niet het geval is kan het verstandig zijn om een bedrag of diensten bij te verzekeren.

Het kan zijn dat het bij uw huidige uitvaartverzekeraar duurder is om de verzekering te verhogen dan een tweede nieuwe verzekering ergens anders af te sluiten. Dus ook als u al een uitvaartverzekering heeft en u wilt deze aanpassen, adviseren wij om uitvaartverzekeringen te vergelijken. U kunt een nieuwe extra verzekering afsluiten voor het aanvullende bedrag.

Voorbeeld. U heeft nu een uitvaartverzekering met een verzekerd bedrag van EUR 5.000,- en u controleert uw wensen. De kosten om uw uitvaartverzekering worden geschat op EUR 8.000,-. U kunt dan een extra uitvaartverzekering afsluiten voor EUR 3.000,-.

Samengevat; onderverzekering voorkomen

Samengevat,

  • Het is altijd verstandig om uw wensen periodiek te controleren en te bekijken of uw uitvaartverzekering nog bij u past.
  • Let op bij het afsluiten van de verzekering in de polisvoorwaarden of de diensten (natura uitvaartverzekering) geïndexeerd zijn.
  • Tegenwoordig zie je dat veel uitvaartverzekeraars een mogelijkheid hebben om de polis aan te passen om in te spelen op de veranderende wensen omtrent de invulling van uw uitvaart. De flexibele Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is hier een goed voorbeeld van.