Selecteer een pagina

Veel mensen in Nederland hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Het komt echter toch regelmatig voor dat mensen zijn onderverzekerd voor de kosten van hun eigen uitvaart. Dit houdt in dat je voor een te laag bedrag verzekerd bent en je nabestaanden voor de extra kosten zullen moeten betalen. Is jouw uitvaartverzekering onderverzekerd? Bekijk je huidige polis om het te checken! Goed om te weten is dat een gemiddelde uitvaart in Nederland tussen de €7.500 en €10.000 kost. 

Uitvaartverzekering onderverzekerd

Wanneer je bent onderverzekerd voor uitvaartkosten betekent dat je wel een uitvaartverzekering hebt afgesloten maar dat het verzekerde bedrag niet voldoende is om alle kosten te dekken. Bij overlijden zullen je nabestaanden het verschil moeten bij betalen. Het is daarom aan te raden om je uitvaartpolis regelmatig te controleren. Net als alle kosten stijgen ook uitvaartkosten. Door je polis te controleren weet je zeker dat je nog steeds bent verzekerd voor de uitvaart van je persoonlijke wensen.

Hoe komt je uitvaartverzekering onderverzekerd?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je uitvaartverzekering onderverzekerd is. Veel mensen zijn er simpelweg gewoon niet van bewust dat ze zijn onderverzekerd. Je hebt bijvoorbeeld op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afgesloten maar uitvaartkosten zijn met de jaren flink gestegen waardoor het verzekerde bedrag niet meer toereikend is. Of misschien heb je nu je ouder bent wel hele andere uitvaartwensen.

Onderverzekering voorkomen

Er zijn een aantal dingen die je kan doen tegen onderverzekering van je uitvaartverzekering.  Heb je een natura uitvaartverzekering? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om extra producten en diensten te verzekeren bij je huidige uitvaartverzekeraar. Heb je een kapitaal verzekering kan je er ook voor kiezen om je kapitaal te verhogen. Het is zelfs mogelijk om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten, doorgaans ook wel bijverzekeren genoemd.

Uitvaartverzekering met indexatie

Tegenwoordig kan je er bij veel verzekeraars voor kiezen om je verzekering te indexeren. Dit betekent dat je verzekeraar ieder jaar bekijkt of je verzekerde bedrag nog toereikend is aan de hand van inflatie. Hierdoor zal het verzekerde bedrag waarvoor je een verzekering hebt afgesloten automatisch meestijgen met de kostenstijgingen. Uiteraard zal ook je premie jaarlijks worden aangepast.

Door regelmatig je polis te controleren weet je zeker dat je nog steeds bent verzekerd voor de uitvaart van je persoonlijke wensen.

Uitvaartverzekering onderverzekerd? Regelmatig controleren!

Wij raden je aan om te kijken of de kosten van je uitvaart nog altijd aansluiten bij het verzekerde bedrag van je uitvaartverzekering. Ben je benieuwd of je voor je huidige wensen nog voldoende bent verzekerd? Maak dan gebruik van onze uitvaartkostenmodule. Aan de hand van een aantal simpele vragen zie je voor welk bedrag je verzekerd moet zijn om aan al je wensen te voldoen.

Kapitaal verzekering

Heb je een Kapitaal verzekering afgesloten? Dan is is het verstandig om te bekijken of het bedrag nog hoog genoeg is. Wanneer dit niet het geval is kan je ervoor kiezen om een bedrag bij te verzekeren of een tweede uitvaartverzekering af te sluiten.

Voorbeeld. Je hebt nu een uitvaartverzekering met een verzekerd bedrag van EUR 5.000,-  Na het controleren van je wensen kom je eracvhter dat je voor €8.000 verzekert moet zijn om alle kosten te dekken. Je kunt dan een extra uitvaartverzekering afsluiten voor een bedrag van EUR 3.000,-.

Natura verzekering

Heb je een natura verzekering afgesloten dan is het verstandig om te bekijken of de diensten nog aansluiten bij je huidige wensen en te checken of deze geïndexeerd zijn. Indien dit niet het geval is kan het verstandig zijn om een een extra geldbedrag of diensten bij te verzekeren.

Verzekeringen vergelijken

Het kan zijn dat het bij je huidige uitvaartverzekeraar duurder is om de verzekering te verhogen dan een tweede nieuwe verzekering ergens anders af te sluiten. Dus ook als u al een uitvaartverzekering heeft en u wilt deze aanpassen, adviseren wij om uitvaartverzekeringen te vergelijken. Je kunt een tweede verzekering afsluiten voor het aanvullende bedrag.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct jouw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar