Selecteer een pagina

Uitvaart voor uw huisdier

20 jun, 2019Uitvaart Algemeen, Veel gestelde vragen

Afscheid nemen van een huisdier is een zeer emotionele gebeurtenis. U verliest een maatje voor het leven die u onvoorwaardelijke liefde en trouw gaf. Om uw geliefde maatje een waardig afscheid te geven is het tegenwoordig heel normaal om een huisdier te begraven of cremeren.

Uitvaart huisdier

Afscheid nemen van uw huisdier

Net als bij een mens kunt u ervoor kiezen om uw geliefde huisdier een waardig afscheid te geven middels een uitvaart. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw dier te begraven of te cremeren. Het is zelfs mogelijk om een complete uitvaartdienst te organiseren.

Veel mensen kiezen ervoor om thuis afscheid te nemen van zijn of haar geliefde kat of hond. U kunt er echter ook voor kiezen om uw huisdier te herdenken in een speciaal uitvaartcentrum voor dieren. Deze centra hebben vaak een speciale plek ingericht waar u waardig afscheid kunt nemen. Ook is hier vaak gelegenheid om nog enkele laatste foto’s te nemen.

Naast thuis kunt u ook afscheid nemen van uw huisdier in een speciaal uitvaartcentrum voor dieren. Hier kunt u op een mooie manier afscheid nemen en uw trouwe vriend de laatste eer bewijzen

Begrafenis

Op het moment dat u uw dier wilt begraven in uw eigen tuin dan is dit in veel gevallen mogelijk. Belangrijk om te weten is dat hier wel wettelijke eisen aan zijn gesteld en dat dit in bepaalde gemeente zelfs verboden is. Belangrijk is dus om altijd goed de regels van het zelf begraven van een huisdier in uw gemeente te bekijken.

Kosten begrafenis

U kunt er ook voor kiezen om uw huisdier te begraven op een van de 18 speciale begraafplaatsen in Nederland voor huisdieren. De grafrechten en kosten hiervan zijn zeer betaalbaar en verschillen per begraafplaats. Wanneer u ervoor kiest om uw huisdier in uw eigen tuin te begraven dan zijn hier uiteraard geen kosten aan verbonden.

Crematie

Naast een begrafenis kunt er net als bij mensen voor kiezen om uw huisdier te laten cremeren. Wel is het vaak zo dat de oven wordt gebruikt om meerdere dieren tegelijk te cremeren. Bij de meeste dieren crematoria kunt u kiezen voor een individuele crematie. In dit geval zult u de as van uw huisdier mee kunnen nemen en zelf kunnen uitstrooien.

Kosten crematie

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van de grootte van uw huisdier. De kosten voor een collectieve crematie van uw huisdier liggen ongeveer tussen de €60,- tot €180,- afhankelijk van de grootte en de gekozen uitvaartonderneming. Voor een individuele crematie liggen de kost en een stuk hoger. Deze kosten bedragen ongeveer tussen de €100,- en €250,-

Destructie

Wanneer u geen begrafenis of crematie wilt dan kunt er ook voor kiezen om uw dier achter te laten bij de dierenarts. Deze zal het dier dan overdragen aan de overheid toegekend bedrijf voor destructie. Dit bedrijf zal de resten dan verwerken tot industriële grondstoffen.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.