Selecteer een pagina

Wanneer een dierbare overlijdt is deze natuurlijk niet uit onze herinnering. Veel mensen vinden het fijn om een herdenking voor deze persoon te houden zodat de herinneringen levend blijven. Dit kan bijvoorbeeld door een herdenkingsbijeenkomst te organiseren. Maar ook een mooi gedicht of een samengesteld fotoalbum van de overleden persoon zijn dingen die u kunt doen.

Herdenking overlijden

Herdenking 1 jaar overlijden

Uiteraard staan we nog regelmatig stil bij het verlies van onze overleden dierbare. We bezoeken regelmatig de begraafplaats of de plek waar het as is gestrooid. Maar er zijn van die momenten waarop we hier extra stil bij willen staan. Een van die momenten is bijvoorbeeld 1 jaar na het overlijden. Veel mensen vinden het op z`n moment fijn om de overleden persoon te herdenken. In dit artikel bespreken we dingen die u kunt doen wanneer uw dierbare op een eervolle manier te herdenken.

Herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden

Wanneer u een herdenking wilt organiseren voor nabestaanden van een overleden dierbare zijn er verschillende dingen die u kunt doen tijdens de bijeenkomst. Zo kunt u bijvoorbeeld mooie verhalen en anekdotes voordragen over de overleden persoon. Maar ook het lezen van gedichten en het samen naar muziek luisteren die de overleden persoon mooi vond zijn een manier om samen te rouwen en stil te staan bij het verlies van uw dierbare.

Er is niets dat voorgoed verdwijnt, als men de herrinering bewaart.

Gedenkplek in huis

Een gedenkplek in huis is ook iets waar veel mensen troost en steun bij vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld een mooie plekje vrij maken waar u een foto neerzet. Ook kunt u er regelmatig een kaarsje branden.

Een brief of gedicht schrijven

Algemeen bekend is dat je door dingen op te schrijven gevoelens en emoties beter een plaats kunt geven. U kunt bijvoorbeeld een brief of gedicht schrijven op de sterfdag van de overleden persoon. Ook het bijhouden van een dagboek gericht aan uw overleden dierbare kan helpen bij het verwerken van uw verlies.

Wilt u inspiratie voor het schrijven een gedicht? Of wilt u graag uw gedicht delen met anderen? Op 1001gedichten.nl vindt u meer dan 8000 gedichten en u kunt er een gratis account aanmaken om uw eigen gedicht(en) te delen.

Het maken van een fotoalbum

Een fotoalbum maken vol met mooie herinneringen is een mooie manier om uw dierbare te herdenken en deze voor eeuwig vast te leggen. Bij het het uitkiezen van de foto’s krijgt u bovendien waardevolle herinneringen aan activiteiten of momenten die u samen heeft beleefd. 

Herdenken op Social Media

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een digitale herdenkingsplek te maken op social media door bijvoorbeeld een Facebook pagina te maken. Wanneer u hiervoor kiest is het aan te raden om het persoonlijke profiel van de overleden persoon te sluiten en aparte pagina aan te maken. Hiermee voorkomt u misverstanden en wordt u niet geconfronteerd met privé berichten, felicitaties of vriendschrapverzoeken van mensen die niet op de hoogte zijn van het overlijden van uw dierbare.

Wij van uitvaartvergelijker attenderen u erop dat alle bovengenoemde activiteiten uiteraard suggesties zijn voor een herdenking. Uiteindelijk is het uw eigen vrije keuze op welke manier u uw dierbare wilt herdenken.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar