Selecteer een pagina
Bent u op zoek naar een eenvoudige uitvaartverzekering en wilt u niet te veel premie betalen? Dan is een budget uitvaartverzekering een interessante oplossing. U verzekert zich voor een eenvoudige maar respectvolle begrafenis of crematie.
Eenvoudige uitvaartverzekering

Een eenvoudige uitvaartverzekering, ook wel budget uitvaartverzekering genoemd kunt u bij de meeste uitvaartverzekeraars alleen online afsluiten. U verzekerd zich voor een simpele maar respectvolle uitvaart. Wanneer u een eenvoudige uitvaartverzekering afsluit is het ten alle tijden aan te raden de polisvoorwaarden goed te bekijken. Deze kunnen verschillen met de voorwaarden van uitgebreide uitvaartverzekeringen.

Een eenvoudige uitvaartverzekering is een verzekering met een beperkte dekking en een lage maandelijkse premie.

Uitvaartwensen in kaart brengen

Voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om te weten wat voor uitvaart u wilt. Wil ik worden begraven of gecremeerd? Wil ik zelf of mijn nabestaanden grote invloed geven op de inhoud van de uitvaart? zijn voorbeelden van vragen die u zichzelf kan stellen.

Met onze uitgebreide berekentool kunt u eenvoudig uw persoonlijke uitvaartwensen invullen en de kosten die daarbij horen bekijken. U krijgt u een goed beeld welk type uitvaartverzekering het beste bij u en uw huidige financiële situatie past!

Soorten uitvaartverzekeringen

Belangrijk om te weten is dat er meerdere varianten bestaan van een uitvaartverzekering. De twee meest voorkomende zijn de natura en kapitaal verzekering. Bij de natura uitvaartverzekering stelt u zelf een pakket van producten en diensten op welke zullen worden uitgekeerd bij overlijden. Bij de kapitaal verzekering wordt er enkel een geldbedrag uitgekeerd. Met dit geldbedrag kunnen uw nabestaanden uw uitvaart naar eigen wens organiseren.

Belangrijk om te weten is dat bij bepaalde eenvoudige uitvaartverzekeringen uw nabestaanden geen regie hebben over de invulling van de uitvaart. Het kan echter ook voorkomen dat nabestaanden juist zelf extra moeten regelen voor uit uitvaart. Op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het dus belangrijk dat u altijd goed de polisvoorwaarden bekijkt.

Eenvoudige uitvaartverzekering vergelijken

Aanbieders van uitvaartverzekeringen verschillen onder andere op premie, de wijze van uitkeren en de periode waarin u premie moet betalen. Om te bepalen wat voor uw situatie de beste uitvaartverzekering is het daarom in alle gevallen raadzaam om aanbieders te vergelijken. De uitvaartverzekering afsluiten doet u na uw keuze direct bij de verzekeraar.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Dienstenpakket
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Tot 85 jaar

Kinderpremie
Niet van toepassing

€ 10,01

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 10 juni 2024. Gebaseerd op een kapitaalverzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)