Er bestaat een grote kans dat resomeren in Nederland naast begraven en cremeren wordt toegestaan. De gezondheidsraad heeft resomeren goedgekeurd blijkt uit een brief die is gestuurd naar de Minister van Binnenlandse zaken. Het is nu aan de tweede en eerste kamer om de wet op lijkbezorging te wijzigen.
Milieuvriendelijk alternatief
Uit onderzoek is gebleken dat resomeren een stuk milieuvriendelijker is dan begraven of cremeren. Dit komt omdat er geen schadelijke stoffen vrijkomen bij het proces van resomeren. Ook wat betreft duurzaamheid scoort resomeren goed. Er is namelijk minder ruimte nodig voor de installatie en er komt aanzienlijk minder uitstoot vrij dan bij begraven of cremeren. Bovendien komen er geen schaarse grondstoffen vrij.
25% van Nederland zou resomeren als dit zou worden aangeboden.
Resomeren is nog niet heel bekend onder de Nederlandse bevolking. Onderzoeken wijzen ook uit dan Nederlanders erg moeten wennen aan deze nieuwe uitvaart techniek. Echter spreekt het duurzame aspect veel mensen aan waardoor ze het als een geschikt alternatief zien voor begraven of cremeren.
Resomeren is een van de alternatieven voor begraven en cremeren. Resomeren is in vergelijking met begraven of cremeren een stuk duurzamer. Het lichaam wordt binnen 3 uur ontbonden in een bad van kaliumhydroxide.
Voordelen van resomeren
- Veilig alternatief
- Weinig grondstoffen nodig
- Duurzaam
- Geen resten van menselijk DNA
- Respectvolle uitvaarttechniek
Kosten uitvaart
Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Vergelijken
De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Afsluiten
De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar