Wanneer een dierbare overlijdt dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk en aan zoveel mogelijk mensen kenbaar maken. Via Rouwadvertenties kunt u het overlijden bekendmaken.
Een rouwadvertentie is vaak een open uitnodiging voor de begrafenis of crematie waardoor mensen die door omstandigheden geen rouwkaart hebben ontvangen hiervan toch op de hoogte kunnen worden gebracht.
Rouwadvertenties in de krant
Door middel van Rouwadvertenties in de krant kunt u het overlijden van uw dierbare bekendmaken. Een rouwadvertentie kunt u plaatsen in een lokale of regionale krant. Vaak is een rouwadvertentie een kopie van de rouwkaart en een open uitnodiging voor de begrafenis of crematie, waardoor mensen die door omstandigheden geen rouwkaart hebben ontvangen, hiervan toch op de hoogte kunnen worden gebracht.
Kosten rouwadvertenties
Rouwadvertenties plaatsen is vaak een dure aangelegenheid. Een advertentie plaatsen in een lokale krant is uiteraard goedkoper dan wanneer je dit in een regionale krant wil doen. De prijs van een rouwadvertentie wordt mede bepaald door de afmeting en het aantal woorden dat wordt gebruikt. Hierdoor is het goed om uzelf af te vragen voor wie u de advertentie plaatst.
Een rouwadvertentie is vaak een kopie van de rouwkaart en een uitnodiging voor de begrafenis of crematie van uw dierbare.
Rouwadvertentie schrijven
Wanneer u besluit een rouwadvertentie te schrijven dan moet u uiteraard een tekst schrijven. U kunt uiteraard uw eigen tekst samenstellen maar omdat dit vaak erg lastig is kunt ook gebruik maken van voorbeeldteksten.
Plaats nooit een adres in uw advertentie, hierdoor zal u geen ongenodigde gasten in uw huis ontvangen.
Inhoud van een rouwadvertentie
Rouwadvertenties beginnen vaak met gedichten of spreuken die een beeld geven van de overledene. Daarnaast zal een rouwadvertentie meestal uit de volgende onderdelen bestaan;
- Introductie, ook wel aanhef genoemd.
Bijvoorbeeld de wil was groot, de kracht helaas niet meer - De naam, geboortedatum en tevens de sterfdatum van de overledene
- Namen van de nabestaanden, in de meeste gevallen de partner, kinderen en de kleinkinderen
- Informatie met betrekking tot de uitvaart, de locatie, het tijdstip en het moment om afscheid te nemen.
Hulp bij het schrijven van rouwadvertenties
Aangezien het schrijven van rouwadvertenties vaak een emotionele aangelegenheid is kan u altijd hulp vragen. Bijvoorbeeld aan familie of vrienden die minder nauw betrokken zijn bij de overledene. Tevens kan de uitvaartondernemer dankzij zijn ervaring u vaak uitgebreide informatie geven. Ook bieden ook veel uitvaartverzekeraars de mogelijkheid om u te helpen bij het schrijven van rouwadvertenties. Zo biedt Monuta bijvoorbeeld een rouwbericht service aan, hier kunt u volgens een uitgebreid stappenplan een persoonlijke rouwadvertentie maken.
Wilt u hulp bij het schrijven van uw rouwadvertentie van een uitvaartverzekeraar? Maak dan gebruik van UitvaartVergelijker.nl. Op onze website ziet u een overzicht van de meest gekozen verzekeringen en berekeningen van de bijbehorende premies. De uitvaartverzekering afsluiten doet u na uw keuze direct bij de verzekeraar.