Selecteer een pagina

Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit kan je in de meeste gevallen zelf kiezen wie de uitkering uitvaartverzekering zal ontvangen. Dit hangt ook af van het soort uitvaartverzekering dat je afsluit. Als je een kapitaal uitvaartverzekering afsluit dan wordt er een geldbedrag uitgekeerd aan je nabestaanden. Heb je echter een natura uitvaartverzekering afgesloten dan zal er geen geldbedrag maar een volledig verzorgde uitvaart worden uitgekeerd. In de meeste gevallen zal de uitvaartverzekeraar dan ook de uitvaart organiseren.

uitkering uitvaartverzekering

Uitkering uitvaartverzekering in Kapitaal

Wanneer je een uitvaartverzekering gaat afsluiten kan je kiezen voor verschillende manieren van uitkeren. Wil je dat er een geldbedrag wordt uitgekeerd aan je nabestaanden? Dan zal je een kapitaal uitvaartverzekering moeten af sluiten. Je kiest dan een bedrag waarvoor je jezelf wil verzekeren en betaald hiervoor maandelijks een premiebedrag.

Voorbeeld; Maria wil  graag een uitvaartverzekering afsluiten voor een bedrag van €9.000,- ze betaalt hiervoor maandelijks een premiebedrag tussen de €10 en €12 euro. In het geval dat Mario komt te overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan haar nabestaanden die met dit bedrag de uitvaart kunnen betalen. 

Goed om te weten is dat bij een kapitaal verzekering de uitkering uitvaartverzekering vrij is te besteden en dus niet volledig aan uitvaart gerelateerde kosten hoeft te worden besteed.

Uitkering uitvaartverzekering in Natura

Naast het uitkeren in geld bestaat er ook de mogelijkheid bij de meeste verzekeraars om een uitkering uitvaartverzekering in Natura te ontvangen. Je kiest bij aanvraag van de verzekering zelf welke diensten en producten je wilt en betaald aan de hand van je wensen een maandelijkse premie. Bij overlijden zal de verzekeraar jouw uitvaart organiseren zoals jij dat altijd hebt gewild.

Voorbeeld; Peter heeft een natura uitvaartverzekering en komt te overlijden. De familie meldt het overlijden bij de verzekeraar die een uitvaartverzorger toewijst. Deze zal in samenspraak met de familie de uitvaart van Peter organiseren zoals aan de hand van de producten en diensten die Peter zelf heeft gekozen.

Het is altijd goed om uitvaartverzekeraars te vergelijken, dit aangezien de pakketten aanzienlijk kunnen verschillen afhankelijk van je persoonlijke wensen. 

Wist je dat in Nederland een uitvaart gemiddeld rond de €8.000,- kost.

Combinatie verzekering

De meeste uitvaartverzekeraars bieden ook een combinatieverzekering aan. Zoals de naam al zegt is dit een combinatie van de natura en kapitaal verzekering. Naast een compleet verzorgde uitvaart is er een extra geldbedrag beschikbaar voor persoonlijke wensen van de nabestaanden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een luxere grafkist, uitgebreide catering of een luxere rouwstoet. De uitvaartverzorger zal deze mogelijkheden bespreken tijdens een eerste gesprek met de nabestaanden bespreken.

Belangrijk om te weten is dat in tegenstelling tot de kapitaal verzekering het geldbedrag bij de combinatieverzekering niet vrij is te besteden en ten alle tijden aan uitvaart gerelateerde kosten moet worden besteed.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar