Selecteer een pagina

Bent u op zoek naar de beste uitvaartverzekering 2019? Op uitvaartvergelijker.nl kunt u alle uitvaartverzekeraars van Nederland vergelijken. 


[supsystic-price-table id=40]

Uitvaartverzekering 2019

Premies vergelijken, waarop moet ik letten?

Op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat vergelijken zijn er aantal belangrijke factoren die een rol spelen.

Soort verzekering

De premie die u moet betalen hangt voor een groot gedeelte af van de soort verzekering die u gaat afsluiten. De twee populairste soorten zijn die Natura uitvaartverzekering en de Kapitaal uitvaartverzekering. Het grote verschil zit in de wijze van uitkeren bij overlijden. Bij de kapitaalverzekering is dit een vrij te besteden geldbedrag in tegenstelling tot de Natura verzekering waar u een pakket van producten en diensten krijgt uitgekeerd.

Meer informatie over een uitvaartverzekering in Natura of geld vindt u op deze pagina.

Uitvaartverzekering 2019 vergelijken
Leeftijd

Een uitvaartverzekering is een unieke verzekering. Het is namelijk de enige verzekering in Nederland waarvan zeker is dat deze ooit zal gaan uitkeren. Hierdoor is het bij veel verzekeraars interessant om een uitvaartverzekering op jonge leeftijd af te sluiten. Omdat het risico dat de verzekeraar loopt wordt gespreid over meerdere jaren profiteert u in het algemeen van een voordelig premietarief.

Looptijd

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten zit hier vaak een looptijd aan gekoppeld. Bij veel uitvaartverzekeraars wordt er standaard levenslang gehanteerd, dan betaald u tot het einde van uw leven de premie. Andere verzekeraars hanteren standaard een periode van bijvoorbeeld 30 jaar of een bepaalde leeftijd, meestal tot het 80ste of 85ste levensjaar.

Een begrafenis of crematie in Nederland kost al snel tussen de € 6.500 en € 11.000 euro. Een uitvaartverzekering afsluiten zorgt ervoor dat u uw nabestaanden niet opzadelt met deze hoge en onvoorziene kosten.

Verzekerd bedrag

Uiteraard speelt de hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren en belangrijke rol bij het bepalen van uw maandelijkse premie. Om een goed beeld te krijgen van de kosten is het een goed idee om uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen. Om u een indicatie te geven hebben wij voor u de meest voorkomende uitvaartkosten op een rij gezet.

Benieuwd voor hoeveel u zich moet verzekeren? Klik hier om uw uitvaartkosten te berekenen.
[table id=1 /]

Indexatie van uw polis

Om te voorkomen dat het bedrag van de kapitaalverzekering bij overlijden niet meer voldoet bieden de meeste verzekeraars de mogelijkheid om een polis te kiezen met indexatie. Bij deze variant wordt het verzekerde bedrag en de bijbehorende premie jaarlijks aangepast.


Populaire uitvaartverzekeraars 2019

Yarden uitvaartzorgMijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Deze verzekering kenmerkt zich flexibiliteit. U hoeft niet meer de keuze te maken voor type uitvaartverzekering bij afsluiten van de verzekering. U kunt altijd online de keuze voor type aanpassen naar situatie of wens. De leeftijd waarmee u uw kinderen gratis kunt meeverzekeren is verhoogd van 18 naar 21 jaar.


monuta_logoDe uitvaartverzekeringen van Monuta zijn gebaseerd op een producten en dienstenpakket (verzorgde uitvaart) in combinatie met een vrij te besteden bedrag. Monuta zal uw uitvaart verzorgen en met het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken voor overige uitvaartkosten


Dela uitvaartverzekeringDELA maakt bij de meeste uitvaartverzekeringen gebruik van een Natura pakketverzekering: bij een natura pakketverzekering wordt er een standaardpakket verzekerd. De verzekeraar zal bij overlijden de uitvaart verzorgen en betalen conform het standaardpakket. Bij het DELA UitvaartPlan Geld wordt gebruik gemaakt van een Kapitaalverzekering.


De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl