Selecteer een pagina
Bent u op zoek naar de beste uitvaartverzekering 2019? Op uitvaartvergelijker.nl kunt u alle uitvaartverzekeraars van Nederland vergelijken. 

Premies vergelijken, waarop moet ik letten?

Op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat vergelijken zijn er aantal belangrijke factoren die een rol spelen.

Soort verzekering

De premie die u moet betalen hangt voor een groot gedeelte af van de soort verzekering die u gaat afsluiten. De twee populairste soorten zijn die Natura uitvaartverzekering en de Kapitaal uitvaartverzekering. Het grote verschil zit in de wijze van uitkeren bij overlijden. Bij de kapitaalverzekering is dit een vrij te besteden geldbedrag in tegenstelling tot de Natura verzekering waar u een pakket van producten en diensten krijgt uitgekeerd.

Meer informatie over een uitvaartverzekering in Natura of geld vindt u op deze pagina.

Leeftijd

Een uitvaartverzekering is een unieke verzekering. Het is namelijk de enige verzekering in Nederland waarvan zeker is dat deze ooit zal gaan uitkeren. Hierdoor is het bij veel verzekeraars interessant om een uitvaartverzekering op jonge leeftijd af te sluiten. Omdat het risico dat de verzekeraar loopt wordt gespreid over meerdere jaren profiteert u in het algemeen van een voordelig premietarief.

Looptijd

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten zit hier vaak een looptijd aan gekoppeld. Bij veel uitvaartverzekeraars wordt er standaard levenslang gehanteerd, dan betaald u tot het einde van uw leven de premie. Andere verzekeraars hanteren standaard een periode van bijvoorbeeld 30 jaar of een bepaalde leeftijd, meestal tot het 80ste of 85ste levensjaar.

 

Een begrafenis of crematie in Nederland kost al snel tussen de € 6.500 en € 11.000 euro. Een uitvaartverzekering afsluiten zorgt ervoor dat u uw nabestaanden niet opzadelt met deze hoge en onvoorziene kosten.

Verzekerd bedrag

Uiteraard speelt de hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren en belangrijke rol bij het bepalen van uw maandelijkse premie. Om een goed beeld te krijgen van de kosten is het een goed idee om uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen. Om u een indicatie te geven hebben wij voor u de meest voorkomende uitvaartkosten op een rij gezet.

Benieuwd voor hoeveel u zich moet verzekeren? Klik hier om uw uitvaartkosten te berekenen.

Indexatie van uw polis

Om te voorkomen dat het bedrag van de kapitaalverzekering bij overlijden niet meer voldoet bieden de meeste verzekeraars de mogelijkheid om een polis te kiezen met indexatie. Bij deze variant wordt het verzekerde bedrag en de bijbehorende premie jaarlijks aangepast.

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Dienstenpakket
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Tot 85 jaar

Kinderpremie
Niet van toepassing

€ 10,01

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 10 juni 2024. Gebaseerd op een kapitaalverzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)