Selecteer een pagina

Grafstenen, zijn een herdenkingsmonument voor diegene die zijn overleden. Wanneer u een grafsteen gaat uitzoeken loopt u waarschijnlijk tegen een aantal vragen aan. Op deze vindt u een antwoordt op de meeste gestelde vragen inzake grafmonumenten.

Informatiepagina over Grafstenen

Informatie grafstenen

Gebruik van grafsymbolen

Belettering grafsteen

Grafstenen zijn vaak bewerkt met informatie over de overledene. Hieronder vindt u een overzicht met informatie die vaak wordt gebruikt voor een grafsteen.

  • De naam van de overledene, met geboorte en sterfdatum
  • Relaties tussen de persoon die is begraven en nog levende familieleden
  • Kenmerken die de overledene duiden of belangrijk vond.

Daarnaast zie je vaak dat er symbolen of teksten worden toegevoegd aan het monument, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld geknapte bloemen of een regel uit een gedicht.

De bedekking van het grafmonument

Aangezien grafstenen lang mee moet gaan is het goed om rekening te houden met het materiaal van de grafsteen bij het samenstellen van het herdenkingsmonument. Hierdoor wordt er vaak gekozen voor een grafsteen van natuursteen. Veel gebruikte soorten natuurstenen zijn die van graniet, hardsteen en marmer. Daarnaast zie je ook vaak combinaties met materialen zoals RVS, hout en glas terug.

Prijzen van grafstenen

De kosten van grafstenen vallen onder de kosten van de totale kosten van een uitvaart. De prijzen van een grafsteen kunnen enorm variëren afhankelijk van soort grafsteen. Factoren die meespelen bij het bepalen van de prijs van een grafsteen zijn onder andere; het gekozen materiaal, de belettering, en het gekozen symboliek voor het monument

De prijzen van een grafsteen liggen gemiddeld tussen de € 1650 voor een standaardsteen tot aan € 3500 voor een uitgebreide grafsteen.

Grafsteen verzekeren

Om ervoor te zorgen dat de kosten uw grafsteen in de toekomst zijn gedekt is het verstandig om uzelf hiervoor te verzekeren via een uitvaartverzekering.

Bovendien verzekert u zich met een uitvaartvaartverzekering niet enkel voor een grafsteen maar voor de gehele uitvaart waardoor nabestaanden niet tegen onverwachte kosten komen te staan bij uw overlijden. Wilt u meer informatie over een uitvaartverzekering of een uitvaartverzekering afsluiten? Maak dan gebruik van UitvaartVergelijker.nl. Op onze website ziet u een overzicht van de meest gekozen verzekeringen en berekeningen van de bijbehorende premies. De uitvaartverzekering afsluiten doet u na uw keuze direct bij de verzekeraar.