Selecteer een pagina
Waarom een begrafenisverzekering afsluiten is een veelgestelde vraag. U sluit een uitvaartverzekering af zodat de kosten van uw uitvaart volledig of gedeeltelijk worden gedekt. Uw nabestaanden kunnen in alle rust afscheid van u nemen zonder zich zorgen hoeven te maken over de financiële gevolgen
Waarom een begrafenisverzekering

Waarom een begrafenisverzekering uniek is? Het is de enige verzekering waarvan u zeker weet dat deze ooit zal worden uitgekeerd

  • 70 % van Nederlander heeft een uitvaartverzekering 70% 70%

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Dit doet uw door middel van premiebetaling. De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering hangt af van verschillende factoren. Met een uitvaartverzekering kun je diensten of een bedrag vrij laten komen waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren.

Type uitvaartverzekeringen

Op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten kunt u kiezen uit een aantal verschillende type uitvaartverzekeringen.

Uitkeren in kapitaal

Bij een kapitaalverzekering, ook wel koopsom uitvaartverzekering genoemd, krijgt de nabestaande een vrij te besteden bedrag uitgekeerd. Hiermee kunnen de nabestaanden de begrafenis te organiseren. Met een kapitaal uitvaartverzekering hebben de organiserende nabestaanden alle vrijheid om de dag precies in te richten zoals zij denken dat deze het best past. Het is bij een kapitaal uitkering niet verplicht het uitgekeerde bedrag te gebruiken voor de begrafenis.

Het nadeel van een uitkering in kapitaal is dat hiermee de nabestaanden de gehele organisatie zelf moeten uitvoeren.

Uitkeren in Natura

Bij een uitkering in natura, natura uitvaartverzekering, wordt er een (beperkt) pakket aan diensten uitgekeerd. De uit te keren diensten zijn in de uitvaartpolis beschreven. Wilt u afwijken van de in de polis benoemde diensten, zullen deze apart gefactureerd worden. Het grote voordeel van een uitkering in natura is dat je hiermee een groot deel van de zorg & organisatie voor de nabestaanden uit handen neemt. De uitvaart zal hiermee in grote lijnen gaan zoals je het zelf bedacht had.

Uitkeren in natura kan vaak alleen bij door de verzekeraar geselecteerde uitvaartverzorgers. Wil je een andere uitvaartverzorger, dan krijg je alsnog een bedrag – dat meestal te laag is om dezelfde diensten te kunnen betalen – uitgekeerd.

Combinatie verzekering

Een combinatie uitvaartverzekering, ook wel natura sommen uitvaartverzekering genoemd, is een verzekering waarbij je diensten en een bedrag – speciaal voor de uitvaart – verzekerd. Hierbij kunnen de nabestaanden zelf bedenken met welke uitvaartverzorger er zaken gedaan worden en hoe de uitvaart er precies uit zal zien. Deze verzekering kan handig zijn als je naast het standaard pakket ook een persoonlijke noot aan de plechtigheid wilt toevoegen. De verzekeraar zal dan de facturen van de desbetreffende uitvaart-verzorgende diensten vergoeden. Het verschil met een Kapitaal uitvaartverzekering is hier dat het vrijgekomen geld alleen aan een uitvaart kan worden uitgegeven.

Hoge kosten

Een uitvaart in Nederland kost al snel tussen de €6.500 en €8000. Dit is een bedrag dat niet iedereen zomaar kan ophoesten. Met een begrafenisverzekering zorgt u ervoor dat deze kosten worden gedekt zonder dat dit gevolgen heeft voor uw nabestaanden.

Uw nabestaanden

Een uitvaartverzekering sluit u in eerste instantie niet af voor uzelf maar voor de nabestaanden. Niemand wil zijn of haar nabestaanden opzadelen met de hoge kosten die een overlijden met zich meebrengt. Bovendien zorgt u ervoor dat nabestaanden op een waardige en mooie manier afscheid van u kunnen nemen.

Zekerheid van uitkeren

Begrafenisverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan u zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze uniek: Het gaat niet enkel om het risico van overlijden, maar om de zekerheid dat de uitvaart betaald kan worden zonder financiële gevolgen.

Begrafenisverzekering vergelijken

Omdat u een uitvaartverzekering hoogstwaarschijnlijk maar één keer in uw leven af gaat sluiten is het aan te raden verzekeraars te vergelijken. Op UitvaartVergelijker kunt u uitvaartverzekeringen vergelijken van de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars van Nederland.

Dela

Verzekerd bedrag
€ 8.750,-

Premie looptijd
Hele leven

Totale premie
€ 5.875,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 8,16

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 8.500,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Totale premie
€ 6.048,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,40

Yarden

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Totale premie
€ 5.882,-

Kinderen gratis
tot 21 jaar

€ 8,17

Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Totale premie
€ 5.709,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,64

PC uitvaart

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Totale premie
€ 5.710,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,65

Nuvema

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Totale premie
€ 6.112,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 9,26

Laatst gecontroleerd op: 1 april 2019. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1994)

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.