Selecteer een pagina

Roken en uitvaartverzekering. We weten allemaal dat roken niet goed is voor de gezondheid en niet goed voor de portemonnee. Door te stoppen met roken kun je veel geld besparen.

Roken en Uitvaartverzekering
Je bespaart niet alleen op het niet uitgeven van de kosten aan sigaretten, maar bepaalde verzekeringen hanteren een premiekorting voor niet rokers. De meeste rokers vragen zich af waarom ze meer moeten betalen voor dezelfde verzekering. Dit komt omdat statistisch rokers een kortere levensverwachting hebben. Voor de verzekeraar bestaat de kans dat een roker eerder komt te overlijden en/of ziek wordt en minder lang premie betaald. Ze hebben dan minder inleg om het uitkeringsbedrag te bereiken.

Niet alle verzekeraars hanteren verschillende tarieven voor rokers en niet-rokers. Daarnaast is dit verschil groter bij een zorgverzekering en overlijdensrisicoverzekering dan bij een uitvaartverzekering, mede omdat bij de meest verzekeringen een vast periode of behaalde leeftijd geldt. Een uitvaartverzekeraar heeft er wel belang bij dat u langer in leven blijft, omdat de inleg dan langer op de rekening staat van de verzekeraar.

Indien je niet eerlijk aangeeft dat u rookt bij het afsluiten van een verzekering, dan pleegt u fraude. Dit kan vervelende gevolgen met zich meebrengen indien u komt te overlijden.