Selecteer een pagina

Gemeentelijke uitvaart. Er zijn gevallen bekend van personen welke komen te overlijden waarbij er geen nabestaanden bekend zijn, of waarvan de overleden persoon niet het geld heeft om een uitvaart te financieren. De gemeente waar de persoon ingeschreven staat, is verplicht om de uitvaart te bekostigen.

gemeentelijke uitvaart
Uiteraard zal de gemeente op zoek gaan naar familieleden. De gemeente zal de uitvaart proberen te betalen uit de erfenis van de overleden persoon en anders proberen te verhalen op de gevonden familieleden. Deze kunnen de erfenis overigens weigeren, dit door de erfenis beneficiair te aanvaarden. Ze worden dan niet opgezadeld met de schulden van de overledene, uitsluitend als er geld overblijft dan is dit bestemt voor de nabestaanden. Toch zijn de gevonden nabestaande verantwoordelijk voor de kosten en kan een gemeente dit via de rechtbank proberen te kunnen verhalen.
Een gemeentelijke uitvaart vindt altijd plaats op een gemeentelijke begraafplaats of bij een gemeentelijk crematorium Er zal geprobeerd worden rekening te houden met de wensen van de overledene, indien er niets bekend is, zal de overledene begraven worden.