Selecteer een pagina
Bent u op zoek naar de goedkoopste begrafenisverzekering omdat u het niet belangrijk vindt een uitgebreide uitvaart te krijgen?

Helaas bestaat er niet één “goedkoopste begrafenisverzekering”. Dit komt omdat de premie altijd afhankelijk is van factoren zoals uw persoonlijke uitvaartwensen, uw leeftijd en het type verzekering dat u afsluit.

Goedkoopste begrafenisverzekering

Het is ten alle tijden aan te raden om uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen en aanbieders van begrafenisverzekeringen te vergelijken zodat u de verzekering afsluit die het beste aansluit op uw wensen en past bij uw huidige financiële situatie.

Op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten

Wist u dat een begrafenis in Nederland gemiddeld €8000,- kost. Op het moment dat u hiervoor niet verzekerd bent zullen uw nabestaanden deze kosten moeten bekostigen.

Een begrafenisverzekering is een unieke verzekering. Het is namelijk de enige verzekering in Nederland waarvan zeker is dat deze ooit zal gaan uitkeren. Hierdoor is het bij veel verzekeraars interessant om een uitvaartverzekering op jonge leeftijd af te sluiten. Omdat het risico dat de verzekeraar loopt wordt gespreid over meerdere jaren profiteert u in het algemeen van een voordelig premietarief.

Type verzekeringen

Er bestaan verschillende type begrafenisverzekeringen die u kunt afsluiten. De meest populaire zijn de Natura uitvaartverzekering en de Kapitaal uitvaartverzekering. Op het moment dat u een Natura verzekering gaat afsluiten stelt u van te voren zelf een pakket van producten en diensten op voor een verzorgde uitvaart. Bij de Kapitaal verzekering verzekert u een vast geldbedrag waarmee uw nabestaanden uw uitvaart naar eigen wens kunnen organiseren.

Bij veel verzekeraars kunt ook kiezen voor een combinatie verzekering. Hierbij verzekert u zich van een pakket van diensten en producten voor een verzorgde uitvaart met daarnaast een vrij te besteden geldbedrag.

Een goedkope begrafenisverzekering, ook wel budget uitvaartverzekering genoemd kan bij de meeste verzekeraars alleen online worden afgesloten. Bij deze vorm verzekert u zich voor een simpele uitvaart en moet u er dus rekening mee houden dat uw nabestaanden weinig tot geen regie zullen hebben over de invulling van uw uitvaart. Het is dan ook is aan te raden de polisvoorwaarden altijd goed te bestuderen aangezien deze aanzienlijk kunnen afwijken van een reguliere uitvaartverzekering.

Goedkoopste begrafenisverzekering vergelijken

Aanbieders van begrafenisverzekeringen verschillen onder andere op premie, wijze van uitkeren en de periode waarin  premie moet worden betaald. Om te bepalen wat voor u de beste uitvaartverzekering is die aansluit op uw huidige financiële situatie en uw persoonlijke wensen is het in alle gevallen zinvol om aanbieders te vergelijken. Op het moment dat u een begrafenisverzekering af gaat sluiten doet u dit direct bij de verzekeraar van uw keuze.